Oppitunti 3: Mitä merkkejä Pariisissa voi turisti shoppailla?

Pistän tähän nyt pikkulistaa aiheesta, ihan vain että tänne tullessa voisi tietää mihin liikkeeseen mennä sisään. Näissä missään hinnat eivät lähde esim. 100 eurosta, vaan esimerkiksi 10 eurosta ylöspäin. En halunnut tehdä listaa semmoisista, joihin itsekään en mene liian kalliiden hintojen vuoksi.

Vaatemerkit jätän siis tarkoituksella vain halpoihin merkkeihin, sillä hintavampia ja kalliita merkkejä täällä on niin paljon, mutta ne eivät oikeastaan kuulu blogini aiheisiin eikä myöskään henk.koht. kiinnostuksen kohteisiini (eli esim. Sandro ja Pinko eivät enää kuulu tälle listalle).

Nämä ovat oikeastaan kaikki sellaisia, joihin olen tutustunut henkilökohtaisesti, eli mennyt liikkeeseen sisään ja ehkä ostanutkin jotain. Jotkin ovat tuotteineen kiinteä osa pariisilaista arkeani. Olen koittanut jättää yleisesti tunnetut merkit pois tai sitten pistänyt ne sulkuihin.

Mikä on jännää, täällä ei ole kaikkia merkkejä mitä voisi kuvitella täällä totta kai olevan! Pariisissa ei olekaan siis kaikkien mailman vaatemerkkien myymälää, vaikka tavallaan niin luulin.

Herkut

Kusmi Tea – Pariisilainen teemerkki. Peltirasioissa myytävät teet ovat hienostuneen makuisia eivätkä makeutusta kaipaa. Olen juonut kotonani hyvinvointi-sarjan teelaatuja (Detox, Algothé, Love, Be Cool ja Boost).

Fauchon – Herkkumerkki. Suklaata, leivonnaisia, keksejä, hilloja, teetä, kahvia jne. Calligariksen juhlissa ollut Fauchoin minieclair-torni oli suussasulavan hyvää. Teetä saa upeissa mustissa peltirasioissa. Itselleni isä osti orvokin ja metsämansikan makuista teetä, ja erityisesti sen tuoksu on huumaava.

Pierre Hermé – Pariisin haute couture -leivonnaiset. Klassikko ja aina varma valinta. Ei oheiskrääsää ylimääräisiä turisteja houkuttamaan.

Ladurée – Macaroneja turisteille sekä kaikkea muuta härpäkettä. Periaatteessa macaroneja ja leivonnaisia kuten PIerre Herme’elläkin, mutta lisäksi on teetä, tuoksukynttilää, vihkoa, avaimenperää…. Kaikkea mitä aasialainen turisti ostaisi. Silti siitä huolimatta, olen ostanut muutaman kuukauden aikana jo 22 macaronia täältä. Suosikkini ovat ruusunterälehti ja orvokki-vaahtokarkki.

Mariage Frères – Teehuone. Tämä on itseasiassa ainoa, jota en ole oikeasti kokeillut, mutta nähnyt ja kuullut kyllä.

”La burrata” eli trendijuusto (ei varsinaisesti merkki mutta käsite yhtä lailla). Muutamasta tietystä paikasta tätä saa kotiin tuotavaksi (torstaista lauantaihin puoleen päivään), sekä lisäksi tätä on joidenkin ravintoloiden listoilla. Yksi ravinola ainakin tarjoaa tätä myös kotiinkuljetuksella.

Sisustus

Diptyque – Pariisilaisia tuoksuja, hajuvesiä ja tuoksukynttilöitä. Kämppis antoi yhden tuoksukynttilän (Baies) lahjaksi, ja siihenkös ihastuin… Niin ja tämän kalllimpia kynttilöitä en osaa kuvitella.

Esteban – Sisustustuoksuja, myös hyviä miehekkäitä vaihtoehtoja. Valkoinen orkidea on naisellisista tuoksuista huumaavin.

Madura – Paras tuttavuuteni. Sisustustekstiilejä kotiin, upea vaikoima erityisesti koristetyynynpäällisiä, mutta myös valmisverhoja (pituus säädettävissä).

Habitat – Huonekaluliike, jota myös Ikeaan verrataan jostain syystä. Kuitenkin täällä on paljon kalliimpaa… Ehkä sama hintaluokka pääosin kuin Iskussa. Muotoilultaan täällä on mielestäni todella hienoja huonekaluja, moderneja ja tyylikkäitä. Jos muuttaisin tänne Pariisiin oikeasti pitkäksi aikaa, hankkisin täältä varmasti jotain.

(+Zara Home, liike joka saisi Suomeenkin tulla! Ei kuitenkaan ranskalainen kuten tiedämme, eikä varsinaisesti uusi tuttavuus. Täällä kannattaa silti Pariisissa vierailla jos sisustamiseen on hurahtanut)

Muoti (edulliset vaatemerkit, ”highstreet”)

Oysho – Kotivaatteita, alusvaatteita ja pyjamia. Jos kaipaat uusia pyjamanhousuja, käy Oyoshossa.

Derhy – Melko pienikokoiset liikkeet, mutta mielestäni valikoima on aika passeli ja hintaluokka ok. Ei mikään teinivaateliike.

Morgan – Särmikkäämpiä ja ”seksikkäämpiä” vaatteita, jotka todella imartelevat naisvartaloa. Tietyllä tavalla tykkään aika paljon. Jos koko vaatekaappi olisi Morganista, vaikutelma voisi olla vähän venäläinen, mutta muihin merkkeihin yhdistettynä erinomaisia vaatekappaleita. Paljon mustia vaatteita. Ostin täältä alennuksesta aivan todella muotoja imartelevan mustan mekon päiväkäyttöön, joka on kuitenkin todella mukava päällä eikä paljasta niin ongelmakohtia kuin provosoiviakaan alueita!

Etam – Mielestäni aika pitkälle kivoja ja tyylikkäitä perusvaatteita, isot valikoimat. Olen täältä löytänyt melkein jokaisella Pariisin matkalla jotain kautta vuosien. Suomesta käyvälle kaverilekin tämä oli ainoa vaatekauppa, josta mitään tarttui mukaan. Jos olet alusvaatteissa yleisimpiä kokoja, alusvaateosastolla on tosi hienojakin juttuja kotiinviemisiksi. Täältä on löytynyt tänä syksynä rakas lammastakki (kylpytakki/aamutakki/fleecetakki) kotikäyttöön. Alennusmyyntejäkin aika usein.

Kookai – Selkeitä, tyylikkäitä ja inauksen hintavampia vaatteita. Oikealla rannalla ”tehtaanmyymälä” Réaumur-Sebastopolin lähellä.

Un Deux Trois – Vähän samantyylinen liike kuin Derhy, ehkä hieman kalliimpi. Tykkäisin monista vaatteista, jos niitä tarvitsisin.

Naf Naf ja Pimkie ovat samaa sarjaa kuin Mango, Zara, Bershka ja Promod.

(+Zara, Mango, Bershka, Promod, United Colors of Benetton, Esprit)

(miehille Celio on Pariisin Dressmann)

 

Eli tervetuloa Pariisiin shoppailemaan!

Bisous, C

 

P.S. Talvi- tai syyskenkiä täältä ei kannata tulla metsästämään, laadukasta kenkää et vielä saa edes 100 eurolla. Kun hintahaarukka talvikengälle saa olla 100-200 euroa, Saksasta saa hyviä laatukenkiä, muttei Pariisista.

muoti trendit sisustus ruoka-ja-juoma
Kommentit (1)
  1. Jos on aikaa ja innostusta, kannattaa kalliimpien merkkien kanssa ottaa suunnaksi La Vallée Outlet Village, joka sijaitsee lähellä Disneylandia. 🙂 Tuolla myydään siis edellisen kauden vaatteita ja asusteita ja hinnoista on poikkaistu aimo annos pois. Toki luksusmerkkien, kuten Burberry ja Dolce&Gabbana, kohdalla hinnat ovat edelleen aika uskomattomia, mutta hyviäkin löytöjä tuolta tekee. La Valléen vieressä on myös Val d’Europen ostoskeskus, jossa on kuta kuinkin kaikki liikkeet mitä vaan voi kuvitella.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *