Elämäni aakkoset

97864396-14F8-423B-8283-CA0F8A7B04C9.jpeg

 

48372485-88C6-4CF1-950A-B60DB19BD418.jpeg

 

Eri tavoin sovellettuja aakkosia on saanut lukea jo vuosien ajan blogeista ja koska mun mielestä se on aivan ihana tapa kertoa niitä elämän tärkeitä juttuja, ajattelin itsekin listata alle mitä mun omista aakkosista löytyy.

 

A – Aamut. Siitäkin huolimatta että meillä alkaa aamut nykyisin viideltä, mä rakastan niitä. Aamupala, aamukahvi ja aamupiirretyt. Virkeä taapero, joka kapuaa syliin ja peuhaa peittojen kanssa sohvalla – parasta. On myös aamuja kun saan itse nukkua pitkään, herätä levänneenä ja syödä rauhassa aamupalan. Ihania nekin. Meillä paistaa aamuaurinko olohuoneeseen ja koska asutaan mäen päällä, maisema on pelkkiä puita ja taivasta, se on aivan hullun kaunista.

B – Banaanipannarit. Heh, näistä onkin täällä kirjoitettu pariin otteeseen, mutta ansaitsee kyllä paikkansa aakkosissa. Niitä syödään monta kertaa viikossa niiden helppouden ja maukkauden vuoksi. Onneksi myös Gia rakastaa niitä yhtä paljon kuin minä.

C – Carla. Minä. Haluan ehdottomasti listata itseni tähän, koska rakkaus itseään kohtaan on äärimmäisen tärkeää. Vasta Gian myötä mä olen oppinut ajattelemaan monista asioista eri tavoin ja arvostamaan itseäni uudella tavalla. Kun rakastaa itseään, on muidenkin helpompi tehdä niin.

D – Dani. Meidän rakas koiravanhus, Herra Hassu. Mulla ei koskaan ole ollut koiraa, mutta sain sellaisen kaupan päälle kun tapasin mieheni. Silloin viisivuotias, villi rotikka oli vähän pelottava tuttavuus, mutta meistä hitsautui hyvä tiimi vuosien saatossa. Danille tulee ikää kesäkuussa kolmetoista vuotta ja ikäänsä nähden hyvässä kunnossa, toivottavasti saadaan vielä nauttia vanhuksen seurasta pitkään.

E – Eläimet. Kinusin pienenä kissaa ja muistan vieläkin kuinka järjettömän onnellinen olin kun äiti sellaisen lupasi. Haettiin Pikki serkkuni luota ja musta, arka karvapallo meni emonsa taakse piiloon. Mietittiin että siinäpä on varmasti rauhallinen ja kiltti tapaus, mutta hehe. Pikki oli kaikkea muuta, mutta ihana ja rakas siitä huolimatta. Vaikka mulla on ollut aina vaan kissoja, on sydän sykkinyt muillekin eläimille. Hevostalleilla lähestulkoon asuttiin nuorena ja pienenä (ehkä vähän edelleenkin..) halusin silittää jokaista vastaantulevaa koiraa. Sadesäillä pysähdyn siirtämään kastemadot keskeltä kävelytietä sivuun ettei niiden päälle astuttaisi..

F – Fiilistely. Kun Gia oppii uuden taidon, kun ollaan varattu tuleva kesälomareissu, kun ylihuomenna päästään ulos syömään tai kun elämä ihan muuten vaan tuntuu mahtavalta. Ja erityisesti fiilistely yhdessä jonkun kanssa – se ilo tuplaantuu!

G – Gia. Mun maailman tärkein ihminen ja keskipiste. Tyttö, joka muutti koko mun elämän. <3

H – Hassuttelu. Meillä tanssitaan, lauletaan ja pelleillään joka päivä. Ja toivon ettei se ikinä muutu, vaikka ikää tulee lisää! Jonain päivä Gia saattaa tosin hävetä silmät päästään kun tajuaa miten hölmöt vanhemmat sillä onkaan, mutta siihen saakka kun tyyppi nauraa mukana niin nautitaan 😀

I – Ikaffe. Tuntuu nyt vähän valjulta heittää tähän kohtaan joku kauramaito edellisten jälkeen, mutta koska se näyttelee myös aika suurta roolia mun elämässä, niin menkööt. Löysin kauramaidon joitain vuosia sitten eikä paluuta entiseen ollut. Nykyisin tosin kelpaa muukin kuin Ikaffe kahvin sekaan, mutta se pitää silti ykkössijaa.

J – Jäätelö. Vaikka näin talvella tuskin suon ajatustakaan jäätelölle, kesäisin voisin ahmia sitä päivittäin – ja yleensä ahminkin.. Lemppareita on Kolmen Kaverin jäätelöt ja se pistaasi niiltä, ah! Nizzassa on myös mun lempparijäätelökoju ja sieltä valikoituu aina manteli tai pistaasi. Olispa kesä ja Nizza!

K – Kummilapset. Saan olla aivan hiton onnekkaassa asemassa, kun oman lapsen lisäksi oon saanut elämääni kaksi rakasta kummilasta. On mieletön kunnia saada olla niin tärkeässä roolissa lapsen elämässä.<3 

L – Liikunta. Mä olen aina tykännyt liikkua. Pienenä harrastin jazzbalettia, sirkuskoulua ja ratsastusta. Vähän vanhempana mukaan tuli kuntosali, juoksu ja löysin uudestaan hetkeksi ratsastuksenkin. Kävelylenkit luonnossa on parasta terapiaa – yksin tai yhdessä. Nyt hiihtäminen on kyllä ylitse muiden ja aion nauttia näistä hiihtokeleistä niin kauan kuin säät sallii.

M – Matkustelu. Suomi on ihana paikka asua, mutta koen vahvaa kaipuuta muualle aina säännöllisin väliajoin. On rikkaus kokea muita kulttuureita ja nähdä maailmaa.

N – Nauraminen. Parasta!

O – Oma aika. Sen tärkeys on korostunut entisestään kun Gia syntyi. Mä kaipaan välillä sellaista totaalista yksinoloa, ettei tarvi puhua kenenkään kanssa ja voi tehdä mitä haluaa. Tai olla tekemättä yhtään mitään.

P – Perhe. Meidän oma pieni perhe ja sitten se vähän laajempi perhe, kaikki tärkeitä ja isossa osassa jokapäiväistä arkea.

Q – Quotes. Tähän kohtaan on kyllä vähän haastavaa keksiä mitään mullistavaa ja paras mihin pystyin oli tämä. Mä seuraan Instagramissa tilejä joissa jaetaan quoteja ja luen niitä myös monta kertaa viikossa Pinterestistä. Sieltä löytyy välillä todella osuvia ja ajatuksia herättäviä tekstejä!

R – Rakkaus. Että sitä antaa ja saa, se on kaikista kantavin voima ja tärkein asia maailmassa. 

S – Sarjat. Rakastan katsoa sarjoja! Joka kerta kun se viimeinen jakso loppuu, tuntuu että miten tästä selvitään ja kolahtaako mikään sarja niin kuin tämä. Tällä hetkellä meneillään on Ratamo, ihan ok mutta ei kuitenkaan mikään hullun koukuttava joten sen loputtuakin elämä jatkuu.

T – Terveys. Ei ole mikään itsestäänselvyys olla terve ja muistaisinpa olla siitä useammin kiitollinen. Viimeksi tänään kun hiihdin metsän keskellä yksin, mietin sitä miten onnekas olen kun saan olla terve ja liikkua.

U – Uusi päivä. Ei se sarja, vaan ihan konkreettinen huominen. Vaikka olisi ollut kuinka paska päivä, tulee aina huominen ja se on huojentavaa.

V – Vuodenajat. Välillä sitä toivoo että olisipa aina vaan kesä, niin kaikki olisi helpompaa. Lapselle toppavaatteiden pukeminen, auton skrabaaminen ja jäätyneet varpaat ahdistaa aina välillä, mutta onhan se nyt ihan mieletöntä että saadaan kokea neljä vuodenaikaa! Seuraavaksi tulee mun lemppari – keväässä on jotain selittämättöntä uuden alkua kun kaikki se aurinko ja lämpö on vielä tuloillaan.

W – Wasabi. Mä rakastan sushia ja oon melko varma että voisin syödä sitä joka päivä kyllästymättä. Wasabia pitää laittaa reilusti, ilman sitä ei kalapala maistu miltään!

X – Xylitol. Hampaiden pesu aamuin illoin on must! Sitä mä yritän kovasti opettaa myös eräälle lapselle, joka ei vielä ymmärrä miksi sinne suuhun täytyy tunkea hammasharja joka hemmetin päivä.. Onneksi sentään Herra Hakkaraiset uppoaa! 

Y – Ystävät. Ne jotka on kulkeneet mukana jo vuosia ja ne, jotka on olleet vasta hetken. Jokaiselle löytyy paikka ja jokainen on arvokas. Sanotaan että aikuisiällä on vaikeaa löytää uusia ystäviä, mutta mä en siihen usko. Ystävystyä todellakin voi iästä riippumatta! Ja ystävyyteen liittyen, saan olla yksi ihanan ystäväni kaasoista tänä vuonna ja oon tästä pestistä enemmän kuin innoissani.<3

Z – Zara. Koska en muutakaan keksi ja löytyyhän sieltä kivoja vaatteita 😀

Ä – Äiti. <3

Ö – Öljyt. Kookosöljy ja oliiviöljy on jatkuvassa käytössä niin ihonhoidossa kuin ruoanlaitossakin.

 

701B6F4E-F5CF-424C-B74B-A1C328168ABF.jpeg

 

 

 

 

suhteet oma-elama
Kommentit (2)
  1. Ihanat aakkoset! <3 ja täällä on yksi aika vitsin onnellinen ja kiitollinen tuleva morsian, joka saa noin mahtavan kaason!! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *