Puolitoistavuotiaalle

1BEC41A4-B97F-48B5-AE0C-41C8FBA9D23E.jpeg

1C54496B-494D-4CEC-BF5B-5554E404098E.jpeg

Siitä tulee tänään, muutaman tunnin kuluttua puolitoista vuotta, kun sain sinut ensimmäistä kertaa syliini. Sylissä oletkin viihtynyt aina, eikä mene päiväkään ettetkö ojentaisi pieniä käsiäsi kohti ja pyytäisi syliin. Usein kampeat itsesi syliini kun istun lattialla ja pyydät lukemaan kirjaa. Siinä vasta onkin paras paikka, kun niskakiharasi kutittelevat nenääni ja saan painaa niin monta pusua niskaasi kuin jaksan. Ja minähän jaksan.

Aamuisin huoneestasi kuuluu iloista jutustelua ja oven avattuani kiljahdat usein ilosta. Istut sängyssä pehmolelu sylissäsi, mutta kun näet minut, nouset seisomaan ja haluat syliin. Imetän vielä aamuisin ja makaamme yhdessä sohvalla, sinä vasten rintaani ja nautimme rauhassa yhteisestä hetkestä. Silloin ei vielä kumpikaan jaksa katsoa piirrettyjä tai tehdä palapeliä, riittää että saamme olla lähekkäin. Silitän päätäsi ja mietin jokaisena aamuna sitä näkyä katsoessani, kuinka onnekas olenkaan. 

Tykkäät syödä banaanipannareita, mustikoita voisit popsia loputtomasti ja pasta bolognese loistaa ruokien ykkössijalla, sitä voisit varmasti syödä joka päivä mutta yritän kuitenkin tarjota muutakin. 

Rakastat käydä kerhoissa, leikkipaikoissa ja muskarissa. Kun saan sinulta ulkovaatteet pois, juokset leikkimään mutta tulet säännöllisesti nappamaan minua kädestä kiinni ja vedät mukaan leikkeihin. Olet löytänyt piirtämisen ilon ja nähdessäsi kynän pöydällä komennat tomerasti antamaan sen, jotta pääset käyttämään sitä. 

Vaikka viihdyt menossa, on koti sinulle myös tärkeä paikka. Jaksat loputtomiin tyhjentää kaappeja, sovitella pipoja ja leikkiä hippaa. Juoksen perässäsi ja kikatat juostessasi karkuun, kiljut kun nappaan sinut kiinni ja haluat juosta taas uudestaan karkuun. Olette löytäneet kissan kanssa yhteisen sävelen ja ihastelet pehmeää otusta päivittäin. Silität, painat pääsi kissan selän päälle ja moiskautat pusuja kissan pään päälle. Yrität myös ahkerasi tarjota kissalle naksujasi.

Kysyn sinulta päivittäin oletko jo iso tyttö vai äidin vauva, mihin vastaat ponnekkaasti että vauvva ja nyökyttelet perään. Käytät ahkerasti sanoja mennään, anna, on, ei, ei ookkaa (kun kysyn otatko jotain etkä halua), paida (paita), patto(pallo), pupu, maamma (kissa) ja vauva. Kysyn sinulta usein kaikenlaista, kuten oletko maailman söpöin, mihin nyökkäät ja sanot on! Niin, olethan sinä ja tiedän sen kysymättäkin mutta olet nimenomaan maailman söpöin kun vastaat siihen.

Käydään usein isomummusi luona ja juokset aina suoraan hissistä oikealle ovelle koputtamaan. Kun pääset sisään, kävelet keskelle olohuonetta ja istut lattialle osoittaen isomummulle kenkiäsi pyytäen näin häntä ottamaan ne pois. Halaat isomummua joka kerta ja lähtiessämme painat pusun hänen poskelleen. Mummisi kanssa sinulla on ihan omat jutut. Kiljut kun näet mummolan ja kapsahdat mummin kaulaan kun pääsemme ovelle. Mummin luona saan nauttia omasta rauhasta, sillä haluat nauttia silloin vain mummin seurasta. Otat mummia kädestä kiinni ja viet häntä ympäri taloa, minne mielesi tekee. Usein haluat kavuta portaat yläkertaan jotta voit päästä mummin sylissä heti takaisin alakertaan. 

Olet reipas, huumorintajuinen ja ajoittain jo todella itsenäinen tyttö. Naurat päivittäin hersyvää ja usein täysin hallitsematonta huutonaurua. Naurat mukana kun aikuiset nauravat, vaikka et edes tiedä mille nauretaan. Tartut kädestä kiinni, minua, isääsi, mummia, isomummua ja kummejasi. Usein myös muita tuttuja aikuisia ja lapsia. Pussailet paljon ja harvoin kieltäydyt kun sinulta pyytää pusua. 

En voi sanoin kuvailla sitä millainen olet, mutta tunnen sen jokaista soluani myöten. Olet ainutlaatuinen, elämäni tarkoitus. Ja tiedän, että tiedät kuinka paljon sinua rakastan.

 

perhe lapset vanhemmuus
Kommentit (6)
  1. Ihana teksti!!! Onnea omasta tyttärestä<3

  2. Ihana. Tyttö ja teksti.
    <3

    1. Ihana kommentti<3 Kiitos!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *