Britax Smile 2

Meillä ei ihan hirveän kauan pohdittu vaunuvalintaa. Toki olin kaiken maailman ryhmissä ja foorumeilla, joissa kerrottiin millaiset yhdistelmävaunut olisivat hyvät. Ja näiden yhteenvetohan oli se, että Emmaljungat ne olla pitää. Kun menimme niitä Lastentarvikkeeseen katsomaan, niin ne miellyttivätkin silmää kaikin puolin. Ainut mikä ei miellyttänyt, oli hinta. Niin ja se, että meillä oli pieni tai kaksi pientä autoa.

Menimme sitten Vauvatalo Johannaan, ja siellä meille esiteltiin Britaxin Smile 2 yhdistelmävaunut. Siellä oli myös alennuksessa yhdistelmät väreissä turkoosi ja viininpunainen. Ihastuimme molemmat jotenkin turkooseihin. Ja tietysti siihen, kuinka pieneen tilaan vaunujen runko menee. Tällöin kun oli ihan untuvikkona liikenteessä, niin uskon että meille olisi saatu myytyä melkein mitkä vaan vaunut, kunhan hinta olisi ollut sopiva.

Ennen päätöstä vertailin netissä blogien ynnä muiden avulla näitä ja Emmaljungan Super Vikingejä, mutta hinnaltaan nämä veivät voiton. Lisäksi pidimme siitä, että runkoon sopi adapteria vaihtamatta niin vaunukoppa, ratasosa kuin autokaukalokin. Autokaukalossa päädyimme muuten Britaxin Primoon, syynä oli myös hyvä hinta-laatusuhde, sekä se, että silloisissa autoissamme ei ollut isofixiä, ja tämän kaukalon jalustan saa autoon myös turvavöillä kiinni. Kaukalo meillä oli ruskean värisenä, mutta siitä nyt ei jostain syystä löytynyt hyviä kuvia.

Tykkäsin näistä varsinkin vaunukoppa-aikana todella paljon, koska mielestäni vaunukoppa oli todella kaunis. Ratasosasta en pitänyt ulkonäöllisesti missään kohtaa, mutta sen käytännöllisyys voitti tässä kohtaa mennen tullen. Extrapitkälle tuleva kuomu (kuten yläkuvassa näkyy), helpotti kyllä meillä päiväunien nukkumista ulkona. Lisäksi rataosa tulee lähes 90 asteen kulmaan ylös, mikä on hyvä kun lapset tykkäävät yleensä istua suorassa. Lisäksi turvakaaressa oleva haaraosa, tai miksi sitä nyt kutsuisi, toi paljon turvaa ja varmuutta lapsen pysymiseen paikallaan koska lapsi ei näin ollen valu sieltä välistä vaikka kuinka olisikin vöissä. Vaunukoppa on myös melkoisen ylhäällä verrattuna muutamiin muihin malleihin, joka on ergonominen vaunujen työntäjälle.

Asia, joita moni, kuin myös itsekin, pohtii näiden vaunujen kohdalla, on pienet eturenkaat. Näistäkään ei ollut meillä missään kohtaa mitään haittaa. Renkaat ovat ilmakumit, joten ne joustavat pienten töyssyjen tullessa tielle. Olen liikkunut näillä niin julkisilla liikennevälineillä, kaupungissa, maalla, kuin pururadallakin. Sekä rannalla. Vaikein maasto oli rantahiekka, mutta se nyt varmaan ei ole millekään vaunulle hyvä maasto. Perässä vetäen sitten vaan. Ei ollut mitään ongelmia loskassa tai lumessa, eturenkaat lukkoon vaan ja hyvin kulkee.

Se, että autokaukalon sai kiinni suoraan runkoon, eli niin kutsuttu travel system, oli myös arjen pelastaja. Esimerkiksi kauppakeskukseen mennessä jos lapsi on nukahtanut autoon, on niin kätevää kun voi vain nostaa autokaukalon autosta suoraan runkoon kiinni.

Emme keksineet näistä käytössä kuin muutaman miinuksen. Toinen oli se, että kun rattaat laittaa kasaan ratasosan ollessa paikallaan, ratasosa ei mene ihan niin pieneksi kuin runko, ja tästä tuli hieman vaikeuksia saada rattaat meidän automme (citroen c4) pieneen takaluukkuun. Toinen erittäin pieni miinus on se, että kun otat kauppakassia tm vaunujen tavarakorista, koko kori nousee mukana ylöspäin. Eli vauvan nukkuessa pitää itse mennä sinne alas kyykkyyn, pitää toisella kädellä kiinni tavarakorista ja toisella nostaa kauppakassi. Ei ollenkaan paha!

Autokaukalosta en keksi huonoa sanottavaa, ainut vain se, että 9kk iässä tyttömme ei enää viihtynyt siinä lainkaan. Mutta sekin on aina kovin lapsikohtaista. 🙂

Ainut mikä meitä harmitti rahallisesti kun olimme ostaneet nämä setit, eli yhdistelmävaunut ja autokaukalon + jalustan sille, oli se, että huomasimme Ozbabyssä olevan valmiin starttipaketin joka olisi tullut rahallisesti vielä halvemmaksi ja siihen olisi kuulunut mukaan myös hyönteissuoja ja tarvikelaukku. Tällöin emme vain oikeastaan edes tienneet Ozbabyn olemassaolosta, kaikissa ryhmissä kun puhuttiin vain Lastentarvikkeesta ja Vauvatalo Johannasta.

Summa summarum, olimme päätöksiimme vaunujen ja autokaukalon kohdalla erittäin tyytyväisiä! Ja tuo väri, Lagoon green, oli aivan ihana. Täytyy vielä mainita, että jälleenmyyntiarvo on erinomainen. Smile 2 on erittäin suosittu malli, ja itsellä oli pelkät rattaat myynnissä tyyliin 2 päivää kun menivät. Lähes saman verran sain takaisin mitä itse olin maksanut. Vaunukopan, turvakaukalon ja sen jalustan myin kaverille 🙂

-Tiia

perhe ystavat-ja-perhe
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *