”Sulla on hieno kohtu” eli rungottoman Gynefix-kuparikierukan asennus

Suhde poikaystävän kanssa on edennyt sen verran, että kondomeista on päästy kuparikierukkaan, ja tosiaan, voin jopa sanoa, että mulla on poikaystävä!

Gynefix-kuparikierukasta ei löydy juurikaan tietoa suomeksi. Minullakaan ei ole vielä paljon kerrottavaa, esimerkiksi siitä, kuinka seksi onnistuu tai millaiset kuukautiset sen kanssa on, mutta asennuksesta voin kertoa.

Gynekologi ja hoitaja olivat molemmat mukavia, ja kohtuni oli kuulemma hieno ja juuri oikeanlainen Gynefixiin. Gynefix on siis rungoton kuparikierukka, joka kiinnitetään kohdun pohjaan. Se ei siis ole perinteinen t-mallinen kierukka. Asennus sattui hieman, mutten sanoisi sen olleen tavallista kuparikierukan asennusta kivuliaampi. Sellainenkin minulla oli, ennen kuin se piti poistaa valumisen takia. Minulla oli kuitenkin tänään 1200 milligrammaa ibumaxia alla. Loppupäivä on mennyt hyvin, satunnaisesti on tuntunut painetta vatsassa, mutta ei ollenkaan pahasti. Verta on tullut jonkin verran, onhan kierukka kuitenkin kiinnitetty kohtuun.

Oli hauskaa, kuinka sekä hoitaja että lääkäri olivat innoissaan toimenpiteestä ja kohtuni hienoudesta. Hoitaja esitteli minulle ottamiaan ultraäänikuvia kierukasta kohdussani. Asennuksia ei ole vielä tehty monta kunnallisella puolella kotikaupungissani, joka Nääsvillenäkin tunnetaan. Minä löysin tiedon siitä, että täällä voisi saada Gynefix-kierukan, jostakin suomi24- tai vauva.fi -keskustelusta, jossa joku turkulainen olisi halunnut kierukan.

Jos kierukkahommat kiinnostaa, niin päivitän tänne lisää tietoa, sitten kun osaan sitä kertoa. Toivottavasti tämä kierukka pysyy hyvin eikä aiheuta kipua.

suhteet rakkaus seksi terveys
Kommentit (7)
 1. Moi, mulla ois tällanen henkilökohtainen kysymys mutta toivon että kehtaat vastata 🙂 mulla oli siis perinteinen kuparikierukka ja sain heti sen asennuksen jälkeen bakteeritulehduksia tosi herkästi. Ootko huomannut gynefixin myötä vastaavaa?

  1. Moi! Taaskaan en oo huomannut tätä kommenttia! 😀 😀

    

   En oikein osaa sanoa – olen välillä miettinyt, että onko ollut jotain kutinaa tms. tavallista enemmän, mutta kaiken kanssa on pystynyt elämään.

    

 2. Moikka! Olisi mukava kuulla lisää kokemuksia gynefix kierukasta, koska olen ajatellut vaihtaa nykyisen ehkäisyni juuri siihen. Siksi minua onkin mietittänyt esimerkiksi nämä kysymykset: Onko kierukka pysynyt paikoillaan? Tuntuuko se seksin aikana (poikaystävän kannalta)? Ovatko menkkasi muuttuneet (vuodon määrä, kesto, kivut yms)? Voiko tampoonia käyttää normaalisti? 🙂 kiitos jo etukäteen vastauksista!

  1. Multa on mennyt ihan ohi nämä kysymykset!!! Anteeksi.

   Mä olen käyttänyt kuukuppia. Ja on pysynyt paikoillaan jo yli vuoden! Poikaystävä ei ole koskaan sanonut mitään. Vuoto vaihtelee paljon, välillä tosi runsasta (mutta ohutta, ihan kuin vettä) ja joskus aika vähäistä. Toivottavasti joku tämän vastaukseni huomaa. 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *