Ensikertalaisen fiiliksiä Dublinista

Jos mietinnässä on rento viikonloppukohde, jossa nähtävää riittää ilman, että kuitenkaan tarvitsee juosta pää kolmantena jalkana nähtävyydeltä nähtävyydelle, niin Dublin on loistava vaihtoehto.

Me oltiin reissussa viime viikonloppuna, perjantai-aamusta maanantaihin. Pidennetty viikonloppu olikin oikein sopiva aika kaupunkiin tutustumiseen. Ja kerettiin me käydä vähän Dublinin ulkopuolellakin, mutta siitä kerron myöhemmin lisää. Oltiin Samin kanssa ensi kertaa Irlannissa, joten ihmeteltävää ja fiilisteltävää riitti. Oon aikanaan viettänyt Englannissa kielimatkalla liki kuukauden päivät, joten jotain samantyylistä osasin odottaa. Olihan näissä maissa paljon samaa, mutta Irlanti ja Dublin tarjoaa kuitekin aivan omaleimaisen kattauksen kokemuksia, joita ei taatusti muualta saa.Pitihän sinne Temple Barin alueelle päästä pyörimään heti ensimmäisenä. Näissä kuvissa paikka näyttää tyhjältä, mutta todellisuudessa odottelin jonkun tovin sitä pientä hetkeä, jolloin ihmisiä ei kulkenut pubin edestä ja sain napattua kuvan. Saavuttiin pelipaikoille perjantaina keskellä päivää ja meno ja kunto oli monella jo niin railakas, että vaikea kuvitella illan jatkuneen heillä kovin myöhään yöhön (toisaalta kun kyse on irlantilaisista, niin mistäs sitä tietää). Toki tuon kuuluisan Temple barin edessä oli lähinnä turisteja ja ne paikalliset löytyi hiukan autenttisimmista pubeista sivummalta. En ole ikinä missään nähnyt niin monia polttariporukoita yhden viikonlopun aikana, niitä tuli vastaan vielä maanantaina päivälläkin.

Majoituttiin The Croke Park Dublin -hotellissa alle kahden kilometrin säteeltä ydinkeskustasta ja se osoittautuikin nappivalinnaksi. Hotellin yleiset tilat oli juuri remontoitu vastaamaan nykypäivää, aamiainen oli monipuolinen ja paikka viihtyisä, kaikenkaikkiaan esteettisesti huolella ajateltu kokonaisuus. Hotellin baarikin oli niin kaunis, että oli pakko mennä istuskelemaan sinnekin yksille drinkeille. Todella tilavassa huoneessa oli kaksi isoa king size -sänkyä, vaikka ei me ihan niin isoa huonetta oltaisi tarvittu saatika varattu. Mutta ei valitettu! Toki huoneet odottivat vielä sitä remonttia – ne kun saisi vielä vastaamaan yleisiä tiloja, niin avot.Trinity Collegen vanhassa Book of Kells -kirjastossa tuli tietenkin käytyä, mutta kirjoitan näistä must see -jutuista sitten erikseen! Oli hauska fiilistellä tuon yliopiston kampuksella ja nähdä sen opiskelijoiden tenniksen ja rugbyn pelaamista. Meno oli hiukan erilaista kuin oman yliopiston kampuksella Turussa, siellä ei paljon turistiryhmiä näy kuvailemassa. Sattui vielä olemaan ihan mielettömän keväinen kelikin. Ekana iltana satoi vettä, mutta sen jälkeen saatiin nauttia aurinkoisesta Dublinista.Tempe Bar -alueen toiselta puolelta löytyi rauhallisempaa ja modernimpaa Dublinia, sielläkin oli kiva käydä kävelemässä. Käveltiin todella paljon joka päivä. Tuli kyllä syötyä ja juotuakin, että ei varmaan ihan laihtumaan kuitenkaan päässyt…

Tän reissun jälkeen oli sellainen olo, että ollaan nähty Dublinia tarpeeksi ja seuraavaksi, mikäli Irlantiin taas joskus eksymme, niin mennään ehdottomasti Dublinin ulkopuolelle ihailemaan vehreää luontoa ja pikkukylien idylliä. Se on vielä erikseen sanottava, että irlantilaiset ovat kyllä todella kohteliaita. Palvelu kaupoissa ja ravintoloissa oli erinomaista ja kaikki kyseli mistä olemme tulleet ja millainen paikka se Suomi on. Oli siellä tosin yksi vähän iäkkäämpi nainen, joka koki asiakseen aloittaa katolisen saarnan mun kuvatessa värikkäitä pubeja kadulla. Onneksi päästiin tuosta saarnamummelista eroon, kun hän oli saanut vartin verran aggressiivisesti tuputtaa omaa elämänkatsomustaan.

Ei Dublinin reissua ilman fish and chips -annosta – tässä kohtaa koin pienen flashbackin aikaan, kun olin 15-vuotiaana Briteissä. Vanha pankki muutettu ravintolaksi/baariksi. Näitä eri ravintola- ja baarivariaatioita  riitti, voisin tehdä niistäkin vielä erillistä postausta.Erikoisin kokemus oli ehdottomasti vanha kirkko, joka oli muutettu coctailbaariksi. Oli kyllä hauska reissu, Dublin oli kerrassaan riemukas! Käteen jäi ihania muistoja ja puhelimen kuvakansiot täyteen matskua, joten Irlanti-aiheisia postauksia tipahtelee tänne sitä mukaa, kun kerkeän kirjoitella. Teen tällä hetkellä muutaman viikon sijaisuutta erityisluokanopettajana tässä oman koulunkäyntini ja gradunteon ohessa, joten tekemistä riittää. Työntäyteinen on ollut ja tulee olemaan koko kevät – mutta kyllä se sitten palkitaan, kun gradu on kansissa ja rahaakin on tienattu seuraavia reissuja varten 🙂

Hauskaa viikonloppua kaikille!

P.S. Mun reissuja voi seurata myös instassa: @citylightssunsetsjenna! Ja tykkäämällä blogin Facebook-sivusta pysyt helposti kärryillä uusista postauksista. 

Ootko sä käynyt Dublinissa? Mitä tykkäsit?

kulttuuri matkat
Kommentit (21)
  1. Suvi / Suvin matkassa
    7.4.2019, 09:27

    Mä en ole koskaan käynyt Dublinissa, mutta varmasti joskus vielä menen. Oikein kivan näköinen kaupunki sun kuvien perusteella.

  2. Noora/Seikkailumielellä
    5.4.2019, 21:17

    Piipahdin Dublinissa juuri viime kesänä muutaman päivän visiitillä, mutta jostain syystä en saanut kaupungista oikein otetta ja se jäi minun silmissäni vähän valjuksi. Ehkä täytyy antaa sille vielä joskus uusi mahdollisuus 🙂 Trinity Collegella osallistuin opiskelijoiden vetämälle kierrokselle, jossa kierrettiin ympäri kampusta ja opiskelija kertoi niin koulun historiasta, kuin nykyajan opiskelijaelämästäkin. Tämä jäi positiivisena kokemuksena mieleen ja oli kiinnostavaa kuulla erityisesti vanhoista traditioista, joita tässä ikivanhassa koulussa edelleen noudatetaan.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *