Funikulaarilla Monte Bré -vuorelle Luganon upeiden maisemien äärelle

Myönnän, mun on aika helppo ihastua päätä pahkaa matkakohteisiin. Toisaalta yhtä helposti käy niinkin, että joku paikka ei vaan kolahda tai odotukset ja kokemukset ei kohtaa yhtään. Silloin mun on vaikea peittää sitä fiilistä ja oon noissa tilanteissa aika raskasta reissuseuraa (mun mies voisi varmaan kertoa aiheesta lisää).

Luganossa olin kuitenkin matkaseurana parhaimmillani. Superlatiivit ja ylisanat lenteli mun näppäimistöltä jo aiemmassa Sveitsi-postauksessa, jonka voit lukea täältä. Samalla reissulla ajeltiin myös Italiassa ja oltiin häävieraina Varennassa, siihen postaukseen pääsee tästä.

Mutta nyt funikulaariajelulle Monte Bré -vuorelle! Funikulaariasemia oli kaksi. Vuoren juurella ensimmäisellä funikulaariasemalla ei ollut työntekijöitä, vain kaksi automaattista funikulaaria kulkemassa molempiin suuntiin – tosin tämä selvisi vasta jälkeenpäin.

Oli aika hämmentävää odotella asemalla portin takana, kun ei näkynyt henkilökuntaa eikä opasteita. Lippuluukkukin oli, mutta se oli tyhjä. Funikulaari nökötti ihan nenän edessä, mutta se oli massiivisen rautaportin toisella puolella. Hetken siinä ihmeteltyämme päätin sitten kokeilla porttia ja se olikin auki. Sitten vaan puikahdettiin sisään ja kiivettiin vaunuun muiden turistien katsoessa portin toisella puolella vähän epäluuloisen näköisenä. Hetken kuluttua vaunuun päästyämme ovet sulkeutui ja funikulaari nytkähti liikkeelle. Oltiin varauduttu jo sakkoihin pummilla matkustamisesta, mutta etappi osoittautuikin loppujen lopuksi ilmaiseksi. Uskalsivat ne muutkin turistit tulla perässä sen jälkeen.

Summa summarum: opasteet olisi siis voineet olla selkeämpiä.V sai paluumatkalla funikulaariystävän <3 Alas päin mennessä oltiin viisaampia ja valittiin vaunu, josta näkee parhaiten raiteille. 

Funikulaarikyyti vuoren huipulle maksoi noin 15€/hlö, V 3-vuotiaana pääsi ilmaiseksi. Yllätykseksemme huipulla oli halvempaa kahvitella ja juoda lasillien proseccoa kuin kaupungin terasseilla.

Kierreltiin vähän ympäriinsä, kunnes yhtäkkiä meidän viereen kipusi pitkin vuoren rinteitä lehmiä. V ei ole nähnyt lehmiä lähietäisyydeltä ennen tuota päivää, mikä on sinänsä huvittavaa, kun itse olin tuohon ikään mennessä jo tyyliin ehtinyt ratsastaa lehmällä. Täytyi sitten matkustaa funikulaarilla Monte Bré -vuorelle, jotta V pääsi näkemään lehmän.Kaiken kaikkiaan kiva lopetus turistipäivälle Sveitsin Luganossa! Tämän jälkeen jatkettiin autolla Italiaan – vielä riittäisikin kerrottavaa meidän roadtripistä vuoristoteillä Luganon ja Varennan välillä. Tänään Samilla alkoi kesäloma ja valmistaudutaan jo seuraavaan reissuun – ylihuomenna suunnataan auton nokka vuorostaan kohti pohjoista, määränpäänä Norjan Lofootit.

Laita seurantaan @citylightssunsetsjenna -tili Instagramissa, jos kiinnostaa seurata reissuja reaaliajassa! 🙂

kulttuuri matkat
Kommentit (10)
  1. Virpi/Hätälasku matkablogi
    7.7.2019, 09:59

    Ihania maisemia! Seurailinkin instan puolella tuota teidän reissua ja matkakuume tuolle seudulle nousi kyllä huimasti! Joskus ehdottomasti päästävä noihin maisemiin!

    1. Oli kyllä ihanat maisemat 🙂

  2. Oi, miten upeat maisemat! En malta odottaa, että itse pääsen ylihuomenna viikoksi Sveitsiin. Olen käynyt Sveitsissä kyllä aiemminkin useita kertoja, mutta ne ovat olleet lähinnä sellaisia läpikulkumatkoja. Nyt pääsen ihan kunnolla käsiksi sveitsiläiseen elämään.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *