Päiväretkisuositus Dublinista: Malahide

Neljän päivän piipahduksella Dublinissa kerkesi hyvin käydä tutkimassa myös paikkoja pääkaupungin ulkopuolelta. Dublin  on pääpiirteissään mielestäni nähty muutamassa päivässä, joten muutakin tekemistä suosittelen kehittelemään. Tietty runsaan ravintola- ja pubitarjonnan myötä Dublinissa vierähtää helposti aika.

Käveltiin siis juna-asemalle ja hurautettiin hetken mielijohteesta paikallisjunan päätepysäkille, Malahide -nimiseen pikkukaupunkiin merenrannalle. Oltiin perillä puolessa tunnissa, joten mikään pitkä matka ei ollut kyseessä. Mutta kylläpä se puoli tuntia vaikutti maisemiin ja tunnelmaan paljon!

Malahidesta löytyi pikkukylämäistä maalaisfiilistä merenrantamaisemilla höystettynä sekä Malahiden vanha linna puutarhoineen. Oli ihanan keväinen ja aurinkoinen päivä vain haahuilla päämäärättömästi. Tämä reissu toteutui maaliskuussa, joten kaupunki alkoi pikkuhiljaa heräillä kevääseen ja sen mukana tulleisiin turisteihin. Oli jotenkin hauska bongata palmuja joka puolelta, en ajatellut törmääväni palmuihin Irlannissa ensinkään. Irlantilaiset kuitenkin tuntuvat rakastavan palmujaan – kukapa ei? Joka puolelta huokui kiireettömyys.Mulla on vielä kirjoittamatta Trinity Collegen ikonisesta Book of Kells -kirjastosta ja parista muusta jutusta, jotka ehdottomasti haluaisin vielä päästä kertomaan kaikille Dublinista kiinnostuneille. Toivottavasti ehdin tehdä sen ennen seuraavan reissun alkua. Alle kuukausi nimittäin Italian ja Sveitsin matkaan.

Kohta on päätöksessä viikonloppu täynnä hulinaa. Käytiin naisporukalla Viking Gracella ja tänään hupailtiin Tivoli Sariolassa, kun se rantautui tänne Turkuun. Huomenna koittaa arkeen paluu gradun ja opetöiden merkeissä. Kohtahan se on jo kesäloma ja arvatkaa mitä; mä oon koko kesän lomalla! Ihania kesäsuunnitelmia tiedossa siis.

Kivaa viikon alkua! 🙂

P.S. Seuraamalla blogini Facebook-sivua pysyt helposti kärryillä uusista postauksista. Reissujuttuja pääsee seuraamaan reaaliajassa myös instassa: @citylightssunsetsjenna

kulttuuri matkat
Kommentit (5)
  1. Lilja Lumilla
    5.5.2019, 00:06

    Vau, nayttaa upealta! Olen kova linnafani, joten tama olisi varmasti mieleen!

  2. Sini matkakuumeessa
    4.5.2019, 21:46

    Minäkin kävin Malahidessa Dublinin reissullani. Se oli kyllä tosi symppis paikka niin kuin kalastajakylä Howthkin. Jälkimmäisessä tosin sattui tulemaan vettä vaakatasossa päin naamaa, joten se visiitti jäi lyhyeksi. 😊

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *