Töitä, gradua ja kesän reissusuunnitelmia

Siinäpä ne keskeisimmät  elämää ja mieltä hallitsevat asiat tällä hetkellä: opesijaisuudet, loppuspurtti gradun kanssa ja kaiken tän arkisen pakertamisen taustalla kasvava innostus tulevan kesän suunnitelmista.

On jo sellainen olokin, että oon kesälomani ansainnut. Onhan tässä tehty lukuvuoden aikana töitä, opiskelujeni eteen ja ihan sanan omassa merkityksessäkin. Ja kohta saa hengähtää. Kirjaimellisesti lasken päiviä. Niitä on 8.

Ihan niin kuin se kesä (ja loma!) ei itsessään olisi jo ihan mieletön juttu, mutta siihen päälle vielä nämä suunnitelmat:

TOUKOKUU: Italia ja Sveitsi

Meidän perheen kesäloman ensimmäinen virallinen reissu alkaa lennolla Milanoon. Sieltä ajellaan rauhalliseen tahtiin Sveitsin puolelle, jossa ollaan pari yötä Lugano-järven rannalla vuoristomaisemissa. Sitten suunnataan takaisin Italiaan, Varennaan häävieraiksi. Ollaan kaksi yötä upeassa häävenue -hotellissa yhdessä muidenkin häävieraiden kanssa ja tutustutaan kaupunkiin. Ollaan reissussa yhteensä 5 päivää ,viimeiselle yölle onkin vielä majoitus miettimättä. Lento takaisin lähtee myös Milanosta, joten sen lähettyvillä luultavasti yövytään.  Kiva palata Milanoon vuosien jälkeen.

Nuo häät tulee olemaan varmasti kaikille osallistujille mieleenpainuva kokemus! Vaikka vähän erilaisissa häissä on oltu ennenkin – muistuu vahvasti mieleen vuosien takainen kuokkavierailu Itävallassa moottoripyöräkerholaisen häissä. Veikkaan kuitenkin näiden tilaisuuksien välillä olevan aikamoinen kontrasti. Ja veikkaan, että sulhasella on frakki tai smokki, tai ylipäätään jotain muuta kuin pelkät nahkahousut ja rusetti kaulassaan. Algheron vanhankaupungin katuja, Sardinia 2017

KESÄKUU: Suomimatkailua ja Turussa viihtymistä

Koko viime kesän, kuten kaikki aiemmatkin kesät äitiyslomaa lukuunottamatta, olin kesätöissä. Oon tehnyt aika paljon oman alan töitä tämän lukuvuoden aikana, joten päätin repäistä ja jättää kesätyöt tällä kertaa väliin. Saa nähdä tuleeko tästä trendi tulevinakin kesinä, vai alkaako  rahattomuus nakertaa. Ainakin vielä oon sitä mieltä, että rahaa tärkempää on viettää kesä, josta oikeasti jälkeenpäin muistaakin jotain. Teen kyllä kesän aikana loppuun erityispedagogiikan perusopinnot, jotka joskus aloitin, mutta ne 10 opintopistettä tuntuu yhdeltä sormen heilautukselta tämän gradu-urakan jälkeen (hyvä, etten etsinyt tähänkin lähdeviitettä).

Teemana siis Koti-Suomi: vierailuja Etelä-Pohjanmaan ”mummulassa”, vanhojen kotihoodsien tunnelmointia Tampereella ja Jyväskylässä – ja tietenkin Turun kesästä nauttimista. Jätetään tilaa kaikelle sellaiselle, mitä ikinä mieleen tuleekaan. Ainakin luen joulukuussa aloittamani kirjan loppuun.

HEINÄKUU: Roadtrip Lappiin ja Pohjois-Norjaan, määränpäänä Lofootit

Ollaan puhuttu Samin kanssa pieni ikuisuus roadtripista Lappiin ja Pohjois-Norjaan, aina Lofooteille saakka. Tänä kesänä vihdoin toteutetaan tämä koko perheen autoreissu. Ajetaan ensin Pohjanmaalle mun porukoille ja ollaan siellä yö tai pari, ettei ihan Turusta asti ajeta samalla rykäyksellä Lappiin saakka. Pysähdellään fiiliksen mukaan ilman sen tarkempia aikatauluja. Majoitukset matkan varrella on tietenkin mietittävä etukäteen, mutta katsotaan niitä sitten lähempänä.

ELOKUU: Kaupunkiloma Lontooseen

Vielä ennen kesän loppua lähden kaverin kanssa kahdestaan pienelle viikonloppulomalle Lontooseen. Päätös syntyi lasillisten äärellä Turun uudessa Walo rooftop barissa (siinä vinkki Turkuun tulijoille). Mielenkiintoista testata Wizzairin uusi reitti Turusta Lontooseen. Kotikaupungin kentältä on vaan niin helppoa lähteä ja vielä ihan super halpaakin, niin mikäs siinä. Innolla odotan tätäkin reissua ja paluuta Lontooseen 10 vuoden jälkeen!Tää tuleva kesä on kyllä niin erilainen muihin kesiin verrattuna, tuun nauttimaan niin paljon! Tää vuosikin on kyllä ylittänyt odotukset töiden ja opiskelun suhteen, sillä en kuvitellut saavani tehdä niin paljon opesijaisuuksia ja sain vielä gradunkin valmiiksi asti. Ehkä oon vaan valittanut työn määrää, mutta oikeasti oon onnellinen, että oon saanut tehdä tätä kaikkea. Ja nythän sitä vasta tajuaa miten vaikeat ne vuodet oli, kun kuljin parina päivänä viikossa opiskelemassa Jyväskylässä 4,5h ajomatkan päässä. Siihen kului niin paljon aikaa ja rahaakin, että nyt vasta jälkeenpäin tajuaa mitä kaikkea sitä saakaan aikaan opiskellessa normaalisti kotikaupungissa.

Otetaan tosiaan varaslähtö kesälomaan jo ensi viikolla, joten enää muutama hassu päivä ja sitten oon 100% lomalla. Vaikka valehtelisin jos väittäisin, ettei noita opehommia tulisi kesän aikana vähän ikäväkin…Olis kiva kuulla myös teidän kesäsuunnitelmista 🙂 Ja vinkkejä edellä mainittuihin kohteisiin liittyen otan vastaan kieli pitkällä!

P.S. Ota seurantaan @citylightssunsetsjenna -tili instassa, jos haluat seurata reissuja reaaliajassa! 

Kommentit (23)
  1. Noora / Seikkailumielellä
    26.5.2019, 20:22

    Voin samaistua tuohon suunnitelmaan joulukuussa aloitetun kirjan lukemisesta loppuun – itselläni on pöydällä viime kesälomalla aloitettu kirja, jonka aion nyt tänä kesänä lukea viimein loppuun 😀 Toisaalta hieman surullista kyllä huomata, että raaskin käyttää aikaa kaunokirjallisuuden lukemiseen vain vuoden pisimmän loman aikana. Lofootit tuntuvat olevan tällä hetkellä tosi monen suunnitelmissa ja itsekin olen reissusta Pohjois-Norjaan varovasti haaveillut. Tänä kesänä se ei toteudu, mutta ehkä ensi vuonna sitten 🙂

  2. Kohteena maailma / Rami
    26.5.2019, 10:58

    Tosi kivoja kohteita sinulla tiedossa! Suurin osa kohteista on sellaisia, mihin olen itsekin menossa tänä vuonna menossa tai missä viime vuosina olen reissannut. Siksi nämä kohteesi tuntuvat tosi kiehtovilta – täytyypä lueskella kesän jälkeen kokemuksiasi kohteista 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *