2.

 

P1010142.JPG

P1010146.JPG

P1010155.JPG

P1010168.JPG

P1010178.JPG

Kaunista viikkoa kansalaiset. Ollaan joulukuun toisessa päivässä ja 24 ideaa jouluun -kalenterini toinen päivä. Tietysti.

Lauantaina väkersin aamupuuhiksi pienen kranssin – halkaisija siinä 15 senttiä. Poimin metsästä puolukanvarpuja pieneen pussiin ja toin se sisälle. 

Aloitin kranssin tekemisen sitomalla pieniä kimppuja minikokoisilla kumilenksuilla. Omat pikkulenksuni muunsin suurista kuminauhoista, kuten ekasta kuvasta näkee, mutta arskartelukaupoista saa niitä oikeita pieniä. Tein ensin ison kasan minikimppuja jonka jälkeen lähdin sitomaan kimppuja yksitellen yhteen pitkään ohueen rautalankaan. Kieputin siis rautalankaa kimpun ympärille ja lisäsin rautalankaan aina uusia ja uusia.

Näkyvästä puolesta kannattaa tietysti tehdä nätti ja sitoa kimput niin, että katsottava puoli on tuuhea. Kun köynös oli sopivan mittainen, kiinnitin päät yhteen ja avot – kranssi on valmis.

Minulta löytyi vielä kaunista samettinarua, jolla ripustin suloisen kranssin ulko-oveen.

Kranssin voi vielä viimeistellä huippukuntoon trimmaamalla sitä saksilla.

Eli tarvitset: Puolukanvarpuja, pieniä kumilenkkejä ja yhden taipuisan rautalangan pätkän. + ehkä lasin viiniä seuraksi.

/my DIY project.

Kommentit (20)
  1. Aivan ihana ja simppeli kranssiohje, innostuin! Tänä aamuna hain metsästä tarvittavat, illalla pääsen toivottavasti väkertämään.

    Ja muuten, aivan hurmaava tämä blogisi! olen jo monen vuoden ajan seurannut 🙂

    1. Voi kiitos ja suuri kunnia, että olet jo monen vuoden ajan seurannut mukana. <3 Toivottavasti kranssista tuli hyvä! 🙂

  2. Ostan mieluummin kaupasta. Saa isomman, paremmannäköisen ja mikä parhainta aikaa riittää muuhun vaikka lasten kanssa leikkimiseen. Mutta jos on aikaa niin väkeärtäminenkin sopii.

    1. Niinhän se on. Me ollaan kaikki erilaisia. Toiset nauttii shoppailusta ja valmiista jutuista – toiset nauttii kaikesta näpertelystä ja itsetekemisestä. Toiset tykkää isosta – toiset pienestä. On myös hyvä tukea niitä tekijöitä, ettei kaikki vaan tee itse. 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *