Pihatöitä ja tulevia kesäkukkia

Töistä tullessani vaihdan melkein samantien ulkoiluvaatteet päälle ja ilmojen sen salliessa ryhdyn tekemään pieniä ja toisinaan suurempiakin pihatöitä. Betonilaatat on nyt kaikki löytänyt paikkansa ja halusin tuoda vähän vehreyttä saumaamalla nämä laatat sammaleella. Sammaleen keräämisen tarvitaan maanomistajan lupa ja tätä pehmoista materiaalia minulta löytyykin ihan omasta maasta suuret määrät. En ole ollenkaan varma miten nämä tulee laattojen välissä menestymään mutta so far so good.

Päätin olla kaukaa viisas ja kylvin jo siemeniä sisälle purkkeihin. Ostin muun muassa hirssiä sillä sen sulkaimaiset lehdet näyttävät kauniilta kesällä kukkaistutuksissa. Säästyypähän rahat melko arvokkaisiin perennoihin, jos ja kun nämä tästä lähtevät kasvamaan.

Aurinkoisina iltapäivinä minua välillä harmittaa, etten laittanut olohuoneen keskelle liukuovia tai niin, että olohuoneen ikkunat olisi saanut kokonaan auki, nyt terassinovi on viimeisen ikkunan vieressä, onneksi edes näin. Terassin myötä olohuone tuntuu jatkuvan ja jatkuukin pidemmälle. Minulle oli tärkeää asentaa terassi samalle korkeudelle mitä sisätilojen lattia, näin huone tuntuu jatkuvan ulos. Nyt mietinnässä on yksinkertaiset kaiteet, lähipiiristäni löytyykin jo ammattimies hitsausasioissa ja varmaankin tilaan häneltä valkoiseksi maalatut metallikaiteet ryhmittämään tuon terassin omaksi kokonaisuudekseen.

Olen ajatellut pitää terassin niukasti sisutettuna, se ei mielestäni kaipaa mitään sen kummempaa. Pari aurinkotuolia, varjo ja pieni pöytä, siinä kai se. Lämpimiä päiviä odotellessa,

Henna

Kommentit (2)
  1. Oletko siirtänyt makuuhuoneesta maton olohuoneeseen?

  2. Onnistuisiko sammalen kasvattaminen piimällä?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *