Äidin ja isän päivänasut

Coco Sweet Dreams

 

 

Voi jestas, selasin taas vanhoja kuvia äidistä ja isästä, välillä nauratti aika paljon. Iskä on ollut aika cool silmälaseineen ja tiukkoine paitoineen. Iskä soitti paljon urkuja, ajoi Simca Chambordilla ja kähersi suorat hiuksensa kikkurikiharalle. Äiti oli tosi chic´, hän teki melkein kaikki vaatteensa itse. Hän tuli 15-vuotiaana Pohjoisesta tänne Turkuun opiskelemaan, tapasi jossain vaiheessa isäni tansseissa ja sille tiellä jäi. 

Minua on aina suuresti inspiroinut 70-luku, eikä ole sattumaa, että meidän talokin on siltä luvulta. Tuntuu siltä, että 70-luvulla elo oli paljon rennompaa ja huolettomampaa. Jengi oli vähän enemmän relax niin ulkoiselta habitukseltaan, kuin olemukseltaankin. Ja ne vaatteet, tyyliin panostettiin, 70-luvun muoti tuntuukin ajankohtaiselta juuri nyt. 

Tiedättekö mikä on kivointa, vanhempani ovat säilyttäneet liki kaikki nuoruusvuosien vaatteet ihan tähän päivään saakka. 

/my mum and dad in the 70's.

Kommentit

Irinakkv (Ei varmistettu) http://kahdenkerroksenvaki.blogspot.fi

Ihania kuvia.
Äidissäsi ja sinussa on paljon samaa.
Tyylikkyyttä.

Coco
Coco Sweet Dreams

Kiva kuulla, on kyllä hassua katsoa äitin kuvia, kovin samanlaisesta tyylistä on tykännyt, vaikka vuosikymmen ihan toinen. :)

retromoderni (Ei varmistettu) http://retromoderni.blogspot.fi/

Siis wau jos ovat säästäneet. Rakastan 60-70 lukua. Minulla on muutamat äidin tekemät housut sieltä 70-luvulta, mutta harmi kun eivät todellakaan mahdu enää päälle ;)

Coco
Coco Sweet Dreams

Joo, heidän vintillä on paljon vaatteita. Vintti on pelottava paikka, mutta joka kerta kun käyn siellä, niin tuon mukanani jotain.

Ennen tehtiin ilmeisesti aika paljonkin vaatteita itse, olisi ihanaa osata!

Tinni
Still Leben

wouvtsi! Tuo musta pitkä takki: to die for! Ihanaa että he ovat säästäneet, olisipa meidänkin äippä :)

nämä päivänasut kyllä pesee nykyajan muotiblogien asukuvat mennentullen :) hihi! mahtavia!

Coco
Coco Sweet Dreams

No niin on, mun täytyy tiedustella mikä takin kohtalo nyt on... muistan nähneeni tuon takin joskus jossain....

Pulina (Ei varmistettu)

Olen miettinyt tuota vaatteiden säästämistä. Toisaalta olisi ihanaa, jos esimerkiksi äitini ja tätejeni vaatteita olisi säästynyt 70-luvun lopusta, mutta ymmärrän kyllä, että ei ole. Enhän minä itsekään varsinaisesti säästä mitään vaatteita, joita en käytä. Ei minulla pienessä helsinkiläisasunnossa asuvana ole siihen mahdollisuutta. Eri asia on, tulevatko jotkin tällä hetkellä vaatekaapissa olevat tavallista laadukkaammat vaatteet (esimerkiksi Marimekot) pysymään kaapissa vielä silloinkin, kun aika on ehtinyt ainakin hetkellisesti mennä niiden ohitse. Voiko aika mennä niiden ohitse? Tällä hetkellä tuntuu, että tietyt vaatteet, ne parhaimmat, ovat ajattomia. Toki nykyään ihmisillä on varsinkin köyhinä opiskeluvuosina paljon halpaliikkeiden vaatteita, joiden vaaliminen yli vuosikymmenten ei tunnu järkevältä.

Coco
Coco Sweet Dreams

Meidän äiti on ollut aina todella säästeliäs, kaikki kiertoon periaatteella ollaan eletty. Mä olen ajatellut säästää klassisia vaatteita, mitä tyttäreni voi sitten lainata. Nykyvaatteet ovat harmillisesti tosi huonolaatuisia, ei kaikkea voi säilyttää, niin kuin äitini on säilyttänyt, mutta jotain kyllä ... ainakin Louboutinet, laukut ja mummin takit. :D

Ihan mahtavia asuja, mites toi turkis, onko tallessa? Sehän olis sulle just nyt ihan huikee!

Coco
Coco Sweet Dreams

Täytyy tiedustella, toi ois kyllä niin huikee. En ole ennen tätä postausta takkia sen koomin edes tsekkaillut...

x

Postmodernhausfrau (Ei varmistettu) http://postmodernhausfraus.blogspot.com

Ihan mahtavia kuvia! 70-luku rules! Vaatteiden sijaan olen perinyt vanhemmiltani 70-luvun huonekaluja ja mattoja. :) Tosin nyt asuinkuvioiden takia ne ei oo käytössä.

Kommentoi