Ajatuksia ihmissuhteista

Olen saanut tässä lähiaikoina paljon ihania viestejä sieltä täältä ja on lämmittävää saada teidät lukijat lähemmäksi minua. Olen aina todella otettu, kun minua pidetään rohkeana tai joku samaistuu minun elämäntilanteisiin. Varsinkin instagramin puolella on ihanaa ja luottamusta osoittavaa kirjoittaa minulle asioita ja tunteita elämästä. Sen takia ajattelin kirjoittaa muutaman ajatukseni tällä kertaa ihmissuhteista, sillä aihe on sellainen, että se koskettaa meitä kaikkia olipa elämäntilanne millainen tahansa.

Mitä olen oppinut ihmissuhteista?

Paljon! Suunnattoman paljon.

On ensinnäkin suunnaton tuuri löytää kumppani oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa. Ihminen joka on yhtä vastaanottavainen uudelle ja jolla ei ole taakkoja kannettavanaan. Onhan meillä toki kaikilla omat taakkamme mutta ne opettavat ennenkaikkea sinusta itsestäsi ja mitä sinä haluat tulevalta mutta sen ei saa kuitenkaan liikaa vaikuttaa NYT elämään. Koska siten se vaikuttaa elämään tulevassa. Sellainen mielenkiinto uuteen on suotavaa.On suunnattoman haavoittavaa olla superkiltti tässä nykymaailmassa ja löytää se oma ääni ihmissuhteissa. Se on kuitenkin hirvittävän tärkeä tutkimusmatka – löytää oma tahto ja olla siitä tietoinen.

Olla täysin rehellinen itselleen ja muille miten sinua tulee kohdella, ennenkaikkea sanoa se ajoissa ääneen ja tiedostaa ettei huonolle kohtelulle tarvitse antaa tilaa. Kun kaksi ihmistä kohtaa ja tulee tunteita niin se oma ääni hukkuu helposti varsinkin meillä kilteillä, herkillä ja tunteellisilla. Sitä yrittää tehdä järjettömiäkin kompromisseja, jonka jälkeen käy niin, että on pian umpikujassa, lukossa ja hukassa. Sen takia onkin hyvä oppia ensin kulkemaan omaa polkua, tehdä elämästä täysin sinun näköinen ja oloinen. Se oli yksi suurin syy, kun halusin rakennuttaa itselleni talon ja tehdä sen vieläpä ihan yksin. Halusin tehdä elämästäni ja ympäristöstäni juuri minun näköisen enkä halunnut olla riippuvainen kenestäkään.

Kannattaa tunnustella, tutustua ennakkoluulottomasti erilaisiin ihmisiin ja luottaa intuitioon. Kertoa suoraan – vaikkapa heti ensikättelyssä mikä on sinulle tärkeää. Sinut kuuluu ennenkaikkisesti hyväksyä juuri sellaisena kuin olet, eikä yhdenkään kuulu muuttaa sinua enemmän rakastettavammaksi hänen kantiltaan – sellaiset ihmiset eivät ole lainkaan sinua varten. Uskoisin, että sellaiset ihmiset ovat lähinnä itseään varten. Sinunlaisia on vaan yhdenlaisia. Se on meidän kaikkien supervoima ja kyllä sen oikeat ihmiset huomaavat! Ajattele mielummin kenet sinä huolit, kuin että kuka sinut huolisi. Kun on se oma ääni niin samalla rakennat vankkaa arvostusta itseäsi kohtaan. Arvostat tilaasi, kehoasi, tunteitasi, läheisiäsi ja mietit tarkemmin kenet päästät näiden lähelle. Elämä ja ihmisen olomuotoon luoduksi tuleminen tähän ihmeelliseen maailmaan on niin suuri lahja ja etuoikeus, että sitä pitää jokaisen kohdella täysillä kunnioittaen.

Rakkaus on monimutkainen asia mutta tiedäthän, että rakastamiseen tarvitaan aina kaksi ihmistä. Se on kahden kauppa! Toispuoleinen rakkaus on vaan summa vääriä mielikuvia ja harhaa.

Pitkän suhteen salaisuus?

Kunpa tietäisin mutta olen huomannut, että super pitkään jopa vuosikymmeniä yhdessä olleet pariskunnat ovat viettäneet välillä hetkiä ilman toista. Uskon, että avainsana on ikävä ja toista pitää ikävöidä silloin tällöin, se kaiketi luo sitä yhteenkuuluvaisuuden tunnetta. Vähän sama, kun huomaa, että toisen voi menettää koska vaan, niin siitä pitääkin entistä tiukemmin kiinni. Jos näet vain metsän, et ehkä huomaa puuta hienointa.

Syksyisen ihanaa, kaunista ja tasapainoista tulevaa toivoen,

Henna

hyvinvointi rakkaus
Kommentit (6)
 1. Tuo on niin totta joka sana.
  Parisuhteessa koen, että se ikävöinti on todella tärkeää ja se että molemmilla on myös omia juttuja. Omasta parisuhteesta saan välillä kuulla, että ”miten sä päästät toisen viikoksi pois”. Hitto, viikoksi! No tottakai päästän ja ei sen toisen todellakaan mun lupaa tarvi kysyä siihen. Välillä on tervettä ikävöidä, silloin konkreettisemmin huomaa mikä on tärkeää. 🙂

  1. Jep, sitäpaitsi viikko on todella lyhyt aika ja siinä ehtii tulla sopivasti ikävä toista. <3 Paljon onnea ja iloa teille, olkaa onnellisia toisistanne. <3

 2. Jotenkin ihana kirjoitus ja tuo lopetus erityisesti. <3
  Jos olet kiinnostunut lukemaan herkkyydestä enemmän, tervetuloa blogini pariin.
  https://www.lily.fi/blogit/kasikirja-minusta-sinulle/

  1. Kiitos paljon! Menen varmasti lukemaan. Ihanaa loppuviikkoa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *