Asiaa vaatteista ja niin pois päin

Coco Sweet Dreams

 

Huh, niin paljon asiaa, etten ole varma saanko niitä edes tänne täydellisesti tiivistettyä. Yritän parhaani.

Yksi kommentti poiki paljon ajatuksia shoppailusta, joten omista ajatuksista voisin kertoa sanasen. Kaikille on varmasti selvää, että rakastan vaatteita – en kuitenkaan missään nimessä ostele kaikenlaista hyvin vuoksi, vaan yritän harkita ostoksiani tarkkaan. Joku ihmetteli, miksi en panosta vaatteisiin samalla tavalla, mitä sisustustavaroihin tai huonekaluihin - on vastaus selkeä ja yksinkertainen: kodin tavarat ja niiden myyntiarvo säilyy – vaatteisiin ei päde sama sääntö. Enkä ole vakuuttunut, että arvokas vaate olisi yhtään sen parempi, kuin edullinen... tai, että se olisi valmistettu sen eettisemmin, kuin suurten vaateketjujen vaatekappaleet. Ehkä tiedättekin, että ”luksusvaate” saatetaan valmistaa ihan samassa tehtaassa, kuin halpavaatekin. Samalla minun täytyy kuitenkin myöntää, että tiedän näistä asioista aivan aivan liian vähän ja tsempattavaa on varmasti.

Tyylini on ehdottomasti muuttunut tässä matkan varrella. Vaatteiden materiaali on minulle kaikkein tärkein asia, sillä se takaa yleensä sen, että se kestää pesukertoja ja on mukava päällä. Hyvä vaate myös joutaa myöhemmin kirppikselle ja kierrätykseen, ei roskiin. Jossain vaiheessa panostin kenkiin, enkä oikein voi vieläkään vastustaa niitä, mutta olen ymmärtänyt, että kengät kuluvat väistämättä, eikä niihen kannata satsata satoja euroja. Sen sijaan, olen viime aikoina haksahtanut asusteisiin. Niillä saa asuihin paljon vaihtelevuutta ja ne kestävät vuosia!

Lempivaatteisiin kuuluvat kauluspaidat, valkoiset t-paidat, istuvat bleiserit, farkut sinisenä ja mustana. Kesällä valkoiset pellavamekot, niitä voisin omistaa enemmänkin. Aurinkolaseja, mustia korkokenkiä, espandrilloja, ynnä muita klassisia. Tyyliäni kuvailisin sekoitukseksi hippiä ja Emmanuelle Altia.

Tuleeko teidän ostettua paljon vaatteita? Millä tavalla te tarkkailette vaatteiden eettistä puolta? Vinkkejä otetaan kernaasti vastaan. ;)

/wearing my mom's old dress from the 70's. She has made it by herself and that's so cool! I could remember my mama in this dress when I was little girl. Sweet. x

Kommentit

Reetta V. (Ei varmistettu) http://reettavee.com

Kiteytitpä hyvin omatkin ajatukseni! Kallis ei tosiaankaan tarkoita sitä, että se kestäisi tai olisi valmistettu eettisemmin ja itselleni myös materiaali on kaikki kaikessa. Haluaisin panostaa eettisyyteen ja ostaa enemmän etenkin 2handia, mutta pakko myöntää, että aika huonosti se välillä onnistuu.

Coco
Coco Sweet Dreams

Olisi kiva löytää Turusta paikka, josta löytäisi enemmänkin kivoja 2hand-vaatteita... toisinaan aikaa ei riitä kirppiksille, siellä on niin paljon sellaista roinaa, että huh huh. :D

Reetta V. (Ei varmistettu) http://reettavee.com

No se on kyllä harvinaisen totta! :D Itse oon nyt yrittänyt välillä käydä UFF:in alakerran vintage-osastolla ja välillä jollakin kirpparillakin, mutta 2hand-vaatteiden ostaminen vaan on vähän työlästä! :)

Taina L.

Mä kyllästyn vaatteisiini niin nopeasti, tosin on mulla sellaisiakin, joita olen käyttänyt kymmenenkin vuotta. Yritän ostaa edullisia vaatteita, h&m, gina tricot yms ovat suosikkejani. Yleensä syksyisin ja keväisin käyn vaatteeni läpi, että olenko käyttänyt, annan siskontytölle, joka valitsee itselleen mieleisensä ja kiikuttaa siitä sitten uffelle. Pojalleni ostan paljon Me and I:n vaatteita kun kestävät, ovat mukavia päällä ja värikkäitä, hänen lemppareitaan. Pojan vaatteet annan eteenpäin ystävien lapsille, en jaksa myymään ruveta.

Coco
Coco Sweet Dreams

Mä kyllästyn myös helposti, jos vaate on liian erikoinen tai värikäs... Viihdyn tosi paljon maanläheisissä, tulee turvallinen olo. <3

Taina L.

No sinä sen sanoit! Mulla on aina kaikkea värikästä ja kirjavaa, että siksi varmaan kyllästynkin aika pian...

Kay (Ei varmistettu)

Hi,
Where did you get the cushion from? I happened to see one exactly like yours last week in Ekotori... :)

Coco
Coco Sweet Dreams

Hi Kay! The brand is Artek and I bought it from Sisustuksen Koodi. The size of the cushion is perfect; 50x50 cm.

Ekotori is interesting place to find cool stuff, I love just hanging around there and I've always get a very good service. My latest find is this: http://www.lily.fi/blogit/coco-sweet-dreams/jotain-uutta-jotain-vanhaa 

Lennu (Ei varmistettu)

Mielenkiintoista pohdintaa. Itse olen viime aikoina toivoakseni löytänyt tyylini, ja pyrin ja ostamaan vain vaatteita, joista on iloa vuosikausiksi -ja usein ne kyllä maksavat. Toisaalta niillä on jälleenmyyntiarvoa, jos itse kyllästyy vaatteeseen. Kalliimpaa ostosta joutuu usein myös miettimään ja ehkä säästämään siihen, näin ei tule hutiostoksia juurikaan. Ketjuliikkeistä ostamisesta olen luopunut lähes kokonaan -usein laatu on ollut pettymys, ja toisekseen halpojen hintojen takia niistä tulisi ostettua liikaa ja liian usein. Niiden eettisyyskin mietityttää, mutta samoin kuin sinä, tietoa saisi kyllä olla enemmän.

Ayalinan lumppulaatikko

En osta juuri koskaan vaatteita. Ompelen itse ja nykyään käyn hakemassa Kierrätyskeskuksen ilmaispisteeltä vanhoja vaatteita. Joukosta löytyy niitä joita käytän sellaisenaan ja osa taas menee tuunauslaatikkoon. Eli lähinnä vaatteeni koostuu nykyään tuunatuista vaatteista. 

Jane C.

Mä ostan aika ison osan vintagena, pääasiassa hinnan, materiaalin ja esteettisten mieltymysten takia. Esimerkiksi priimakunnossa olevan skotlantilaisen kashmirneuleen voi löytää oikeista paikoista etsimällä hintaan 30-40e, kun uutena mokoma maksaisi mansikoita.

Kommentoi