Asiaa vaatteista ja niin pois päin

 

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Huh, niin paljon asiaa, etten ole varma saanko niitä edes tänne täydellisesti tiivistettyä. Yritän parhaani.

Yksi kommentti poiki paljon ajatuksia shoppailusta, joten omista ajatuksista voisin kertoa sanasen. Kaikille on varmasti selvää, että rakastan vaatteita – en kuitenkaan missään nimessä ostele kaikenlaista hyvin vuoksi, vaan yritän harkita ostoksiani tarkkaan. Joku ihmetteli, miksi en panosta vaatteisiin samalla tavalla, mitä sisustustavaroihin tai huonekaluihin – on vastaus selkeä ja yksinkertainen: kodin tavarat ja niiden myyntiarvo säilyy – vaatteisiin ei päde sama sääntö. Enkä ole vakuuttunut, että arvokas vaate olisi yhtään sen parempi, kuin edullinen… tai, että se olisi valmistettu sen eettisemmin, kuin suurten vaateketjujen vaatekappaleet. Ehkä tiedättekin, että ”luksusvaate” saatetaan valmistaa ihan samassa tehtaassa, kuin halpavaatekin. Samalla minun täytyy kuitenkin myöntää, että tiedän näistä asioista aivan aivan liian vähän ja tsempattavaa on varmasti.

Tyylini on ehdottomasti muuttunut tässä matkan varrella. Vaatteiden materiaali on minulle kaikkein tärkein asia, sillä se takaa yleensä sen, että se kestää pesukertoja ja on mukava päällä. Hyvä vaate myös joutaa myöhemmin kirppikselle ja kierrätykseen, ei roskiin. Jossain vaiheessa panostin kenkiin, enkä oikein voi vieläkään vastustaa niitä, mutta olen ymmärtänyt, että kengät kuluvat väistämättä, eikä niihen kannata satsata satoja euroja. Sen sijaan, olen viime aikoina haksahtanut asusteisiin. Niillä saa asuihin paljon vaihtelevuutta ja ne kestävät vuosia!

Lempivaatteisiin kuuluvat kauluspaidat, valkoiset t-paidat, istuvat bleiserit, farkut sinisenä ja mustana. Kesällä valkoiset pellavamekot, niitä voisin omistaa enemmänkin. Aurinkolaseja, mustia korkokenkiä, espandrilloja, ynnä muita klassisia. Tyyliäni kuvailisin sekoitukseksi hippiä ja Emmanuelle Altia.

Tuleeko teidän ostettua paljon vaatteita? Millä tavalla te tarkkailette vaatteiden eettistä puolta? Vinkkejä otetaan kernaasti vastaan. 😉

/wearing my mom’s old dress from the 70’s. She has made it by herself and that’s so cool! I could remember my mama in this dress when I was little girl. Sweet. x

Kommentit (11)
  1. Mä ostan aika ison osan vintagena, pääasiassa hinnan, materiaalin ja esteettisten mieltymysten takia. Esimerkiksi priimakunnossa olevan skotlantilaisen kashmirneuleen voi löytää oikeista paikoista etsimällä hintaan 30-40e, kun uutena mokoma maksaisi mansikoita.

  2. En osta juuri koskaan vaatteita. Ompelen itse ja nykyään käyn hakemassa Kierrätyskeskuksen ilmaispisteeltä vanhoja vaatteita. Joukosta löytyy niitä joita käytän sellaisenaan ja osa taas menee tuunauslaatikkoon. Eli lähinnä vaatteeni koostuu nykyään tuunatuista vaatteista. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *