Aurinkoinen iltapäivä

Coco Sweet Dreams

 

Olen ihan fiiliksissä siitä, että työpäivän jälkeen aurinko paistaa olohuoneeseen! 

Kultapalmu koki pienen trimmauksen ja liehuvat lehdet pääsivät maljakkoon olohuonetta raikastamaan.

Tosin fakta on se, että palmuni ei kestänyt lattialämpöä kylpyhuoneessa, jossa se vietti viimeiset päivänsä. Vihreimmät oksat pääsivät vielä maljakkoon, mutta loput palmusta lähtee pian mummin luokse parantumaan.

Haluaisin olla perillä kukista ja kasveista. Kunnon puutarhurilla on jo varmaan pistokkaita ikkunalaudalla ja istutusjutut pitkälti suunniteltu. Minun puutarhassa on ihan eri meininki. Toisaalta pidän rennosta fiiliksestä ja siitä, että edellinen asukas on istuttanut vaikka mitä ihanaa pihan täyteen. Minä vaan yritän muokata siitä vielä vähän enemmän omannäköisen.

Kai sitä viisastuu tässä vuosien varrella ja neljänkymmenen vuoden päästä pieni Hemppa-mummo taapertaa tottuneesti pihamaalla. Juttelee pioneille ja ruusuille rapistuneen olkihattunsa alta - olisi aika ihana ajatus.

/a sunny afternoon

 

Kommentit

Sissi/ bcls (Ei varmistettu) http://bohemianchiclifestyle.blogspot.fi

Hemppa-mummo:)

Lattialämmityksen pitäisi olla ihan ok kasveille jos pistät ne suihkun alle kerran kuussa. Sekin auttaa jos kasvin ja lattian välille jää hieman ilmatilaa, Hollannissa lattialämmitys on melkeinpä vakio uusissa asunnoissa ja siellä myytiin sellaisia käteviä ruukkuja jotka näyttävät ulkopuolelta suuremmilta mitä todellisuudessa olivat eli sisämitta oli 20-30 korkeammalla ruukun koosta riippuen kuin ulkomitta. Se ylimääräinen tila jäi sinne ruukun rakenteen sisään eli se on vaan ihan ilmaa. Ne ovat tosi käteviä, voi käyttää sisällä ja ulkona, saiskohan niitä Suomestakin?

Coco
Coco Sweet Dreams

:)

Täytyy käyttää suihkussa seuraavaa kasvia. Meillä on itseasiassa koko talossa lattialämmitys, mutta veikkaan että kylppärissä se on vähän kovemmalla ja siitä ei kasvit tykkää. Mulla oli käytössä sellainen Ikean altakasteluruukku, mutta täytyy pitää silmät auki jos löytäisin noita "hollanninruukkuja".

Kiitos kun vinkkasit! <3

T-100
(G)ROUND ZERO

Mulla on sellaisia, hmm, ruukuille tarkoitettuja, pyörällisiä "alustoja". En todellakaan tiedä millä nimellä näitä kannattaisi lähteä etsimään. Viitisen senttiä maavaraa, rullat tason alla ja ruukku sitten tason päälle. Ostin puun värisinä, mutta maalasin sitten mieleisekseni. Ihan Suomesta ostin, jostain halpahallista tms. Eipä muuten mikään mahdoton itsekään nikkaroida, jos vaan jotain kuviosahaa tai vastaavaa löytyy taloudesta.

En koskaan ajatellut ruukkujen nostamista lattialta tuon lattialämmityksen takia (hyvä huomio!), vaan lähinnä sen takia, että lattiaan saattaa tulla ajan kanssa rumia jälkiä ruukuista, ne kun imee kosteutta ja saattaa välillä falskata. Tuttavallani meni koko parkettilattia olohuoneen mitalta vaihtoon, kun yksi keraaminen ruukku oli päästänyt kosteutta läpi koko ajan aluslautasen läpi ja lattia tummui ja kostui siitä alta.

I May Say (Ei varmistettu)

Minäkin olen ihan poropeukalo huone- ja puutarhakasvien suhteen. Meillä oli aiemmin miehen kanssa sopimus, että hän hoitaa huonekasvien kastelun, mutta sittemmin hän on jättäytynyt hommasta pois ja näin ollen kasveja ei kastele kukaan! Ne vaan näivettyvät, kunnes vien ne roskiin.
Ostimme juuri uuden asunnon, joka on valkoinen lattiasta kattoon ja sinne haluan ehdottomasti ainakin yhden suuren viherkasvin. Asunnossa on myös piha, joten pääsemme tyttären kanssa kuopsuttelemaan multaa tulevana kesänä. Tänä vuonna pihalle ei tehdä mitään, pitää katsoa yksi kasvukausi mitä sieltä löytyy. Yrttejä yms laitetaan ruukkuihin. Haluan myös poimia oman maan salaatteja leivän päälle.
Teidän kodissa on ihanan valoisaa. Ihana kevät!

Coco
Coco Sweet Dreams

Mulla vähän sama, en vaan muista kastella kukkia. Nyt ostin vihdoin ja viimein kastelukannun, joka toivottavasti vähän helpottais muistamista. ;)

Voi, onnea uuteen kotiin! Tuli ihan haikea olo, kun muistan kun me viime keväällä (samaan aikaan) muutettiin meidän uuteen kotiin. Kevät + uusi koti on ihana yhdistelmä. Kaikkea uutta ja uusien juttujen odottelua = ihanaa!!!

Olen samaa mieltä tuosta pihasta, kannattaa katsella sitä rauhassa ja perushoitaa ensimmäinen vuosi. Ruukkuistuksilla saa jo paljon aikaan sitä omaa tyyliä. Ja tosiaan ne yrtit + salaatit. Älä istuta muuten salaatinsiemeniä liian tiuhaan - puhun kokemuksesta. ;) Mansikoita ja mustikoita kans kasvamaan. <3  

Vitsi kun aurinko ja viherkasvit piristävät kummasti! Niin piristää myös ihana blogisi.

Ihanaa viikonloppua Henna <3

Jenni/ MaLiebling (Ei varmistettu) http://maliebling.blogspot.fi/

Itselleni kaikenlaisista viherkasveista, kukista sun muista tuli tärkeitä vasta rakkaan mummini kuoleman jälkeen. Hänellä oli aina keväällä mustanmerenruusut ja palsamit itämässä ikkunalla, kesällä sai poimia kehäkukkia ja krasseja pienestä kasvimaasta ja amppeleissa oli aina verenpisaroita. Noista on tullut minulle sellaisia fiilistelykukkia ;). Mummi onnistui pitämään jotenkin kummasti kaikki kasvit elossa - ehkä se sitten on iän tuomaa viisautta, kun on kokeillut vähän eri juttuja ja tietää, mikä toimii! :)
Odotan innolla sinun puutarhapostauksia, meidän oma pieni takapiha on ihan tyhjillään, kun tämä on uusi koti, mukava päästä suunnittelemaan piha oman näköiseksi. :)

maikku67
Vihreitä unelmia

Heips, kultapalmu tarvitsee paljon valoa ja sitä on meillä talvella vähän. Kylpyhuone kuulostaa liian pimeältä paikalta. Talvisin on usein pakko siirrellä kasveja valoisampaan paikkaan, meillä esimerkiksi kiinanruusu ja orkidea muuttivat juuri olkkarin ikkunan edestä takaisin omille paikoilleen. Ennen vaihdoin jopa huonekalujen paikkaa vuodenajan mukaan siksi, että sain kerättyä kasvit valoisampaan paikkaan pimeäksi ajaksi :) Parempaa onnea muiden kasvien kanssa!

Kommentoi