Aurinkoinen iltapäivä

image.jpg

 

image.jpg

Olen ihan fiiliksissä siitä, että työpäivän jälkeen aurinko paistaa olohuoneeseen! 

Kultapalmu koki pienen trimmauksen ja liehuvat lehdet pääsivät maljakkoon olohuonetta raikastamaan.

Tosin fakta on se, että palmuni ei kestänyt lattialämpöä kylpyhuoneessa, jossa se vietti viimeiset päivänsä. Vihreimmät oksat pääsivät vielä maljakkoon, mutta loput palmusta lähtee pian mummin luokse parantumaan.

Haluaisin olla perillä kukista ja kasveista. Kunnon puutarhurilla on jo varmaan pistokkaita ikkunalaudalla ja istutusjutut pitkälti suunniteltu. Minun puutarhassa on ihan eri meininki. Toisaalta pidän rennosta fiiliksestä ja siitä, että edellinen asukas on istuttanut vaikka mitä ihanaa pihan täyteen. Minä vaan yritän muokata siitä vielä vähän enemmän omannäköisen.

Kai sitä viisastuu tässä vuosien varrella ja neljänkymmenen vuoden päästä pieni Hemppa-mummo taapertaa tottuneesti pihamaalla. Juttelee pioneille ja ruusuille rapistuneen olkihattunsa alta – olisi aika ihana ajatus.

/a sunny afternoon

 

Kommentit (8)
  1. Heips, kultapalmu tarvitsee paljon valoa ja sitä on meillä talvella vähän. Kylpyhuone kuulostaa liian pimeältä paikalta. Talvisin on usein pakko siirrellä kasveja valoisampaan paikkaan, meillä esimerkiksi kiinanruusu ja orkidea muuttivat juuri olkkarin ikkunan edestä takaisin omille paikoilleen. Ennen vaihdoin jopa huonekalujen paikkaa vuodenajan mukaan siksi, että sain kerättyä kasvit valoisampaan paikkaan pimeäksi ajaksi 🙂 Parempaa onnea muiden kasvien kanssa!

  2. Jenni/ MaLiebling
    14.3.2014, 15:43

    Itselleni kaikenlaisista viherkasveista, kukista sun muista tuli tärkeitä vasta rakkaan mummini kuoleman jälkeen. Hänellä oli aina keväällä mustanmerenruusut ja palsamit itämässä ikkunalla, kesällä sai poimia kehäkukkia ja krasseja pienestä kasvimaasta ja amppeleissa oli aina verenpisaroita. Noista on tullut minulle sellaisia fiilistelykukkia ;). Mummi onnistui pitämään jotenkin kummasti kaikki kasvit elossa – ehkä se sitten on iän tuomaa viisautta, kun on kokeillut vähän eri juttuja ja tietää, mikä toimii! 🙂
    Odotan innolla sinun puutarhapostauksia, meidän oma pieni takapiha on ihan tyhjillään, kun tämä on uusi koti, mukava päästä suunnittelemaan piha oman näköiseksi. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *