Avokadoleipä

Coco Sweet Dreams

 

 

Olen hulluna avokadoon, valkosipuliin ja sitruunaan - yhteen miksattuna ja uunissa rapeaksi paahdettujen leivänpalojen päälle siveltynä.

Avokadotahna syntyy, kun hienontaa mortellissa yhden pienen kynnen valkosipulia, suolaa ja lisää seokseen puolikkaan sitruunan mehun. Kaksi avokadoa hienonnetaan haarukalla joukkoon ja seos on valmis!

Leikataan vehnäleivästä palasia ja sivellään ne hyvällä oliiviöljyllä. Paahdetaan muutama minuutti noin 220 asteisessa uunissa, ehkä kuumemmassakin, uunin tehosta riippuen.

Valmiiden leipästen päälle avokadotahnaa ja se on siinä! Voit laittaa päälle vielä pippuria myllystä tai siivun parmankinkkua.

Kypsän avokadon löytäminen on muuten tarkkaa puuhaa. Itse neuvoisin, että älä ota pehmeää ruskeaksi muuttunutta avokadoa. Nappaa vain semisti pehmeä ja vihertävä versio. Siinä saa olla ihan vähän ruskeaa mukana, mutta päävärin on oltava vihreä. :)

/two avocados, one small clove of garlic with touch of lemon juice - absolutely wonderful combination!

 

Kommentit

Emppu / The Lovely Side of My Life (Ei varmistettu) http://www.lovelysideofmylife.blogspot.fi

Mä löysin vasta avokadon uudelleen ruokieni joukkoon, ja olen nyt viime aikoina käyttänyt sitä hyvinkin samalla tavalla :-) Ainoastaan tuota valkosipulia en ole tajunnut miksata tuohon, mutta niin paljon siitäkin tykkään, että ehdottomasti aion kokeilla. Kiitos siis loistavasta vinkistä!

Coco
Coco Sweet Dreams

Mä rakastan valkosipulia.

Muistaakseni Jose (kokkaava ystäväni) opetti minulle, että valkosipulia, sitruunaa ja suolaa kun hienontaa morttelissa, niin se on hyvä pohja/marinadi kaikelle. Se maustaa ihanasti. Tuohon hienontamiseen morttelissa oli omat sääntönsä - sitä piti oikein kunnolla muusata/hakata, että siitä tulee sellaista tietynlaista tahnaa.

Ja vielä kun muistelen lisää Josen oppeja, niin tuohon sekaan laitettiin vielä seesamitahnaa eli tahinia. Mut tähän loppu mun muistaminen... laitettiinko tuo valkosipuli+sitruuna+suola+tahini yhdistelmä kalalle vai oliko se salaatinkastike. x)

Mut anyways, sitruuna+valkosipuli+suola on hyvä perussetti kaikkeen.

Tiina täällä taas (Ei varmistettu)

Kirjoitetaan morttelissa

Coco
Coco Sweet Dreams

Kiitos!

julia LK (Ei varmistettu) http://accordingtojlk.blogspot.fr

Nam! Mainio vinkkki :)

Coco
Coco Sweet Dreams

Tä on niin nam! Ja hei, jättikatkaravut toimii myös paremmin kuin hyvin. Kauheen hyvää!

May

Avokadoista - mulla on tapana ostaa kotiin iso satsi reilusti raakana. Silloin niitä ei kukaan puristele piloille, vaan saavat kypsyä rauhassa aikansa huoneen lämmössä. Olen myös huomannut, että kotona kypsytetyt voi ottaa käyttöön jopa hieman ylikypsinä, ilman että olisivat sisältä ruskeina mustelmista. Ihailen sun ruokavaliota ja mietin, syödäänkö teillä ikinä nakkisoppaa ;) ??

Coco
Coco Sweet Dreams

Voi syödään! Ei mun lapset yleensä vilkasekkaan mun avokadoleipien suuntaan, vaan tykkäävät ihan perus kotiruuasta, mulla tosin on missiona maistattaa niille aina vähän uusia juttuja, vaikka makaronilaatikko pysyy varmaan ikisuosikkina.

May

Ihan samoin meillä ja arvelin kyllä että teilläkin, tietenkin :) ja pitemmän päälle kun lapset näkevät vanhempien syövän kasviksia ja hedelmiä, niin he omaksuvat samat tavat sitten kasvaessaan, näin uskon. Aurinkoista loppuviikkoa!

Kommentoi