Avokadoleipä

 

1396542127.643290.IMG_2704.JPG

 

Olen hulluna avokadoon, valkosipuliin ja sitruunaan – yhteen miksattuna ja uunissa rapeaksi paahdettujen leivänpalojen päälle siveltynä.

Avokadotahna syntyy, kun hienontaa mortellissa yhden pienen kynnen valkosipulia, suolaa ja lisää seokseen puolikkaan sitruunan mehun. Kaksi avokadoa hienonnetaan haarukalla joukkoon ja seos on valmis!

Leikataan vehnäleivästä palasia ja sivellään ne hyvällä oliiviöljyllä. Paahdetaan muutama minuutti noin 220 asteisessa uunissa, ehkä kuumemmassakin, uunin tehosta riippuen.

Valmiiden leipästen päälle avokadotahnaa ja se on siinä! Voit laittaa päälle vielä pippuria myllystä tai siivun parmankinkkua.

Kypsän avokadon löytäminen on muuten tarkkaa puuhaa. Itse neuvoisin, että älä ota pehmeää ruskeaksi muuttunutta avokadoa. Nappaa vain semisti pehmeä ja vihertävä versio. Siinä saa olla ihan vähän ruskeaa mukana, mutta päävärin on oltava vihreä. 🙂

/two avocados, one small clove of garlic with touch of lemon juice – absolutely wonderful combination!

 

Kommentit (9)
  1. Avokadoista – mulla on tapana ostaa kotiin iso satsi reilusti raakana. Silloin niitä ei kukaan puristele piloille, vaan saavat kypsyä rauhassa aikansa huoneen lämmössä. Olen myös huomannut, että kotona kypsytetyt voi ottaa käyttöön jopa hieman ylikypsinä, ilman että olisivat sisältä ruskeina mustelmista. Ihailen sun ruokavaliota ja mietin, syödäänkö teillä ikinä nakkisoppaa 😉 ??

    1. Voi syödään! Ei mun lapset yleensä vilkasekkaan mun avokadoleipien suuntaan, vaan tykkäävät ihan perus kotiruuasta, mulla tosin on missiona maistattaa niille aina vähän uusia juttuja, vaikka makaronilaatikko pysyy varmaan ikisuosikkina.

      1. Ihan samoin meillä ja arvelin kyllä että teilläkin, tietenkin 🙂 ja pitemmän päälle kun lapset näkevät vanhempien syövän kasviksia ja hedelmiä, niin he omaksuvat samat tavat sitten kasvaessaan, näin uskon. Aurinkoista loppuviikkoa!

  2. Nam! Mainio vinkkki 🙂

    1. Tä on niin nam! Ja hei, jättikatkaravut toimii myös paremmin kuin hyvin. Kauheen hyvää!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *