Betonipöytä

 

Ruokapöytä tulee valita aina tilan mukaan ja sen takia alunperin menin poistamaan marmorilevyn Magis merkin Officina pöydästä. Siirsin marmorilevyn olohuoneen sohvapöydäksi ja tilalle hain  Ikeasta pitkän keittiötason. Taso löytyi edullisesti kolmella kympillä löytöpisteestä ja se oli materiaaliltaan laminaatti. Kiiltävä pinta häiritsi minua ja puhelin ystävilleni, että voisikohan sen pinnoittaa betonilla. Haluan kotiin aina mahdollisuuksien mukaan luonnonmateriaaleja ja mattapintoja ja betoni viehättää minua materiaalina ja pintana.

Remonttitaitoinen ystäväni sitten tuli kokeilemaan miten saneerauslaasti tarttuu laminaattilevyyn ja hyvin se näytti pelittävän, vaikka pinta olisi pitänyt hioa ennen tasoitetta. Tätä samaa laastia käytetään betonilattioissa ja tehtiin pöydän pinta samalla tavalla. Ensin laminaattipinta puhdistettiin ja sitten sekoitettiin laasti. Laasti levitettiin ohuelti ja rennoin ottein pöydän pintaan. Sen annettiin kuivua pari päivää ja sen jälkeen pinta hiottiin.

 

Hionnan jälkeen pinnalle levitettiin pienellä telalla ensimmäinen kerros mattapintaista 2k polyuretaanilakkaa. Sen annettiin kuivua päivän ja toinen kerros levitettiin sen jälkeen. Nyt pinta on valmis ja se hylkii vettä. Se tuntuu ihanan samettiselta! Tälläiset tee se itse -projektit ovat juuri parhaita sisustamisessa ja luovat uniikin ympäristön kotiin. Puu, patinoitunut nahka, metalli, betoninväri, marmori ja harkitut design-kalusteet ovat kotini kulmakivet. Sisustus kotona elää jatkuvasti ja se onkin liki jokapäiväinen projekti – tehdä kodista mahdollisimman miellyttävä paikka olla ja elää. En halua tänne mitään väliaikaista vaan yritän miettiä tarkkaan mitä tänne tuon. Sohva on vielä hakusessa mutta pärjäämme ihan hyvin ilmankin. Fatboyn säkkituoli on ollut kovassa käytössä ja se onkin mitä mukavin paikka röhnöttää.

 

Kotini tulvii valoa ja pienillä jutuilla kodista saa kuitenkin tunnelmallisen. Kirjat, sisustustyynyt, torkkupeitot, taulut ja kynttilät tekevät jo paljon! Säästötilille kerään varoja takkaa varten, sen tuomaa tunnelmaa kaipaan vielä tähän kotiin.

Iso matto on lempipaikkojani kotona. Saan siitä usein kyselyitä, tilasin sen Carpet Vistan nettikaupasta. Kokoa on huimasti ja se kokoaa olohuoneen kivasti omaksi kokonaisuudekseen. Rakastan muuten pieniä puisia leikkuulautoja ja koreja, nekin antavat väriä ja lämpöä tähän kotiin. Ja lampaantaljat! Koiravieraat ovat usein juurikin noiden taljojen päällä. Taljat laitan joskus ruokapöydän tuolien päälle, ne antavat pehmeyttä ja kotoisuutta.

Keittiö ja kodinhoitohuone ovat kotini keskeneräisin paikka, mutta palvelevat meitä siitäkin huolimatta erittäin hyvin. Parin muuton jälkeen olen karsinut paljon tavaraa, kuten astioita, lakanoita ja pyyhkeitä. Ihminen pärjää itseasiassa hyvin melko kompaktilla määrällä ja jos suurempia tilaisuuksia tulee vastaan niin esimerkiksi laina-astiat ovat erittäin hyvä vaihtoehto!

 

Kommentit (14)
  1. Heippa, upea pöytä!! Olisi kiva kuulla, että miten pöytä on kestänyt käytössä / jääkö vaikka laseista renkaita pöytään? Mukavaa kesää!:)

    1. Moikka! On kestänyt tosi hyvin käyttöä, ei mitään jälkiä, tosin pöydän pinta on muutenkin rouhea. Mutta all good 🙂

  2. Pöytä näyttää todella hyvältä, mutta mieleeni tuli, että täyttääkö tuo lakkaus elintarvikkeille asetetut vaatimukset eli onko turvallinen vai voiko siitä irrota vähitellen jotain?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *