DIY terassipöytä

Viime vuonna tähän aikaa vasta haaveilin terassista. Minut tuntien eihän siinä mennyt hetkeäkään, kun jo kantelin lautoja pihalle ja tuumailin miten päin laudat tulisivat. Siinä hommassa en onneksi ollut yksin, sillä ystäväporukka avokätisesti tuli auttamaan minua ja saatiin lähes tulkoon viikossa koko homma pakettiin.

Lähipiirini tuntee minut niin pienistä kuin suuristakin projekteista, ne ovat pitäneet minut ihan lapsesta saakka sellaisessa suuressa innokkuudessa. Vanhempieni luona vaihdoin varmaan viikottain huonekalujen paikkaa, eräänä päivänä taisin maalata koko huoneeni vaaleanpunaiseksi. Heh.

Talonrakentamisen aikana puutavaraa on jäänyt yllin kyllin yli ja olen katsellut lautakasaa monet illat. Valkkasin viikonloppuna suorimmat puut ja tänään töiden jälkeen sahasin jokaisen mittaansa. Hommaan ei siis tarvittu muuta kuin saha, hiomakone (kiitos isä lainasta) ruuveja, porakone ja tukipuut pitämään tuon kasassa. Apuna minulla oli onnekseni isosiskoni ruuvailemassa noita rimoja kiinni. Pidän tuosta noin puunvärisenä, vielä pohdin pitäisikö pöydä lakata tai vahata – jospa puunväri pysyisi pinnassa pidempään, eikä niin kovin harmaantuisi? Onko kokemusta?

Huomaatteko mitkä keksin laittaa pöydänjaloiksi? Olohuoneen marmoripöydän allahan nuo ovat majailleen. Ovat siis alunperin betoniset mustat v:n malliset puutarhapenkin reunuskivet tai kulmapalat, jotka ostin aikoinaan jostain rautakaupasta, nelisen kappaletta. Nyt olohuoneen pöydän suhteen on muita ajatuksia ja betonimöhkäleet sopivat prikulleen ulkopöydän jaloiksi.

Jotenkaan en kaipaa terassille ruokapöytää, vaan tuollainen matala pöytä sopii hengeltään paremmin juuri tuohon. Olohuoneen ikkunat ovat suuret ja ruokapöytä blokkaisi mahdollisesti liikaa näkymiä pihalle. Ja tiedetään, nurmikko pitää pian ajaa + paikkakorjata.

Moikka!

Henna

Kommentit (4)
  1. Jääkö pöytä paikoilleen talveksi?
    Saanko tiedustella miten säilytät terassikalusteet?
    Nykyään on kaikkea ihanaa tarjolla, mutta mulla ei ole tilaa säilyttää muuta kuin istuintyynyt sisällä kuivassa ja lämpimässä, joten on vähän nihkeä hankkia mitään pihalle. Ne kamalat pressut/suojahässäkät ei myöSkään houkuttele.

  2. Hieno pöytä. Jokin puunkylläste voisi olla tarpeen, mutta älä laita värillistä, olet helisemässä sen kanssa. Eli se pitää silloin kyllästää joka vuosi. Hienoa, että on ideoita, jotka eivät maksa maltaita, voi jokainen toteuttaa myös oikeassa elämässä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *