Ensimmäinen kotini

P8043747.JPG

Muistan vielä selvästi, kuinka ihmeellistä oli ostaa ensimmäinen oma koti. Se oli ihanaa, mutta samalla vähän pelottavaa. En lämmennyt rapakuntoiseen asuntoon alkuun ollenkaan, mutta mieheni kokeneena konkarina näki tässä paljon potentiaalia, myös sijoitus mielessä. Asunnossa haisi tupakka, siellä oli pölyistä ja seinissä oli kellertävät tapetit. Mielestäni ainut kiva oli kierreportaat, paitsi nekin olivat kellertävät ja tunkkaiset. Joskus tarkka hajuaistini ei ole niin kiva juttu, hyödyllinen toki.

kup9-tile.jpg

P7052339.JPG

PB051823.JPG

P9126230.JPG

Me teimme kaksitasoiseen kerrostalohuoneistoon mittavan remontin vuonna 2007. Yläkerta oli se ensimmäinen, johon pikku hiljaa rakastuin tässä asunnossa. Siellä oli meidän makuuhuone ja tähtitaivas kattona. Yläkerrasta näki jopa alas tielle, joka oli kaunista mukulakiveä – se toi lisää tunnelmaa tähän kotiin. Muistan, että kesällä oli tuskaisen kuuma, joskus me nukuttiin parvekkeella. Se oli todella ihanaa aikaa, näin jälkikäteen ajateltuna. Mutta mitä tekemistä meillä oikein oli, kun ei ollut lapsia eikä suurta pihaa.

Niin ne ajat muuttuu, enkä vaihtaisi mitään pois. Ehkä olisin voinut ottaa vähän rauhallisemmin joka asiassa.

Noniin, nyt herkistyin. Aloin etsimään enemmän kuvia meidän kodista ja tajusin, että ensikotini oli myös meidän lapsien ensikoti. Tajuton määrä muistoja:

P5150033.JPG

pa291628.jpg

PA151066.JPG

pc274281.jpg

Oho, aikamoinen maha:

pb202660.jpg

Siellä oli pikkusisko, ei ole voinut olla noin pieni!

p1010507-tile.jpg

Olit hyvä koti meille.

P2126224-tile.jpg

Ajatella. Vuonna 2007 nuoripari asteli sisään tähän kotiin, eipä tiennyt mitä tulevat vuodet tuovat tullessaan. 

/Our old apartment, full of memories!

Kommentit (32)
 1. Moikka
  Löysin Googlettamalla tähän postaukseen. Osaatko sanoa, tai muistatko minkä merkkiset nuo teidän kierreportaat olivat? Kiitos tuhannesti. 🙂

  1. Kierreportaat olivat ihan alkuperäiset, rakennusvuosi -89 ja Hartelan rakentama kerrostalo. Eli tässä en osaa tämän paremmin valitettavasti auttaa.

 2. Sanna/Inspired by love
  2.9.2013, 18:13

  Ihania muistoja, kaunis oli tuokin koti! Ensimmäiseen kotiin latautuu kyllä paljon tunteita.. me muutettiin vuosi sitten tähän uuteen, edellisessä asuin reilu 6 vuotta. Vielä kesällä ihmettelin, kun palattiin lomareissulta lentokentältä, että miksi mies ajoi meidän kodin ohi 😀 ai niin.. ei me asuta siellä enää.

  1. Sama juttu täällä! Alkuun oli kummallista, kun sitä tuttua reittiä ei enää kuljetakaan. Kaikista talonkulmista, mainoskylteistä, lähikaupasta jne oli tullut niin suuri osa arkea.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *