Ensimmäinen lomapäivä

Ensimmäinen lomapäivä vallan kotona. Ihanan hidasta nautiskelua. Ikeasta löysin inspiroivan kirjan: Pöytä Koreaksi  – täynnä kattausideoita vuodenaikojen mukaan – tätä selasin ja fiilistelin jo tulevaa joulua. Ensimmäinen joulu tässä kodissa – siitä tehdään hieno!

P1018848.JPG

Astiakaappien järjestelyä – mukavaa hommaa ajan kanssa. Järkkäily on kivaa, mutta olen ehkä maailman surkein ylläpitämään järjestystä. Keittiössä se vielä onnistuu, mutta näkisittepä meidän kylpyhuoneen hyllyt – siinä vasta homma edessä!

P1018902.JPG

Hyvä järjestys on kyllä yksi elämän suurista iloista…

P1018896-tile.jpg

…mutta suurin niistä on kyllä voisilmäpulla.

P1018906.JPG

Yksi tärkeimmistä tehtävistäni lomalla on opetella leipomaan pullaa! En ole siinä vielä onnistunut yhtä hyvin kuin mummuni, hän teki maailman parasta pullaa – niin teki varmaan kaikkien mummut. Eli hyvät pullavinkit jakoon!

P9168864.JPG

Lomahommat jatkuvat, huomenna on jännä päivä – kuulette siitä pian.

Kiva kun käytte täällä. <3

 

/vacation at home. Organization, organization

Kommentit (17)
  1. Pullani saa useimmiten paljon kehuja, ihan on perus pullataikinaohje, käytän aina maitoa ja voita.

    Jauhojen lisäämisvaiheessa alussa, kun taikina on vielä löysää, vatkaan taikinaa pitkään vispilällä, oikein kunnolla, jotta saisin hyvän sitkon. Sitten vaivaan taikinaa kovasti jauhoja lisätessä ja joka välissä nostatan taikinaa pitkään ja hartaudella. Sitten taikinaa vaivaamalla kohotuksesta tulleet kuplat pois. Myös ennen uuniin pullien työntämistä annan pullien kohota pitkään. 🙂 hyvää!

  2. Tämän parempaa pullaa ei olekaan! Yksi monista Härkösen loisto-ohjeista, suosittelen kokeilemaan… 😀 Kivaa pullalomaa sulle!

    H

    Vähän helvetin hyvä pulla
    (noin 30 kpl)

    ½ l maitoa
    40 g hiivaa
    2 munaa
    3 dl sokeria
    2-3 rkl aitoa vaniljasokeria
    1 dl mantelijauhetta
    n. 16-18 dl vehnäjauhoja
    250 g sulatettua voita
    kananmunaa voiteluun
    koristeeksi:
    mantelilastuja
    voita
    sokeria ja vaniljasokeria

    Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Katso ettei maito ole liian kuumaa, muuten hiiva ei toimi! Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi, kaada hiivamaitoon ja lisää sitten mantelijauho ja vehnäjauhot. Älä mätä koko jauhomäärää heti taikinaan; voit lisätä niitä vielä sen jälkeen kun olet kaatanut joukkoon sulatetun voin. Taikina saa olla mukavan rasvaista, mutta ei liian rasvaista. Laita jauhoja oman arviosi mukaan; luota siihen, että tiedät itse millainen taikina on käteen sopivaa. Tiedän, että jätän sinut nyt tämän asian kanssa hyvin yksin, mutta en voi muuta. Pullan leipomiseen kuuluu tietty epävarmuus ja vaistoihinsa luottaminen. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kohota vähintään tunti pyyhkeen alla. Ota kohotetusta taikinasta paloja ja muovaa ne pyöreiksi (ei liian suuriksi!) pulliksi. Paina pulliin kolo keskelle ja asettele ne pellille leivinpaperin päälle. Kohota vielä puolisen tuntia. Voitele pullat kananmunalla. Sekoita kolojen täyte seuraavasti: n.½-1 dl sulatettua voita ja 3 rkl sokeria. Mätä täyte koloihin ja ripottele päälle mantelilastuja. Viimeistele vaniljasokeripilvellä. Paista kymmenisen minuuttia 225 asteisessa uunissa. Vahdi pullia tarkasti; ne palavat hyvin helposti. Toivon todella, että onnistut. Ellet onnistu, älä syytä minua ja vaan opettele kuuntelemaan sisäisiä tuntemuksiasi paremmin. (Lähde: Taikinaterapiaa, Anna-Leena Härkönen)

    1. Tämä kuulostaa jo niin hyvältä, että pakko kokeilla, ehkä jo tänään!:) kaikki missä on mantelia, mä olen myyty!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *