Gluteenitonta leipää + kisa

Kaupallinen yhteistyö: Fria

Tänä iltana olisi luvassa juttua leivästä, lopussa vielä kisa, jota ei tietenkään kannata missata.

Suositun ruotsalaisen Frian tuotteet ovat minulle tuttuja siinä määrin mitä olen niitä kaupan pakastehyllyllä aikaisemmin mielenkiinnolla tsiikaillut, mutta vasta nyt uskaltautunut kokeilemaan. Gluteeniton ja maidoton leipä on herkullista ja se tekee hyvää myös masulleni, joka yleensä leivästä niin kovin paisuu. Varsinkin näin kolmenkymmenen ikävuoden jälkeen olen huomannut, että ihan kaikki ruoat eivät yksinkertaisesti enää sovi minulle. Onneksi on paljon hyviä vaihtoehtoja!

image.jpeg

Frialta löytyy leipiä ja pullia kattava valikoima, on todellakin varaa mistä valita. Uutuutena Frialta on tullut puolukka + karpaloleipä, porkkana + ruusunmarjaleipä sekä chia-siemensämpylä. Omaksi ja hyvin suureksi suosikikseni nousi puolukka + karpaloleipä, nam! Kuivatut marjat löytyvät leivästä kokonaisina paloina ja leipä sisältää runsaasti kuituja. Tämä uutuus toimii esimerkiksi makean hillon, hunajan tai vuohenjuuston kera loistavasti!

image.jpegimage.jpeg Hitaina viikonlopun herkkuhetkinä hemmottelen itseäni tällä kokoonpanolla: tattarileipää, buffalomozzarellaa, vadelmia, viikunoita ja ripaus oliiviöljyä. Nyt kaupoista muuten löytyy aika hyvin pehmeäksi kypsyneitä ja hirmuisen makeita viikunoita!  image.jpeg

Minun lempiaamuni alkaa yleensä vahvalla kahvilla ja nykyään gluteenittomalla leivällä (ennen se oli joku yksinäinen hedelmä). Siinä missä isosiskoni tykkää syödä leipänsä hillolla, minun suosikkini on avokadomurska ja pari viipaletta voimakasta pitkään kypsynyttä goudaa, pinnalle mustapippuria ja sormisuolaa. Pohjana toimii hyvin Frian uutukainen: porkkana- ja ruusunmarjaleipä. Tämä leipä sisältää runsaasti porkkanaa, mikä lisää tuoreutta ja mehevyyttä suutuntumaan. Leipään leivottu ruusunmarjajauhe on myös erinomainen C-vitamiininlähde. 

image.jpegimage.jpeg

 

Ihanaa kun vatsani kestää taas leipää. Maailman helpointa välipalaa ja niin monta mahdollisuutta varioida omansa.

Onko Fria teille jo tuttu ja mikä näistä uutukaisista kiinnostaa teitä eniten: puolukka + karpaloleipä, porkkana + ruusunmarjaleipä vai chia-siemensämpylä? Kerro kommenttiboksissa niin olet mukana kisassa, jossa voit voittaa 50 euron lahjakortin K-ruokakauppaan. 

 

 

Kommentit (57)
  1. Minua kiinnostaa eniten puolukka + karpaloleipä mmmmm…..

  2. frian tuotteen on osittain tuttuja. hyvä, että valikoimaa tulee lisää gluteiinitomiin tuotteisiin. karpalo/puolukkaleipä kyllä kiinnostaa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *