Granaattiomenaa

Coco Sweet Dreams

Eräänä päivänä kiinnostuin granaattiomenasta, mun iranilainen ystävä on syönyt sitä jo vuosia, puhdistaa kuulema verta.

" Granaattiomenan tehoaineiden on havaittu vaikuttavan edullisesti verenpaineeseen, mutta myös LDL –kolesteroliin ja etenkin sen hapettumisen estoon. "

En oikein tiennyt mitä tuolla omenalla tehdään ja tässä yks päivä tein itselleni perinteisen vuohenjuustosalaatin ja päätin raikastaa sitä granaattiomenalla. Pirskotin omenasta mehua salaattiin ja koversin siemeniä juuston pinnalle. Raikastaa tuota tuhtia juustoa oikein hyvin. Menee oikeastaan salaatinkastikkeestakin. Kypsän ompun tunnistaa siitä että tuo "kruunu" on auennut kokonaan ja hedelmän väri tummanpunainen.

Miten te olette käyttäneet granaattiomenaa?

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Parasta sellaisenaan ne siemenet! Olen myös pakastanut ne ja syönyt jäisinä – kuin karkkeja!

Elina-allthatglitterspart2 (Ei varmistettu)

En oo koskaan kokeillut, mutta uudet tavat piristää ikuisuusherkkuani vuohenjuustosalaattia ovat aina tervetulleita! Joten tämä menee kyllä kokeiluun! :)

Coco
Coco Sweet Dreams

Vierailija, oih, uusi idea! Täytyy kokeilla, kuulostaa mielenkiintoiselta!

Elina, toi on tosi hyvää. Tekee niin raikkaan säväyksen salaattiin. Ja hei, sulla on taas blogi!!! Kerroin  just ystävällesi mrs.V:lle kun viimeks nähtiin et pidin sun blogista tosi paljon! :) Jee!

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihana salaatti! Kerro minulle mitä vuohenjuustoa tuo iso "rinkula" oikein on. Olen yrittänyt metsästää tuota juustoa kaupasta, vaan ei tunnu löytyvän, kuin ravintolasta. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Nam! Näyttää herkulliselta, ja koska granaattiomenakokemukseni rajoittuu ravintolassa syötyyn salaattiin, testaan tuota sun esteettistä annosta ilman muuta!

hiu (Ei varmistettu)

Hei, seuraan blogiasi,mutta taidan kommentoida ensi kertaa nyt.

Kaunis,piristävä blogi. :)

Granaattiomena on eri herkullista myös leipäjuuton päällä/leipäjuusto salaatissa. Namia.

Elina-allthatglitterspart2 (Ei varmistettu)

Joo, parin vuoden tauon jälkeen tätä touhua tuli kyllä niin ikävä että oli pakko aloittaa uudestaan! Ja voi kiitos! Ihana kuulla! Kylläpä teit mut iloiseks! :)

Anne Malia (Ei varmistettu)

Meidän äiti teki kerran salaattia ja siinä oli noita granaattiomenan siemeniä. Mutta en pysty syömään tuollaisia kovia siemeniä, eihän niitä saa purtua. Vai kuuluuko ne niellä :) en osaa syödä myöskään lakkoja niiden ärsyttävien siementen takia.

Onkohan kukaan muu näin hullu?

Muuten ihanan näköistä salaattia ja kuvia kans.

Coco
Coco Sweet Dreams

Vierailija, vuohenjuuston ostin citymarketista. Juustotiskiltä. Juustomyyjätär leikkasi mulle sopivan palan sellaisesta isosta vuohenjuustopötköstä. Se oli jotain ranskalaista merkkiä. Stockmannilta löytyy kans.

Elina, ihana kuulla!

Anne, hihhih, hassu. :) Mä pureskelen oikeastaan noi... narskuu kivasti. Vähän niinkuin lakat. Jää ehkä joskus hampaankoloon mutta kyllä se siitä. Noi granaattiomenan siemenet ovat ehkä vähän suurempia kuin lakkojen...ehkä se helpottaa? :)

Thanks!

Ofeli (Ei varmistettu)

Nomnom mitä herkkua! Harmi etten itse voi syödä, minulla myös 2kk ikäinen vauva, eikä todellakaan sovi juustot nyt imettäessä :( Saa nähdä kauanko joutuu olemaan "dieetillä". Teillä ilmeisesti kärsii syödä, se on hyvä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Itse tykkään hurjasti granaattiomenarahkasta! Voi itku, täytyy huomenna varmaan lähteä metsästämään granaattiomenoita!

Vierailija (Ei varmistettu)

Voi kun näyttää hyvältä tuo sinun salaatti. Miten valmistat tuon vuohenjuuston?? Olen kokeillut valmistaa vuohenjuustoa, mutta pannulla lässähtää aina... Olisiko sinulla vinkkejä??

Coco
Coco Sweet Dreams

Ofeli, joo täällä kärsii syödä. :)

Vierailija, mun kaveri myös vinkkas tuosta, että sopii rahkan joukkoon. Täytyy ehdottomasti kokeilla jo tänään illalla.

Paistan pannulla. :) Pannun täytyy olla tosi kuuma ettei juusto sitten lässähdä. Paistetaan vaan molemmin puolin ja valmista.

Nelli (Ei varmistettu)

Syön luonnonjogurtin kanssa, yleensä myslin kera. Nam!

Vierailija (Ei varmistettu)

Oon laittanu granaattiomenan siemeniä lisukkeeksi lähi-itä -vaikutteisiin liharuokiin, kuten esim Jamie oliverin lammas kofta kebabin salaattiin... Raikastaa lihaa ja sopii ihanasti salaatin mintun kanssa!

Vierailija (Ei varmistettu)

Syön granaattiomenaa sellaisenaan - iso kasa kulhoon ja nam :)
Granaattiomena on muuten helppo kuoria, ei kannata lusikalla kaapia. Granaattiomena on helppo murtaa lohkoihin/paloihin ja sitten ´kun taivuttaa kuorta kaarelle niin sisältö melkein tippuu pois. Muistan lukeneeni netistä vielä paremmat ohjeet joskus, googlella ehkä löytää.

Kommentoi