Granaattiomenaa

p1114994-tile.jpg

p1114981.jpg

p1115004.jpg

p1115006-tile.jpg

Eräänä päivänä kiinnostuin granaattiomenasta, mun iranilainen ystävä on syönyt sitä jo vuosia, puhdistaa kuulema verta.

” Granaattiomenan tehoaineiden on havaittu vaikuttavan edullisesti verenpaineeseen, mutta myös LDL –kolesteroliin ja etenkin sen hapettumisen estoon.

En oikein tiennyt mitä tuolla omenalla tehdään ja tässä yks päivä tein itselleni perinteisen vuohenjuustosalaatin ja päätin raikastaa sitä granaattiomenalla. Pirskotin omenasta mehua salaattiin ja koversin siemeniä juuston pinnalle. Raikastaa tuota tuhtia juustoa oikein hyvin. Menee oikeastaan salaatinkastikkeestakin. Kypsän ompun tunnistaa siitä että tuo ”kruunu” on auennut kokonaan ja hedelmän väri tummanpunainen.

Miten te olette käyttäneet granaattiomenaa?

Kommentit (16)
  1. Syön granaattiomenaa sellaisenaan – iso kasa kulhoon ja nam 🙂
    Granaattiomena on muuten helppo kuoria, ei kannata lusikalla kaapia. Granaattiomena on helppo murtaa lohkoihin/paloihin ja sitten ´kun taivuttaa kuorta kaarelle niin sisältö melkein tippuu pois. Muistan lukeneeni netistä vielä paremmat ohjeet joskus, googlella ehkä löytää.

  2. Oon laittanu granaattiomenan siemeniä lisukkeeksi lähi-itä -vaikutteisiin liharuokiin, kuten esim Jamie oliverin lammas kofta kebabin salaattiin… Raikastaa lihaa ja sopii ihanasti salaatin mintun kanssa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *