Harrastukset ne tiellä pitää!

Coco Sweet Dreams

 

Heiiii ihanat!

Hengissä ollaan, tosin puolikuntoisena jo toista viikkoa. Näin kipeenä huomaan miten paljon liikunta antaa energiaa ja hyvää fiilistä päiviin. Liikunta koukuttaa siinä määrin, että siitä on tullut yksi tärkeimmistä asioista elämässäni. Saatan olla kiukkuinen karhuemo, mutta kunnon juoksulenkin jälkeen olen kuin uudestisyntynyt. Murheet puolittuvat ja joskus ihan kokonaan katoavat. Mieli selkenee ja askareisiin on helpompi tarttua.

En kyllä ymmärrä miten ihmisillä ei ole aikaa liikuntaan. Minun päivät täyttyvät vaikka millä ohjelmalla, myös lasten harrastuksilla ja se itseasiassa onkin juuri passeli hetki juoksulenkille tai mille vaan. Jos jäisin sohvan pohjalle olisin entistä väsyneempi. 

Keväällä aloitan taas tauon jälkeen joogan ja mahdollisesti salsa-tunnit, ou jee!

Mitä te harrastatte tai ajattelitte aloittaa nyt alkavalla kevätkaudella? 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Kovin ikävää, että et ymmärrä. Onko sinulle koskaan tullut mieleen, että joillakin on hyvin, hyvin paljon haastavampi elämäntilanne kuin sinulla? Niin, varmasti nyt sanot, että "etten te tiedä, kuinka haastavaa ja kiireistä minulla on". Totta kyllä. Mutta et sinäkään tiedä, mitä joku elämässään käy läpi. Joten mitä jos edes yrittäisit ymmärtää?

? (Ei varmistettu)

Whaaat?!
Perse ylös ja lenkille!

Vierailija (Ei varmistettu)

Miksi?

AP (Ei varmistettu)

Kommentilla ei varmastikaan haluttu pahoittaa sinun tai kenenkään muun mieltä. Se on kirjoittajan mielipide ja ihan ok niin.

Coco
Coco Sweet Dreams

Kirjoitin tekstin tahallaan vähän shokeeraavasti. Tottakai ymmärrän, että joskus elämäntilanne on vaan sellainen, että aikaa ei löydy ja asiat pitää laittaa tärkeysjärjestykseen. Halusin vaan muistuttaa, että liikunta on yksi niistä asioista, joita ei kannattaisi unohtaa, se kun pitää kehon ja pään kunnossa, jotta jaksaa kaikkea muuta. Itseään ei pidä unohtaa.

IMS (Ei varmistettu)

Mulla on lenkkitreffit kaverin kanssa sillä aikaa, kun leikki-ikäinen tanssii omalla tunnillaan. Mahtavaa terapiaa, raitista ilmaa ja liikuntaa.
Saman ipanan muskarin ja enkkukerhon aikana käyn vain itsekseni happihyppelyllä; välillä saan miehestä seuraa.
Haluaisin aloittaa taas hot joogan. Keväällä aloitan taas golfauksen. Lisäksi tekniikkauimakoulu ois kiva kokeilla, vaikken välitä uimahalleista, mutta oikealla tekniikalla ehkä kiinnostelisi enemmän.

Vierailija (Ei varmistettu)

Samaa itsekin mietin, että miten joku ei voi ymmärtää... Tähänkin sopisi hyvin se Hanna Väyrysen blogikirjoitus: strictly-style/2016/08/yrita-aina-ymmartaa-2/

Tsemppiä sinulle!

ex-sohvaperuna (Ei varmistettu)

Se on just noin, että kunnon hikilenkillä murheet ja huolet vähintäänkin puolittuvat. Itse aloitin lenkkeilyn kaverin innostamana VASTA pari vuotta sitten. Ensin juostiin yksi puhelinpylvään väli ja käveltiin kaksi. Sitten jo toisinpäin, kunnes kunto nousi niin, että jaksoin juosta 1 km, 3 ja nyt jo rutkasti enemmän. Siihen siivelle tuli kuin varkain maantiepyöräily. Voi sitä vauhdin hurmaa! Kyllä, ajallisesti välillä tekee tiukkaa, mutta lähes aina pieni hetki liikunnalle löytyy. Ja meni tovi ymmärtää, että itse olen paljon onnellisempi hikilenkin jälkeen, kuin köllötellessäni sohvalla vimosen päälle puunatussa kodissa. Mutta jokainen tyylillään. Toiset saavat kiksejä juuri siivoamisesta. Eikä sillä ole mielestäni väliä. Pääasia, että mieli ja keho voivat hyvin. Ihanaa vuoden vikaa perjantaita!

Walssy (Ei varmistettu)

Usein on mahdollista nipistää aikaa lenkille tai kotijumpalle. Kaikilla ei kuitenkaan ole joka toinen viikko "lapsivapaata" aikaa jolloin voi juosta lenkillä tai käydä jumpassa kaksi kertaa päivässä. Ja toisaalta, kaikki eivät aina yksinkertaisesti jaksa. Kaikki eivät saa sitä energiaa liikunnasta kun tietää, että täytyy samalla miettiä seuraavan päivän ruoka, puhtaat vaatteet, tiskit, siivous jne. Toiset haluavat ottaa sen ajan itselleen eri tavalla. Kieltämättä lasten harrastus on hyvä aika hyödyntää. Olen sitä itsekin hyödyntänyt. Haasteeksi muodostuu vain ne tilanteet, jolloin mukana on lapsista toinen, joka ei kulje rattaissa eikä talvella pyörällä.

Mutta lauseesi "En kyllä ymmärrä miten ihmisillä ei ole aikaa liikuntaan." olikin tarkoituksellinen kärjistys ja sohaisu. Koska jos et tuollaista asiaa ymmärrä, niin en enää ihmettele...

Minttu-Maaria (Ei varmistettu)

Kyllä liikunta on ihmiselle yhtä tärkeää, kuin uni ja ruoka. Pyhä kolminaisuus. Kaikki muu on tekosyitä.

R_Koo (Ei varmistettu)

Olen samaa mieltä siitä, että liikunta antaa virtaa. Itse entisenä himoliikkujana tiedän sen paremmin kuin hyvin. Kuitenkin vakavan sairauden takia menetin mahdollisuuden liikua samoin kuin ennen ja tietynlainen liikkuminen on myös kielletty minulta, enkä usko, että koskaan pystyisin samoin enää liikkumaankaan (juoksemaan tai rasittamaan itseäini fyysisesti). Nyt yritän saada virtaa muista asioista kuin liikunnasta, mutta vaikeata se on. Virtaa kyllä saa esim. käymällä taidenäyttelyssä, mutta onhan se erilaista kun sitä endorfiinihumalaa ei tule. Minulle "hyvötyliikunta" on ainoa liikuntamuoto eli kävelen niin paljon kuin voimat antaa myöden eli työmatkat jne. Olen siitä niin onnellinen :) Jos voin kesällä ajaa pyörällä niin sekin tekee onnelliseksi, kuitenkaan se ei ole mahdollista edes päivittäin. Ehkä itsekkin ajattelin joskus samoin, että miksei kaikki harrastaisi liikuntaa niin monet terveydelliset seikat vähenisi. Liikuntahan tieteellisesti todistettuna ehkäisee muun muassa syöpää, osteoporoosia ja laskee kohonnutta verenpainetta. Liikunnan tuomat hyödyt eivät ole pelkästään fyysisiä vaan myös psykologisia. Sitten sairastuin itse vaikka olin liikkunut lapsesta saakka. Eli elämässä kaikki on niin arvaamatonta. Kannattaa vaalia ja nauttia siitä mitä on itsellä eikä verrata muihin tai surkutella sitä mitä ei voi tehdä vaan tekee sen mitä voi.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hetkinen.... Ehkäisee syöpää? Voitko ystävällisesti laittaa tähän sen tieteellisen tutkimuksen, jossa tähän on päädytty?

Vierailija (Ei varmistettu)
* (Ei varmistettu)

Sait kovin kärkkäällä lauseella hiljaiselle kommentointipuolelle edes hieman elämää ja liikettä...

Deja (Ei varmistettu)

No onko täällä sitten jotain kommentoitavaa? Ei. Not.

Akp (Ei varmistettu)

Hei yrittäkää edes käyttäytyä. Itse pidän tästä blogista äärettömästi ja joka kerta kun luen tällaisia turhia negatiivisia kommentteja, tulee paha mieli. Jos ei ole oikeasti sanottavaa, voisi olla hiljaa.

Kommentoi