Harrastukset ne tiellä pitää!

 

IMG_9922.JPG

Heiiii ihanat!

Hengissä ollaan, tosin puolikuntoisena jo toista viikkoa. Näin kipeenä huomaan miten paljon liikunta antaa energiaa ja hyvää fiilistä päiviin. Liikunta koukuttaa siinä määrin, että siitä on tullut yksi tärkeimmistä asioista elämässäni. Saatan olla kiukkuinen karhuemo, mutta kunnon juoksulenkin jälkeen olen kuin uudestisyntynyt. Murheet puolittuvat ja joskus ihan kokonaan katoavat. Mieli selkenee ja askareisiin on helpompi tarttua.

En kyllä ymmärrä miten ihmisillä ei ole aikaa liikuntaan. Minun päivät täyttyvät vaikka millä ohjelmalla, myös lasten harrastuksilla ja se itseasiassa onkin juuri passeli hetki juoksulenkille tai mille vaan. Jos jäisin sohvan pohjalle olisin entistä väsyneempi. 

Keväällä aloitan taas tauon jälkeen joogan ja mahdollisesti salsa-tunnit, ou jee!

Mitä te harrastatte tai ajattelitte aloittaa nyt alkavalla kevätkaudella? 

Kommentit (16)
  1. Sait kovin kärkkäällä lauseella hiljaiselle kommentointipuolelle edes hieman elämää ja liikettä…

    1. No onko täällä sitten jotain kommentoitavaa? Ei. Not.

      1. Hei yrittäkää edes käyttäytyä. Itse pidän tästä blogista äärettömästi ja joka kerta kun luen tällaisia turhia negatiivisia kommentteja, tulee paha mieli. Jos ei ole oikeasti sanottavaa, voisi olla hiljaa.

  2. Olen samaa mieltä siitä, että liikunta antaa virtaa. Itse entisenä himoliikkujana tiedän sen paremmin kuin hyvin. Kuitenkin vakavan sairauden takia menetin mahdollisuuden liikua samoin kuin ennen ja tietynlainen liikkuminen on myös kielletty minulta, enkä usko, että koskaan pystyisin samoin enää liikkumaankaan (juoksemaan tai rasittamaan itseäini fyysisesti). Nyt yritän saada virtaa muista asioista kuin liikunnasta, mutta vaikeata se on. Virtaa kyllä saa esim. käymällä taidenäyttelyssä, mutta onhan se erilaista kun sitä endorfiinihumalaa ei tule. Minulle ”hyvötyliikunta” on ainoa liikuntamuoto eli kävelen niin paljon kuin voimat antaa myöden eli työmatkat jne. Olen siitä niin onnellinen 🙂 Jos voin kesällä ajaa pyörällä niin sekin tekee onnelliseksi, kuitenkaan se ei ole mahdollista edes päivittäin. Ehkä itsekkin ajattelin joskus samoin, että miksei kaikki harrastaisi liikuntaa niin monet terveydelliset seikat vähenisi. Liikuntahan tieteellisesti todistettuna ehkäisee muun muassa syöpää, osteoporoosia ja laskee kohonnutta verenpainetta. Liikunnan tuomat hyödyt eivät ole pelkästään fyysisiä vaan myös psykologisia. Sitten sairastuin itse vaikka olin liikkunut lapsesta saakka. Eli elämässä kaikki on niin arvaamatonta. Kannattaa vaalia ja nauttia siitä mitä on itsellä eikä verrata muihin tai surkutella sitä mitä ei voi tehdä vaan tekee sen mitä voi.

    1. Hetkinen…. Ehkäisee syöpää? Voitko ystävällisesti laittaa tähän sen tieteellisen tutkimuksen, jossa tähän on päädytty?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *