Hernepesto

 

IMG_4881.JPG

Tässä eräänä päivänä valmistin hernepestoa, sillä maistelin moista eräällä lounaalla ja heti innostuin. Pesto sopii hyvin esimerkiksi salaatteihin, pastoihin ja leivän päälle – maku on täyteläinen ja samalla raikas.

1 pussi pakasteherneitä (sulatettuna)

1 1/2 dl parmesaania raastettuna

pieni kourallinen manteleita (suolattuja)

1 ruukku minttua

1/2 ruukkua basilikaa

1 dl oliiviöljyä

ripaus suolaa ja mustapippuria

Kaikki ainekset laitetaan tehosekoittimeen tai kulhoon ja surautetaan sauvasekoittimella. Seoksesta voi tehdä ihan tasaista tai siihen voi jättää sattumia, niinkuin minä päädyin tekemään.

Pestoa tehdessäni oli ympärilläni vilinää ja vilskettä. Minä tein pestoani, lapset juoksivat kilpaa ja samalla musta kuono kurkisti vierelläni tuoksujen perässä. Siskoni koira on kasvanut hurjaa vauhtia ja Voitto-koira on sellainen höpönassu, joka on sulattanut meidän kaikkien sydämet. 

Herkullista viikonjatkoa!

Kommentit (5)
  1. Kuulostaa herkulta. 🙂 Paljonko parmesaania siis tulee? Puolitoista niitä kolmionmallisia pakkauksiako? Kuulostaa paljolta, mutta ei kai missään toisaalta voi olla liikaakaan parmesaania. 😀

    1. Oh no! dl -mitta oli jäänyt jostain syytä pois.

  2. Kiitos reseptistä! En tiennytkään, että pestoon tulee pakasteherneitä. 🙂

    1. Joo, mutta siis sulatettuina, lisäsin sen vielä ohjeeseen just in case. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *