Hyötypuutarhan alustava suunnitelma

Coco Sweet Dreams

Piirsin aikani kuluksi suunnitelman siitä tulevasta hyötypuutarhasta. Löysin pihalta vanhan betonisen kaivonrenkaan ja se on nyt työnnetty keskelle, kuten kuvassa. Ajattelin istuttaa rinkulan keskelle jonkin kauniin puun, ehkä riippakirsikkapuun, se olisi aika tunnelmallinen keskipiste. Pilariomenapuu on toinen vaihtoehto. Istutuslaatikot olisivat melko korkeita, jotta niitä olisi helppo hoitaa. Maahan tulisi soraa, jotta kulkeminen olisi helppoa. Taakse tulisi paljon herneitä, jotka kiipeilisivät kauniisti köynöstukea pitkin.

Istutan tietysti kaikkia omia lempparivihanneksia ja yrttejä. Tämän alueen vieressä on toinen pienempi pläntti ja siihen tulisi pelkästään perunaa ja bataattia.

Tuleekin kiirus istuttaa, täytyy vaan ryhtyä hommiin!

Kivaa iltaa!

Kommentit

Capa (Ei varmistettu)

Oih, ihanalta vaikuttaa! Tulee ihan vanhan ajan kartanopuutarha modernilta touchilla mieleen :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kivannäköinen.

Tyyne
Sukat makkaralla

Katselin eilen nauhalta Huvilaa & Huussia ja siinä oli hyödynnetty tuota kaivon rinkulaa samalla lailla :) Kivalt näyttää!

Coco
Coco Sweet Dreams

Capa, kiitos! Saa nähdä mitä tuleman pitää!

vierailija, toivottavasti se ois sitä sitten oikeastikin... :)

Tyyne, voi, multa jäi sekin ohjelma taas väliin. Noi rinkulat on kyl käteviä. :)

a-m.y
Kotia tekemässä

Mutta mitä onkaan kuvassa tuon penkin vieressä? Näyttää kovasti kuohuvalta ja lasilta..Heh. :D Mutta siis tosi kivalta tääkin vaikuttaa. Mikä vois ees olla parempaa kuin herkut omalta pihalta.   

Jatta (Ei varmistettu)

Hieno suunnitelma ja herneet varmaankin lasten yksi suosikeista itse poimittuna! Omalata pihamaalta suoraan ruokapöytään herkkuja, on ihan parhautta :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Tuosta tulee varmasti aivan ihana. Ja tuo laatikkoidea on myös todella kätevä, ei tarvitse maassa kyykkiä.
Meillä kaupungin aivan keskustassa asuville ei tuollaista mahdollisuutta harmiksemme ole, omalla kotipihalla siis, mutta kokeillaan tänä kesänä omassa pihalla muutaman muun naapurin kanssa säkkiviljelyä..
Lapset halusivat mansikoita ja minä paprikoita, muuta ei mahdu meidän säkkiin, mutta josko noistakin satoa tulee, niin onnistuttu on!

Coco
Coco Sweet Dreams

a-m-y, se on taukojuomaa. ;) Toivotaan hyvää satoa. 

Jatta, herneet on mun suurinta herkkua, poika ei niistä välitä. Hän toivoi omaan laatikkoonsa mansikoita, vadelmia, jättiläismustikoita ja suuren omenapuun. ;) mä toivon et saan loihdittua perheelle ruoan omasta maasta läpi koko kesän.

Vierailija, toivotaan näin, tuntuu et olen ihan myöhässä tämän projektin kanssa... Täytyy ainakin istuttaa valmiit taimet, niin ehtii. Salaatit noussee siemenistä, ne on nopeita. Peruna pitäis istuttaa nyt. Niin kivaa, et tekin saatte edes vähän omaa satoa. Mun mielestä ihan paras trendi nämä kaupunkiviljelmät, mennään niin oikeaan suuntaan. <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihanalta näyttää! Minäkin laitan vielä jonain päivänä kunnon puutarhan, josta sais toivonmukaan perheellemme kasviksia ym. Haaveilu on onneksi ihanaa - ja ilmaista!
Asiasta kukkaruukkuun, minkälaiset lasten sängyt teillä on, tai mihin olette siirtyneet pinnasängyn jälkeen? Täällä lastenhuoneen sisustaminen on ajankohtaista, ja inspistä kaivattaisiin..:) joko teillä on lastenhuone(et) valmiina?

Petteri (Ei varmistettu) http://www.rintsikka.fi

Kyllä omasta maasta nostetut potut ja kaikki muutkin on ihan parasta! Pari viikkoa sitten laitoin vasta kolmea eri lajiketta salaattia itämään, myös mansikoita laitoin kellarin pimeyteen itämään. Kasvimaalle sitten suoraan perunaa, sipulia, yrttejä, kesäkurpitsaa, avomaankurkkua, porkkanaa...

Suosittelen muuten kesäkurpitsaa! Tosi helppo ja tulee pitkälle syksyyn isoa satoa. Kasvisnyyttien sisällä makoisia!

Kommentoi