Hyötypuutarhan alustava suunnitelma

kuva-3_0.jpg

Piirsin aikani kuluksi suunnitelman siitä tulevasta hyötypuutarhasta. Löysin pihalta vanhan betonisen kaivonrenkaan ja se on nyt työnnetty keskelle, kuten kuvassa. Ajattelin istuttaa rinkulan keskelle jonkin kauniin puun, ehkä riippakirsikkapuun, se olisi aika tunnelmallinen keskipiste. Pilariomenapuu on toinen vaihtoehto. Istutuslaatikot olisivat melko korkeita, jotta niitä olisi helppo hoitaa. Maahan tulisi soraa, jotta kulkeminen olisi helppoa. Taakse tulisi paljon herneitä, jotka kiipeilisivät kauniisti köynöstukea pitkin.

Istutan tietysti kaikkia omia lempparivihanneksia ja yrttejä. Tämän alueen vieressä on toinen pienempi pläntti ja siihen tulisi pelkästään perunaa ja bataattia.

Tuleekin kiirus istuttaa, täytyy vaan ryhtyä hommiin!

Kivaa iltaa!

Kommentit (10)
  1. Kyllä omasta maasta nostetut potut ja kaikki muutkin on ihan parasta! Pari viikkoa sitten laitoin vasta kolmea eri lajiketta salaattia itämään, myös mansikoita laitoin kellarin pimeyteen itämään. Kasvimaalle sitten suoraan perunaa, sipulia, yrttejä, kesäkurpitsaa, avomaankurkkua, porkkanaa…

    Suosittelen muuten kesäkurpitsaa! Tosi helppo ja tulee pitkälle syksyyn isoa satoa. Kasvisnyyttien sisällä makoisia!

  2. Ihanalta näyttää! Minäkin laitan vielä jonain päivänä kunnon puutarhan, josta sais toivonmukaan perheellemme kasviksia ym. Haaveilu on onneksi ihanaa – ja ilmaista!
    Asiasta kukkaruukkuun, minkälaiset lasten sängyt teillä on, tai mihin olette siirtyneet pinnasängyn jälkeen? Täällä lastenhuoneen sisustaminen on ajankohtaista, ja inspistä kaivattaisiin..:) joko teillä on lastenhuone(et) valmiina?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *