Hyvää elämää (?)

Sain mielenkiintoisen postaustoiveen; Millaista on hyvä elämä?

Olen tälläinen iänikuinen pohdiskelija ja päätin tarttua tähän itseänikin arkarruttavaan kysymykseen.

IMG_2250.JPG

 

Minä olen henkeen ja vereen nautiskelija, joten kaipa minä luontaisesti yritän tehdä valintoja, jotta elämä olisi mahdollisimman hyvää koko ajan. Valinnat ovat hyvin yksinkertaisia, kuten se että kysyn itseltäni ”mitä minä juuri nyt haluan?” ”Mistä minulle tärkeä ihminen ilahtuisi?”” Mistä lapset pitäisivät.” Minkälaista ruokaa haluaisin syödä, jotta kehoni voi parhaiten”. ”Mistä minä tulen hyvälle mielelle…” Jokainen on vastuussa siitä, että elää kuten on itselle parasta. Omaa onneaan ei voi laskea kenenkään toisen varaan.

IMG_2252.JPG

 

Se, että on hyvässä, rakastavassa ja läheisessä suhteessa itsensä kanssa, on myös tärkeää vaalia muita ihmissuhteita. Ei parane leikkiä kenenkään tunteilla ja on oltava rehellinen. Miten monta väärinkäsitystä välttäisikään, jos puhuttaisiin suoraan. Ei sähköisiä viestejä, ei epämääräisiä tekoja vaan suoraa puhumista. Puhumalla tiedämme enemmän ja luulemme vähemmän. Minusta hyvässä elämässä tärkeintä onkin, että ihminen tulisi nähdyksi, kuulluksi ja rakastetuksi. Minusta sinun tehtäväsi on tarjota tätä rakkaimmallesi joka ikinen päivä. 

IMG_2251.JPG

Tämän tarkemmin en osaa sanoa millaista olisi hyvä elämä, mutta ehkä tässä tulikin ne tärkeimmät pääpiirteet. Tiedän että minulla on vielä niin paljon opittavaa ja se tässä elämässä kiehtookin. Onhan se nyt aikamoinen jännitysnäytelmä herranjestas!

”Ellemme varmuudella tiedä kuinka tulee käymään, olettakaamme että kaikki käy hyvin”. – Mauno Koivisto

 

 

hyvinvointi mieli
Kommentit (2)
  1. ”Onhan se nyt aikamoinen jännitysnäytelmä herranjestas!”

    Hahah, naurahdin tälle ääneen. 🙂 Ihanasti sanottu. 

  2. Tosi hyvää pohdintaa, ja presidentti Mauno Koiviston lause sopi loppuun erinomaisesti. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *