Järkkäilyä

Coco Sweet Dreams

 

 

Aaaaah. Valtakunnassa on taas murot kulhossa, muumit laaksossa ja muutenkin palikat kohdillaan, kun sain viikonloppuna järjesteltyä kaapeja ja muutenkin kotia, pitihän niistä ottaa oikein kuvat. ;)

Meillä on aina suhteellisen siistiä ja se johtuu eniten siitä, että olen kuin vihainen karhuemo sotkun keskellä.Tai no "siistiä aina ja aina", osaan kyllä elää tietynlaisten sotkujen keskellä, kuten sekasortoisen vaatekaappini, joka ei pysy järjestyksessä. Lastenhuoneissa saa olla leikit kesken, korkokenkiäni seilaa siellä täällä, kun tyttäreni niitä testailee ja koristetyynyjä lojuu pitkin lattioita. Pyykkiä me pestään paljon ja usein pyykit hengaa takkahuoneessa ja viikkailen niitä kun aikaa on. (Olen muuten huomannut, että kun olen jättänyt telkkarin katsomisen melkein kokonaan, aikaa on yllättäen löytynyt vaikka mihin.)

Puhtautta vaalin, en voi sietää esimerkiksi murusia varpaiden alla. Kaikenlaiset rumat paperipinot siivoan pois pöydiltä ja hyllyiltä (ja usein siistin ne niin vauhdilla, että kaikki on sen jälkeen hukassa, that's so me!). Toisten kotien sotkut eivät sitten taas haittaa yhtään, tosin ei ne koskaan sotkuisia ole ollutkaan. 

Onneksi puolisonikin lahjoittaa jatkuvasti vaatteitaan ja tavaroitaan eteenpäin, meidän mielestä on ihan tuhraa säilöä kamaa jota ei käytä. Jostain kerääntyneet tarpeettomat kipot, kulhot, lelut, vaatteet jatkavat meiltä matkaansa säännöllisesti. Kerran vuodessa me katsotaan lasten kanssa yhdessä mistä leluista voisi jo luopua ja mitkä voidaan lahjoittaa eteenpäin.

Onko siivoilu ja järkkäily lähellä sydäntänne?

/clean home, clear mind!

Kommentit

Satu-Maria (Ei varmistettu) http://jotainkaunistajaarkista.blogspot.fi/

Siivoilu ja järkkäily ovat todella lähellä sydäntä - voisiko melkein puhua harrastuksesta :)
Tykkään todella siivota ja ennen kaikkea karsia. Tavaraa lähtee koko ajan hyväntekeväisyyteen Avustuksia vähävaraisille ja Jouluapua -palstojen kautta, Fidalle, Kierrätyskeskukseen sekä Uffille. Aina, jos ostan kotiin jotain, joku toinen tavara lähtee. Kaappien pitää olla vajaita ja siistejä.

Voisin tiivistää ideologiani siihen, että jokaisella esineellä ja tavaralla kodissamme tulee olla jokin funktio. Joko kyse on esineen käyttötarkoituksesta tai tavaran tuomasta ilosta. Turhia tavaroita en kaipaa.

Meilläkin lelut käydään läpi - itse asiassa monta kertaa vuodessa - ja osa lähtee aina hyväntekeväisyyteen tuottamaan iloa muille lapsille. Siivoamisen lisäksi hyväntekeväisyys on todella lähellä sydäntäni.

Meillä siis luutu heiluu ja imuri laulaa usein, eivätkä villakoirat meille ehdi kotiutua. Osaan rentoutua vain siistissä kodissa - minä kun vain nyt satun olemaan sellainen :)

Oikein ihanaa joulunaikaa teidän perheellenne!

Terkuin,

Satu-Maria
http://jotainkaunistajaarkista.blogspot.fi/

Reetta V. (Ei varmistettu) http://reettavee.com

Aamen! Minä ainakin ahdistun tietynlaisesta sotkusta (niistä murusista varpaiden alla) hirmu helposti ja vaikka siivoamisen aloittaminen tuntuu aina työläältä, sen jälkeen on kovin seesteinen olo. Vaatekaappi on monesti vähän hujan hajan, mutta kun senkin siivoaa, tuntuu koko elämä olevan ihan uudella tavalla järjestyksessä. :)

Sara06 (Ei varmistettu)

Siivoaminen ja järjestely ovat hyvin lähellä sydäntäni ja olen täällä kommentoinutkin sitä aiemmin. :-)

Itse en kertakaikkiaan voi hyvin, jos kotona on epäsiistiä tai tavarat kovin epäjärjestyksessä. Kompromisseja joutuu tekemään, sillä taloudessa asuu myös mies ja kaksi lasta, jotka eivät jaa tätä siivousintoiluani. Olen joutunut antamaan aika lailla periksi, mutta aika aikansa kutakin. Tyttö (7 v) leikkii paljon leluillaan ja ne lelut ajautuvat oman huoneen lisäksi pitkin taloa. Luultavasti parin vuoden päästä tyttö pysyttelee enemmän omassa huoneessaan eikä enää levittele niitä lelujaan.

Keittiö (etenkin tiskipöytä) kuuluu luokkaan top priority. En yksinkertaisesti voi mennä nukkumaan, jos se on (olisi) täynnä tiskejä ja epäsiisti. :-) Kuljen kotona paljain jaloin ja muruset tai roskat varpaiden alla saavat minut kiihtymään nollasta sataan nopeammin kuin Ferrari.

TiinaKK (Ei varmistettu)

Ilmoittaudun! Siis pitää olla sellaista järjestystä, vaikka ikään kuin tavaraa olisikin esillä. Mutta ei mitään romukasoja, täyteen tungettuja kaappeja ja epämääräistä sotkua, sitä en kestä yhtään. Nyt vähän jännittääkin, miten hermot kestää tilanteen, kun taloon pitäisi saapua pienen nyytin kuukauden sisällä. Mies välillä vitsaileekin, että miten paljon tulen menettämään hermoistani pienen tyypin sotkujen vuoksi :) Well, siistiähän siitä pienestä tyypistä tulee, kun opetan sen tavoille :D

Anonyymi (Ei varmistettu)

päivitä parin vuoden päästä miten sujuu!
4 vuotta sitten olin samaa mieltä. en oo enää

Ihanan siistit kaapit siellä :) Mä rakastan siisteyttä, mutta en ole koskaan ollut mikään super siisti ihminen. Olen kuitenkin noudattanut äidiltä saamaani ohjetta, että kun korjaa jälkensä heti ei juuri koskaan tarvitse siivota.

Nyt meitä asuu kaksi 30 neliössä ja tavaraa on liikaa. Suuren osan ajasta tuntuu siltä, että taistelu on jo valmiiksi hävitty. Tarvitsisin tänne varmaan jonkun ulkopuolisen järjestelijän. Samalla voisi heittää kaiken turhan pois jonnekin kierrätykseen.

 

Toimitus
Toimitus

Aiheeseen liittyvä kerran kuultu toteamus: "Siistinä pysyy sellainen kämppä, jossa kaikille tavaroille on mietitty oma paikka." :)

Toimitus
Toimitus

Pakko siis vielä lisätä, että itse en ikinä ole tuon mukaisesti onnistunut elämään kuin haavekuvissani. -Laura-

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihanaa että on muitakin siivous- ja järkkäilyintoilijoita. Itse inhoan erityisesti kaikkia epämääräisiä pinoja, joten hankkiudun nopeasti eroon turhista papereista ym. Vielä tähän päivään mennessä en ole tarvinnut vanhaa paperilaskua tai sähköyhtiön tiedotetta yhtään mihinkään...

maijuli (Ei varmistettu)

Inhoan imurointia ja silittämistä, mutta rakastan järjestelyä. Tavarat pitää olla siististi ja kasat siivottu. Pidän perussiisteyttä yllä koko ajan, joten yllärivieraat eivät aiheuta häpeän tunnetta ;)

Vanha sininen (Ei varmistettu)

Kyllä, koko ajan joku järjestelyprojekti päällä.

Kuukausi sitten rempattiin makkari & komero, se aiheutti ketjureaktion ja kolmen huoneen säilyttstilat vaihtoivat paikkaa. Keittiön vanhat kipot on pakattu kahdesti pois, nyt pitää tyhjentää varastot ja viedä kierrätykseen kaikki vajasta. Sirren clasulta isot kannelliset värittömät muovilaatikot uuteen komeroon ylimääräisille täkeille. Järkkääminen on ihanaa!

Mia S. (Ei varmistettu) http://miaslemons.com

Heiiii, ihan kuin mun suusta siisteysjutut! :) Okei, muksuja mulla ei pyöri nurkissa (vielä..? Hehe!), mutta koirien kanssa on toki jossain määrin samanlaista siivousrumbaa. Tosin ne ei kokeile mun korkkareita :D

Mua niin nauratti kun kuvailit sitä, että siivoat epämääräiset kasat pois ja sitten kaikki on hukassa. Mä olen ihan samanlainen! Siivoan niin tunnollisesti, mutta sitten mitään ei löydy :D Ja pyykkejä on täälläkin, lähinnä urheilun takia, harva se päivä roikkumassa ja nehän mua välillä harmittaa. Kun tilaa ei ole hurjasti niin se pyykkiteline tai kaksi ovat väkisinkin jossain silmien alla. Niinkuin nytkin :) Siirrynpä tästä viikkailemaan... Iloista viikonloppua sinne ja mukavaa joulun odotusta!

Kommentoi