Järkkäilyä

image.jpg

 

image.jpg

 

Aaaaah. Valtakunnassa on taas murot kulhossa, muumit laaksossa ja muutenkin palikat kohdillaan, kun sain viikonloppuna järjesteltyä kaapeja ja muutenkin kotia, pitihän niistä ottaa oikein kuvat. 😉

Meillä on aina suhteellisen siistiä ja se johtuu eniten siitä, että olen kuin vihainen karhuemo sotkun keskellä.Tai no ”siistiä aina ja aina”, osaan kyllä elää tietynlaisten sotkujen keskellä, kuten sekasortoisen vaatekaappini, joka ei pysy järjestyksessä. Lastenhuoneissa saa olla leikit kesken, korkokenkiäni seilaa siellä täällä, kun tyttäreni niitä testailee ja koristetyynyjä lojuu pitkin lattioita. Pyykkiä me pestään paljon ja usein pyykit hengaa takkahuoneessa ja viikkailen niitä kun aikaa on. (Olen muuten huomannut, että kun olen jättänyt telkkarin katsomisen melkein kokonaan, aikaa on yllättäen löytynyt vaikka mihin.)

Puhtautta vaalin, en voi sietää esimerkiksi murusia varpaiden alla. Kaikenlaiset rumat paperipinot siivoan pois pöydiltä ja hyllyiltä (ja usein siistin ne niin vauhdilla, että kaikki on sen jälkeen hukassa, that’s so me!). Toisten kotien sotkut eivät sitten taas haittaa yhtään, tosin ei ne koskaan sotkuisia ole ollutkaan. 

Onneksi puolisonikin lahjoittaa jatkuvasti vaatteitaan ja tavaroitaan eteenpäin, meidän mielestä on ihan tuhraa säilöä kamaa jota ei käytä. Jostain kerääntyneet tarpeettomat kipot, kulhot, lelut, vaatteet jatkavat meiltä matkaansa säännöllisesti. Kerran vuodessa me katsotaan lasten kanssa yhdessä mistä leluista voisi jo luopua ja mitkä voidaan lahjoittaa eteenpäin.

Onko siivoilu ja järkkäily lähellä sydäntänne?

/clean home, clear mind!

Kommentit (12)
  1. Heiiii, ihan kuin mun suusta siisteysjutut! 🙂 Okei, muksuja mulla ei pyöri nurkissa (vielä..? Hehe!), mutta koirien kanssa on toki jossain määrin samanlaista siivousrumbaa. Tosin ne ei kokeile mun korkkareita 😀

    Mua niin nauratti kun kuvailit sitä, että siivoat epämääräiset kasat pois ja sitten kaikki on hukassa. Mä olen ihan samanlainen! Siivoan niin tunnollisesti, mutta sitten mitään ei löydy 😀 Ja pyykkejä on täälläkin, lähinnä urheilun takia, harva se päivä roikkumassa ja nehän mua välillä harmittaa. Kun tilaa ei ole hurjasti niin se pyykkiteline tai kaksi ovat väkisinkin jossain silmien alla. Niinkuin nytkin 🙂 Siirrynpä tästä viikkailemaan… Iloista viikonloppua sinne ja mukavaa joulun odotusta!

  2. Vanha sininen
    10.12.2014, 23:56

    Kyllä, koko ajan joku järjestelyprojekti päällä.

    Kuukausi sitten rempattiin makkari & komero, se aiheutti ketjureaktion ja kolmen huoneen säilyttstilat vaihtoivat paikkaa. Keittiön vanhat kipot on pakattu kahdesti pois, nyt pitää tyhjentää varastot ja viedä kierrätykseen kaikki vajasta. Sirren clasulta isot kannelliset värittömät muovilaatikot uuteen komeroon ylimääräisille täkeille. Järkkääminen on ihanaa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *