Jotain uutta mutta vanhaa

Niin sitä ei tiedä koskaan mitä tuleva viikko pitää sisällään. Sitä mietin tänään sillä tämä viikko on ollut hyvin erikoinen! Instagramin puolella jo kerroinkin mitä isälleni sattui ja voi jestas miten se pelästytti meidät kaikki pahan päiväisesti. Olimme isosiskoni kanssa hakemassa vanhempiani siskoni luokse syömään kun matkalla isäni alkoi oireilemaan. Meillä oli suuresti onnea matkassa sillä sattumoisin ajoimme juuri Turun Yliopistollisen keskussairaalan päivystyksen ohi ja saimme heti isän hoitoon.

Hoitohenkilökunta ymmärsi tilanteen kiireellisyyden ja osasi toimia ammattitaitoisesti ja nopeasti. Myös meistä läheisistä pidettiin hyvää huolta ja isän tilanteesta kerrottiin hienosti. Mikään ei olisi voinut mennä paremmin ja nyt isäni lepäileekin jo kotona. Blogini on minulle sellainen hyvän mielen paikka ja tila jonne saan laittaa kauniita kuvia ja jakaa inspiraatiota. Mutta haluan kuitenkin muistuttaa teitä huomioimaan aivoinfarktin tyypilliset oireet, tälläinen kuitenkin saattaa sattua missä vaan ja avun saaminen saattaa olla minuuteistakin kiinni.

Aivoverenkiertohäiriöön viittaavia oireita ovat:

  • Halvausoireet: yleensä toispuoleinen käden ja/tai jalan voima- ja/tai tuntoheikkous
  • Suupielen roikkuminen
  • Puhehäiriö
  • Näköhäiriö: molemmilla silmillä nähtävät kaksoiskuvat tai näkökentän puutokset
  • Tasapainohäiriö, kävelyvaikeus ja huimaus yhdessä

Isäni ollessa sairaalassa autoin äitiäni vähän järjestelmään varastoa. Sieltä kaiken keskeltä löysin vanhan lasimaljakon, jonka sain ottaa kotiini. Pesin sen ja toin kotiin, mukavasti tuo väriä ja on maljokon lisäksi kuin taideteos. Tälläiset muutamat vanhat esineet antavat mukavaa särmää uuteen kotiin, jossa on muuten melko valkoista. Vielä kun saisin tuon keittiöni viimeisteltyä, parempi tehdä ja suunnitella se ajan kanssa.

Nyt todella toivon tulevasta viikosta ihan tavallista, rauhallista, levollista ja terveellistä läheisilleni sekä teille kaikille kanssaihmisille siellä.

Henna

koti sisustus
Kommentit (3)
  1. Hei! Aurinkoiset kesäterveiset uskolliselta lukijalta 🙂 En juuri koskaan kommentoi mitään, mutta tänään päähäni onneksi pälkähti välittää kehut ja positiiviset fiilikset eteenpäin. Blogisi on ehdoton suosikkini ja rakastan seurata kotisi muutoksia. Tyylitajusi on todella ihana ja sinulla on aivan oma ja omannäköisesi meininki. Mahtavaa! Tyylikästä ja lupsakkaa viikonloppua 🙂

  2. siis oliko kyseessä tia-kohtaus vai aivoinfarkti? ovat muuten kaksi eri asiaa ja jos oli jälkimmäinen, ei kyllä kotiin pääse yleensä kuukauteen pariin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *