Kasvit ovat tulleet!

Coco Sweet Dreams

Ihmepuutarhaa toteuttamassa Green Care ja Puutarha Tahvoset

Loppuviikolla rekka saapui pihalle ja meille toimitettiin ihmepuutarhan palaseen tulevat kasvit Puutarha Tahvosilta. Kuvasin muutaman lempparini, pian tulette näkemään lopputuloksen.

Suunnitelman täydellisyys konkretisoitui heti kun näin suunnittelijan valinnat. Hän oli kuunnellut tarkkaan toiveitani ja kuormasta löytyi niitä lempikasvejani (olin toki lukenut jo ne itse suunnitelmasta, mutta en ymmärrä kasvien nimistä mitään).

 

 

Erityisen innoissani olin näistä isolehtisistä kuunliljoista, tämä laji on komeasinikuunlilja. Uudesta kukkapenkistä löytyy nyt  muun muassa valkoisena kukkivia hortensioita, kuunliljoja ja heinää. Kuvan heinästä olen luonnollisesti todella innoissani, se on nimeltään Viiruhelpi. Pistäkääpä muistiin, aivan ihana kasvi!

 

 


Toukokuussa vierailin varsinaisessa Ihmepuutarhassa. Helsingin rautatieasemalle on pystytetty ihmepuutarha ja bongasin sieltä tämän kokonaisuuden. Liuskekivireunan. Vastaavanlaisen haluaisin meidän pihalle jossain vaiheessa. Tyyliltään juuri täydellinen meidän 70-luvun kotiin - tässä on jotain kunnon mid century -fiilinkiä.

 

 

 

Oma ihmepuutarhani on nyt siinä pisteessä, että kasvit on istutettu. Pientä hiomista ja laittamista vielä tarvitaan, esimerkiksi keskelle tuleva liuskekivipolku on tekemättä. Tässä kuitenkin Tuuli Viistan tekemä suunnitelma. Vasen puoli suuresta kukkapenkistä suunniteltiin siis kuntoon - oikealle puolelle jätettiin vanhaa kasvillisuutta, josta jo tykkäsin.

 

Toivottavasti näette kuvasta kaiken tarpeellisen, lisäkysymyksiä saa heittää kommenttiboxiin.

Nyt ulos aurinkoon!

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Kauniita kasveja! Mutta mitä mahtaa tarkoittaa "korrelisoitui"?

Coco
Coco Sweet Dreams

Haha, en tiedä itsekään. ;) tarkoitin konkretisoitui. :D

maikku67
Vihreitä unelmia

Hienolta näyttää, tuskin maltan odottaa kuvia toteutuksesta. Viiruhelpi on muuten ihana, mutta leviää aivan liikaa. Suunnittelija on kyllä varmasti huomioinut sen juurimatolla tms. Minä taas en tiennyt moisesta, kun levittelin sitä eri paikkoihin. Minunkin suosikkejani ovat hortensiat, kuunliljat ja viiruhelpi ja niitä löytyy joka puolelta meidän pihaa.

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Haha, täällä myös yksi näiden kasvien fani! Tuo suunnitelma on kyllä hurmaavan oloinen!

Viiruhelpiä katsoin ihan samalla silmällä, se tulee leviämään mustikan sekaan - mutta lieneekö niin vaarallista? Kotkansiipisaniaiset kyllä pärjäävät sille ja syyshortensioiden alunen saakin peittyä helven alle (meniköhän taivutus oikein? Helpi, helven).

Puput muuten tykkäävät mustikoista, onkohan teillä rusakoita? Niitä saattaa joutua suojaamaan jopa kesällä, jos pitkäkorvia on paljon.

Coco
Coco Sweet Dreams

Joo, meillä on aika paljon pupuja pihamaalla, mutta kasvikuormasta muuten puuttui juuri noi mustikat. Päätin jättää ne nyt kokonaan pois, koska kukkapenkki tulee mun mielestä muuten niin täyteen.

Coco
Coco Sweet Dreams

Oh no, ei ole mitään juurimattoa. Seuraan nyt tilannetta ja katson mitä Viiruhelpille teen... ehkä sen vois rajata jotenkin, jos riistäytyy ihan käsistä.

Sulla on muuten aivan ihana pihamaa, tykkään tosi paljon! :)

maikku67
Vihreitä unelmia

Jos kehut oli tarkoitettu minulle, niin kaunis kiitos :)

tilda_ (Ei varmistettu)

laita laajempaa kuvaa puutarhasta

Coco
Coco Sweet Dreams

Joo, tulossa on! :)

manteli** (Ei varmistettu)

Viiruhelpi ei ole ihana, siitä saa itselleen maanvaivan, jos se pääsee leviämään puutarhassa. Itse istuttaisin sen ainoastaan umpinaiseen betonisaaviin ja siinäkin vahtisin tarkkaan, ettei pääse hyppäämään laitojen yli ;)

Coco
Coco Sweet Dreams

Heh, katsotaan miten mun käy. Toisaalta, se on tosi kivannäköinen kasvi, että voisin siirtää tätä johonkin kukkapenkkiin vallan.

Shelley Draven

 

Ihanan näköistä.

Saapi toivomaan, että itselläni olisi tilaa omalle puutarhalle. Parvekkeella ei pysty kasvattamaan kovinkummoista, valitettavasti.

Tuossapa kait taas yksi syy muuttaa lisää kämppään ihan maan päälle. :)

Tai pk-seudulta ulos.

Coco
Coco Sweet Dreams

Parvekkee on ihania, jos mulla ois sellainen, niin tekisin siitä sellaisen kunnon viherkeitaan. ;)

Zari (Ei varmistettu)

Niin upean näköistä! Kivet ja heinät ja koko suunnitelma. Viiruhelpiä on itselläni ja leviää tosiaan helposti. Oletko muuten keksinyt ratkaisua kesäpäällysteeksi Hay Hee Lounge-tuoliin? Itselläni on vieläkin talja siinä...pitänee nyt kiikuttaa kaappiin ja olla ilman päällystettä.

Coco
Coco Sweet Dreams

Kiitos! :)

en ole löytänyt päällisiä.... Pitäis varmaan teettää kunnon ompelijalla. Mun on myös pitänyt laittaa suoraan hay:lle viestiä ja kysellä. Nyt vein omat tuolit kylpyhuoneeseen, siellä on kivasti tilaa niille, täytyykin napata kuva. :)

Maija/Pihkala (Ei varmistettu) http://talopihkala.blogspot.fi/

Näyttää niiin kivalta jo nyt! Teille onkin hauskasti tulossa ihan erityylinen puutarha mitä meille, kiva kun tässä proggiksessa on arkkitehtuurisesti kaksi ihan erilaista tapausta. :) Puutarhaintoa sinne!

Coco
Coco Sweet Dreams

Hiih, niin kivaa ja juuri tuo, että on tulossa erilaiset! Käyn tosi usein tsekkaas pihajuttuja sun blogista, ihan huumassa! :)

Kiitos samoin, on ollut aika työläs prokkis. ;)

retromoderni (Ei varmistettu) http://retromoderni.blogspot.fi/

Meillä on viiruhelpi rajattuna omaan astiaan isossa altaassa, näin estämme sen valtaamista. Tuossa se on ollut jo kolmisen vuotta ja pysyy hyvin aisoissaan, Näin ollaan tehty myös monelle muulle kasville. Haudataan siis maahaan jokin muovilieriö, jonka sisään istutamme kasvin.

Coco
Coco Sweet Dreams

Aivan. Me rajattiin uusi ja vanha puoli kukkapenkistä tuolla tavalla. Me kaivettiin maahan patolevyä, joka estää vanhaa puolta levimästä uudelle.

Mä seuraan tuota viiruhelpiä, saa nähdä miten se tulee leviämään. :)

Kommentoi