Kasvit ovat tulleet!

Ihmepuutarhaa toteuttamassa Green Care ja Puutarha Tahvoset

Loppuviikolla rekka saapui pihalle ja meille toimitettiin ihmepuutarhan palaseen tulevat kasvit Puutarha Tahvosilta. Kuvasin muutaman lempparini, pian tulette näkemään lopputuloksen.

Suunnitelman täydellisyys konkretisoitui heti kun näin suunnittelijan valinnat. Hän oli kuunnellut tarkkaan toiveitani ja kuormasta löytyi niitä lempikasvejani (olin toki lukenut jo ne itse suunnitelmasta, mutta en ymmärrä kasvien nimistä mitään).

 

P6060064.JPG

 

Erityisen innoissani olin näistä isolehtisistä kuunliljoista, tämä laji on komeasinikuunlilja. Uudesta kukkapenkistä löytyy nyt  muun muassa valkoisena kukkivia hortensioita, kuunliljoja ja heinää. Kuvan heinästä olen luonnollisesti todella innoissani, se on nimeltään Viiruhelpi. Pistäkääpä muistiin, aivan ihana kasvi!

 

P6060062.JPG

 

Toukokuussa vierailin varsinaisessa Ihmepuutarhassa. Helsingin rautatieasemalle on pystytetty ihmepuutarha ja bongasin sieltä tämän kokonaisuuden. Liuskekivireunan. Vastaavanlaisen haluaisin meidän pihalle jossain vaiheessa. Tyyliltään juuri täydellinen meidän 70-luvun kotiin – tässä on jotain kunnon mid century -fiilinkiä.

 

P5105245.JPG

 

P5105247.JPG

 

Oma ihmepuutarhani on nyt siinä pisteessä, että kasvit on istutettu. Pientä hiomista ja laittamista vielä tarvitaan, esimerkiksi keskelle tuleva liuskekivipolku on tekemättä. Tässä kuitenkin Tuuli Viistan tekemä suunnitelma. Vasen puoli suuresta kukkapenkistä suunniteltiin siis kuntoon – oikealle puolelle jätettiin vanhaa kasvillisuutta, josta jo tykkäsin.

 

coco_dreams_suunnitelma.jpg

Toivottavasti näette kuvasta kaiken tarpeellisen, lisäkysymyksiä saa heittää kommenttiboxiin.

Nyt ulos aurinkoon!

 

Kommentit (19)
 1. retromoderni
  15.6.2014, 20:56

  Meillä on viiruhelpi rajattuna omaan astiaan isossa altaassa, näin estämme sen valtaamista. Tuossa se on ollut jo kolmisen vuotta ja pysyy hyvin aisoissaan, Näin ollaan tehty myös monelle muulle kasville. Haudataan siis maahaan jokin muovilieriö, jonka sisään istutamme kasvin.

  1. Aivan. Me rajattiin uusi ja vanha puoli kukkapenkistä tuolla tavalla. Me kaivettiin maahan patolevyä, joka estää vanhaa puolta levimästä uudelle.

   Mä seuraan tuota viiruhelpiä, saa nähdä miten se tulee leviämään. 🙂

 2. Maija/Pihkala
  9.6.2014, 11:13

  Näyttää niiin kivalta jo nyt! Teille onkin hauskasti tulossa ihan erityylinen puutarha mitä meille, kiva kun tässä proggiksessa on arkkitehtuurisesti kaksi ihan erilaista tapausta. 🙂 Puutarhaintoa sinne!

  1. Hiih, niin kivaa ja juuri tuo, että on tulossa erilaiset! Käyn tosi usein tsekkaas pihajuttuja sun blogista, ihan huumassa! 🙂

   Kiitos samoin, on ollut aika työläs prokkis. 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *