Kauneimmat korvapuustit ja näin ne teet
Jos ihan tarkkoja ollaan, niin nämä korvapuustit ovat enemmänkin Amerikoista tutuksi tulleita Cinnamon rollseja eli kanelikierteitä, joihin olen aivan hullaantunut. Tässä ohjeessa kastikkeella on tärkeä rooli ja tuorejuusto tekee näistä todella maittavia. Olen nähnyt ohjeita joissa käytetään vain tomusokeria, sellainen kastike ei ole mielestäni mistään kotoisin.
Kauniit kierteet saat tekemällä myös ihan tavallisia korvapuusteja, seuraava ohje on kuitenkin kanelikierteisiin, jotka letitetään pallojen muotoisiksi. Koen, että video on paras opas tähän hommaan ja löydätkin sen postauksen lopusta.
Totuuden nimissä söin neljä pullaa yhteen pötköön, eikä näitä tee nyt hetkeen mieli. Varoituksena siis, että nämä pullat vievät kielen mennessään!
Kanelikierteet
Ainekset (10 annosta)
Tee näin:
Taikina:
5 dl täys- tai kevytmaitoa
50 g tuoretta hiivaa
2 tl suolaa
1 dl sokeria
2 rkl kardemummaa
9 dl vehnäjauhoja + 2 dl alustamiseen ja leipomiseen
150 g pehmeää voita
Kanelitäyte:
200 g pehmeää voita (täytteeseen)
3 dl Fariinisokeria
2 rkl kanelia
Kastike:
100 g Tuorejuustoa
3 dl Tomusokeria
1 dl Pehmeää voita (n. 100g)
2 tl Vanilja-aromia
- Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja murusta siihen hiiva. Jos käytät kuivahiivaa, lisää se vehnäjauhojen joukkoon.
- Lisää maitoon suola ja sokeri, sekoita.
- Pehmitä voi.
- Ala vaivaamaan taikinaa lisäämällä siihen desi vehnäjauhoja kerrallaan. Lisää 7 dl kohdalla voi ja jatka vaivaamista.
- Kohota taikinaa noin 30 minuuttia, itse laitoin taikinakulhon lämpimään vesiastiaan ja liinan päälle. Kyllä kohosi!
- Vaivaa taikina kunnolla, isoäitini vaivasi pullataikinaa aina ihan älyttömän pitkään, tulee hyvä sitko!
- Jaa taikina kahtia ja kaulitse taikina jauhoitetulla pöydällä levyksi.
- Tee pehmennetystä voista, fariinisokerista ja kanelista tahna ja levitä kaikkialle pullalevyn päälle.
- Käännä yläosa levystä keskelle ja alaosa samoiten. Leikkaa noin 8 cm paloja, jotka leikkaat sitten kolmeen osaan jättämällä yläosan leikkaamatta ja letitä videoni osoittamalla tavalla.
- Tee pullista pallojen muotoisia ja laita pellille leivinpaperin päälle.
- Voitele kananmunalla ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tee sama homma sille toisellekin taikinalle.
Tee kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Pursota jäähtyneiden pullien päälle ja syö heti. Mikäli et syö heti, niin suosittelen laittamaan kastiketta pullien päälle vasta tarjoiluvaiheessa.
Minimalismissa ei oikeastaan ole kyse siitä, että vähemmän on enemmän, vaan siitä, että meillä on epätoivoinen tarve hallita kaikkea. Neuroottisen käyttäytymisen normalisointi näyttää olevan nykyään trendi (luultavasti on ollut ikuisesti). Mutta arvaa mitä, kukaan ei voi hallita kaikkea, joten se on itsetuhoa.
https://customwritingz.net
Herkullisen näköisiä, aivan ihana ohjevideo! ❤️ Onkohan nuo hyviä jos pakastaa ilman kuorrutusta ja kun sulattaa esim. Joulun aikaan niin laittaa kuorrutuksen päälle?
Kiitos kaunis! Toimii varmasti, toki tuore pulla on aina tuore pulla. 😉