Keittiön muutos. Ennen ja jälkeen kuvat.

Talon rakentaminen tuli ensimmäistä kertaa ajatuksiini, kun katselin myytäviä 4h+k Turussa ja päivittelin niiden hintoja. Samaan aikaan ystäväni lähetti kuvan kauniista tontista, samasta kunnasta josta aiemmin muutin ja jossa lapset käyvät koulua. Täydellistä! Tein tonttikaupat ja lähdin toteuttamaan jo lapsesta saakka tavoittelemaani unelmaa: oman talon rakentamista.

Budjetti oli pieni ja halusin pysyä siinä sillä en halunnut ottaa yhtään enempää lisälainaa. Minä pystyn itse mihin vaan -asenteella asensin itse lattian ja kasasin ystäväni avustuksella keittiön. Voin kertoa, että kun itse teki niin kaiken saaminen valmiiksi tuntui erityisen ihanalta ja helpottavalta. Näin jälkikäteen olen kyllä todennut, että kaikkea ei tarvitse osata ja joskus on parempi maksaa vähän enemmän, jotta saa oikeasti valmista ja viimeisteltyä. Näin kävi keittiön kohdalla ja se oli pitkään keskeneräinen. Vauvan ja miehen tultua taloon alkoi kuitenkin tapahtua. Taloon oli pakko saada lisää säilytystilaa ja näin me päätettiin suurentaa keittiötä.

Keittiö ennen:

Keittiön ostin Ikeasta ja mattavalkoinen oli valintani avoimeen tilaan teräksisten yksityiskohtien kanssa. Olen tätä ennen pitkään ihaillut yksinkertaista teollisuushenkistä keittiötä ja päättänyt, että sellainen keittiö tulee seuraavaksi. Rakennusaikana olisin halunnut myös teräksisen Stalan tason mutta se jäi siinä vaiheessa vain haaveeksi ja päädyin mattapintaiseen valkoiseen laminaattitasoon.

Keittiöremontin yhteydessä päätimme uusia myös laminaattitason, joka oli allekirjoittaneen toimesta vähän huolimattomasti asennettu. Uuden tason myötä koko keittiö muuttui arvokkaan ja viimeistellyn näköiseksi, sain samalla vahvistettua sitä industriaalityyliä keittiöön.

Stalan terästaso valmistetaan mittojen mukaan Lahdessa ja valintaan vaikutti ulkonäön lisäksi kestävyys, hygieenisyys ja helppohoitoisuus. Seitsikko terästaso tilataan stalan sivuilta, jossa on helppokäyttöinen suunnitteluohjelma. Ohjelmaan syötetään tason mitat, aukot ja altaan koko – tämän jälkeen saat mallinnoksen, piirroskuvan ja hinnan tuotteelle. Toimitusaika oli muistaakseni parisen viikkoa meidän tasolle. Taso on lisäksi klassikko ja sen tuoma iättömyys on järkevää kotona. Uskon, että keittiöni on ajankohtainen vielä kymmenenkin vuoden kuluttua.

Keittiö jälkeen:

Stalan seitsikko-tiskipöytiin on tullut uusi tasopaksuus, ohut 20 mm taso perinteisen 30 ja 40 mm paksuuden rinnalle. Minun tasoni on tuo 20 mm. Minun tasoni on ihan perus mutta valittavana on nykyään myös erilaisia kuvioita pintaan.

Kuten huomata saattaa, keittiön muutos on huomattava ja vaikka kaappeja lisättiin paljon, niin se teki koko tilasta silti suuremman näköisen.

Lisäkaapit me ostettiin Ideal Keittiöltä eikä valkoisen sävy poikennut juurikaan vanhan keittiön kaappien sävystä, minä en ainakaan huomaa mitään eroa. Kaapit tulivat muutamassa viikossa ja asennus hoitui melko mutkattomasti. Halusin yläkaapit kattoon saakka, jotta ilme on yhtenäinen ja saadaan kaikki tila käyttöön. Tällä hetkellä uudesta keittiöstä löytyy säilytystilaa niin paljon, että muutama kaappi on tyhjillään, just hyvä! Yläkaappien alaosaan lisättiin huomaamattomat led-valot, niissä on himmennin, jota käytän paljon. Liian kirkkaat valot häiritsevät ja tekevät monesti tilasta kolkon näköisen, sen takia on tärkeää, että niitä voi säädellä.

Kaappien nupeiksi laitettiin teräksiset nupit jotka ovat huomaamattomat ja toiminnalliset. Niistä on hyvä ottaa kiinni ja sopivat työtasoon täydellisesti.

Välitila on tällä hetkellä maalattu vain valkoiseksi. Saatan ehkä haluta vielä välitilaan pienen noston jotain erikoista kivitasoa, se on kuitenkin tulevaisuuden projekti jos on ottaakseen.

Ollaan kyllä todella tyytyväisiä lopputulokseen, vaikka muutama yksityiskohta onkin vielä kesken. Saatiin kuitenkin jokaiselle kipolle ja kulholle oma paikkansa. Keittiö sopii tähän taloon tyylillisesti täydellisesti!

Mikäli teillä heräsi kysymyksiä keittiöremontistamme niin vastaan tosi mielelläni. 🙂

koti remontointi
Kommentit (5)
  1. Mahtavia keittiöhetkiä perheellenne! Aivan upea kokonaisuus tuo uudistettu keittiönne.
    Kiitokset, että valitsitte kestävän ja ekologisen Stalan terästason 🙂

    Ihanaa loppuvuotta,
    terveisin Riikka/ Stala markkinointi

  2. Aivan ihanan näköistä teillä. Keittiöstä tulo todella kiva eikä ollenkaan tukkoisen näköinen. Voin vaan ihailla sisustustaitojasi.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *