Keittiön takaseinästä...

Coco Sweet Dreams

Suuren pohdiskelun jälkeen on aika selvää että meille tulee kokonaan valkoinen keittiö. Pyörittelin mielessä vaikka mitä ja yksi suuri ihastus oli kauniit mudan sävyt, mutta klassisuudessaan valkoinen vei voiton. Veikkaan etten kyllästy siihen ja väriä voin tuoda kaikella muulla tavaralla. Lapsiperheessä kaikkea sälää on aina pöydällä...

(kuva Contemporist)

Ennen kun näette keittiöstä mitään, niin nyt tuumailen keittiön takaseinää. Sinne tulee alakaapit, mutta ylös ei tule kaappeja ollenkaan, nyt pitäisi ratkaista jotain kivaa seinään. Tulisiko sinne vaaleaa kaakelia tiililadonnalla, vai jotain raffia betoniseinää. Tykästyin tuohon tiililadontaseinään, se antaa minimalistiseen keittiöön sitä jotain.

Olen käynyt myös todella upeassa kodissa jossa oli kaunis teollisuushenkinen keittiö ja välitilaan oli laitettua lankalasia. Se oli todella cool ja itseasiassa lankalasi on myös edullista. Tällä hetkellä fiilis on kuitenkin tiililadotun kaakelin tai betoniseinän välillä.

Onko teillä idiksiä?

Kommentit

Jatta (Ei varmistettu)

Kokonaan valkoinen keittiö kuulostaa oikein kivalta jota yläkaapiton tila avartaa entisestään! Itsekään en yläkaappeja ottaisi jos olisin nyt keittiöremontin aikeissa. En myöskään tuota lasia välitilaan laittaisi vaan jotakin muuta ja sit varmaankin avohyllyjä maalais Ranskalaiseen tyyliin :)

Aurinkoista sunnuntaipäivää sinne, sekä hedelmällistä pohdintaa :)

Voi vitsi Coco mun pitäisi varmaan laittaa kuvaa kesäreissumme Bed & Breakfast paikasta jonka omistajan keittiö oli vaalea ja ilman yläkaappeja. Välitilassa oli tuota valkoista tiililadottua kaakelia, aivan ihana. Asunto oli muutenkin aika kiva :)

Nappasin ihanasta asunnosta kuvia omaan "inspiraatio kansiooni" joten siinä vaiheessa kun teemme keitiörempan voin palata noihin ihaniin kuviin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tiililadontaa kannatan, päädyin juuri itse sellaiseen.

Laattavinkki: pitkän etsinnän jälkeen löysin Abl:ltä kiiltävän valkoisia, viistetyin reunoin olevia 7,5x15cm laattoja. Ajattelin, että omassa keittiössä tuollaiset hieman pienemmän laatat näyttäisivät kivemmilta kuin yleisemmät 10x20-laatat. Jos kiinnostaa, niin laatan nimi on Metro Glossy White.

Tsemppiä remppaan!

Sini - nautiskellen.blogspot.com (Ei varmistettu)

Oih, tuo lankalasi on kyllä superkaunista! Itse olen ajatellut laittaa valkoista tai vaaleaa lasia, jotenkin pidän sen tuomasta kiillosta, kun haluan myös puutasot. Nyt tuo lankalasi nousi kyllä yhdeksi vaihtoehdoksi! Mitenköhän tuon betonin puhtaanapito onnistuu, pinttyyköhän siihen helposti rasva? Odotan innolla millainen keittiö teille tulee, tyylitajusi vaikuttaa pettämättömältä ;) oma keittiöremontti on edessä ehkä loppukeväällä tai kesällä, kunhan saa vähän rahaa kerättyä sitä varten...

Kris (Ei varmistettu)

Mun mielestä tiililadotut pienet valkoiset laatat jollain tavalla kuuluu keittiöön, etenkin teollisemman tai minimalistisemman tyyliseen. Meilläkin päädyttiin siis siihen, tosin meillä on myös yläkaapit, koska rivitalo.

Aaaanywho, sitä vaan tulin sanomaan, että kaikkiin betoni-, laasti-, tmv. pintoihin pitäisi kyllä laittaa joku lasi päälle. Kosteutta ne toki kestää ihan sellaisinaan, jos alle levittää kosteussulun, mutta mä en ainakaan haluaisi olla se joka joutuisi rapsuttelemaan jotain spaghettikastikkeita irti siitä karkeasta ja huokoisesta pinnasta. Se betoniseinä olisi kyllä hurjan kaunis eikä näyttäisi hölmöltä jatkuessaan katonrajaan saakka, mutta... vetoan silti spaghettikastikkeeseen.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ääni joko betonille (vaikka lasilla päällystettynä) tai sitten lankalasille. Tiililadonta alkaa olla jo aika kulunut juttu.
Itse mietin juuri viime viikolla uuden kodin keittiön seinää ja toisaalta teki mieli juuri valkoista kaakelia tiililadonnalla, mutta lopulta tulin kuitenkin siihen tulokseen, että sitä on tällä hetkellä joka puolella jo liikaa ja kohta se on jo ns. menneen talven lumia (kyllästyttävä).
Niinpä päädyin sitten ihan muuhun :)

Tyylitellen (Ei varmistettu)

Hei, kiitos mahtavasta blogista! Blogissani on sinulle tunnustus:)
http://tyylitellen.blogspot.fi/

EllaP (Ei varmistettu)

Eikö tämä tiililadontaseinä mahda olla hieman tämän aikakauden hetkellinen juttu ja muoti-ilmiö vanhoilta päiviltä. Entäs kun tyyli meneen pois muodista? Betoniseinä on mielestäni pitkäaikainen ja ajaton ratkaisu. Ja betoniin saa vaikka mitä kuvioita ja raaputusjälkiä, jos ei halua täysin tasaista tai sileää pintaa. Kannatan betonia!

Är (Ei varmistettu)

Multa ääni betonille.

Meillekin on tulossa keittiö, jossa yhdellä seinällä ei ole yläkaappeja lainkaan. Toiselle on pakko laittaa kun muuten kaappitila loppuu kesken... Olen itsekin miettinyt tuota välitilaa. Haluan joko ihan vaan betoniseinän tai sitten maalatun seinän. Mutta miten sen voisi suojata niin, että se on helppo pitää puhtaana? Mitään lasia siihen en halua. Se mielestäni pilaa betonin "raffin" olemuksen. Habitaressa oli kaupan suoja-aineita eri materiaaleille. Onko tuollaisesta suoja-aineesta kokemusta?

http://kotilato.blogspot.fi/

MK (Ei varmistettu)

Hei! Pakko kommentoida tuota tiililadonnan kuluneisuudesta. Tiililadontaa on ollut kautta aikain ja eri tyylisissä sisustuksissa. Välillä se vain ponnahtaa vahvemmin pinnalle ja sisustuslehtien ja -blogien juttuihin:) Betonipinnat taas ovat juuri tällä hetkellä erittäin muodikkaita, esim. viime kesän asuntomessuilla jopa kyllästymiseen asti. Tosin onhan betonipintojakin käytetty pitkään, ainakin teollisuusrakentamisessa;) Eli muotivirtausten perusteella ei kannata oman kodin pitkäaikaisia valintoja tehdä. Ennemminkin juuri sen perusteella, mitä uskoo jaksavansa katsoa pitkään; ekologista ja taloudellista. Muotia voi seurailla sitten muussa sisustuksessa. Ja jos betonipintaa haluaa, niin onhan olemassa pintoja, jotka näyttävät betonilta mutta tiivis pinta kestää myös niitä spaghettikastikkeita:) Nautinnollisia hetkiä valintojen parissa!

Anne Malia (Ei varmistettu)

Mun ääni menee ylläripylläri tiililadontalaatalle :) Kuten yllä oleva kommentoija totesi, on tiililadontaa käytetty kautta-aikain, nyt se on vaan esillä, mutta klassikko ja aina muotia. Tosin niin on betonikin. Kaikki yksinkertainen ja aito on aina muotia, boordit, koristeraidat yms. efektit ei.

Tee kuitenkin valinta oman intuitiosi perusteella, sä tiedät mikä on sulle se omin - etkä taatusti mene väärään kun sulla on niin hyvä maku ja tyylitaju!

Siinaniina (Ei varmistettu)

Poikaystävä maalasi keittiön välitilan kuumuuden kestävällä Decos-maalilla. Siitä tuli upea! Sellainen betoninen/industriaalinen tunnelma, mutta riippuu millaisen värin tietysti valitsee. Värejä on vaikka mistä valita. Suosittelen käymään Helsingin Vallilassa tutustumassa.

Laitoin omaan kylpyhuoneeseen valkoista tiililadontaa, mutta harmitti vähän jälkikäteen etten maalannut koko kylppäriä Decosilla.

Coco
Coco Sweet Dreams

Jatta, kuulostaa kauniilta - maalaisranskalainen keittiö. <3

lora, oi laita vaan kuvaa! Voit ladata kuvan myös tänne kommenttiboksiin!?

Vierailija, kiitos paljon vinkistä!

Anna Emilia

Mitä jos laittaisi tiililadonnan (jos laatat eivät siis ole "kulmahiottuja" vaan kuvassa olevan näköisiä) sekä keittiön yläosan tollaisella raffilla betonijutulla ? Vähän niinkuin tähän tapaan : http://www.divaaniblogit.fi/blogit/sisustuskarpanen/2012/09/08/huussista-kyokin-seinalle/

Tämä nyt ei ole ihan maailman paras kuva ja erilaiset materiaalit, mutta idea tässä sama kuin yritin huonosti selittää : ) 

Vierailija (Ei varmistettu)

Moi, makuja on monia mutta koko valkoinen keittiö yes. Mulla neljäs valkoinen keittiö ja supertyytyväinen. Mistä tuo porraskuva on? Mielenkiintoinen tapa päällystää portaat.

Kommentoi