Kukkajuttuja

Yhteistyössä Green Care

Juteltiin äitini kanssa kukista. Lapsuudenkodissa on aina ollut paljon viherkasveja, ne tekee edelleen oloni kotoisaksi. Kyselin äidiltä, että miten hän pitää kasvit elossa. Äiti kertoi, että kastelee usein ja pari kertaa kuussa laittaa kasviravinnetta kasteluveteen. Minä totesin, että MITÄH! Ei minulle ole kukaan kertonut, että kukille pitäisi jotain tälläistä antaa. Onneksi on noita viisaampia.

No nyt sitten laitan minäkin. Sain tässä hiljattain tämän kesän yhteistyökumppaniltani Green Carelta lähetyksen tätä ravinnetta. Vaaleanpunaista Puutarhan Kesä -jauhetta, jota lisätään kasteluveteen. Jauhe on riittoisaa ja kesän jälkeen tätä sekoitetaan vain puoli teelusikkaa kahteen litraan. Sopii täydellisesti juurikin huonekasveille.

En osaa sanoa, voivatko kasvit paremmin, mutta hengissä ovat ja vihertävät kun viimeistä päivää, vaikka ovatkin tälläisen suhteellisen kukka-amatöörin hellässä huomassa.

Eli ravinteet kehiin! Vai olenko ainut, joka ei tälläistä lisäravinnetta ole aikaisemmin käyttänyt? Green Caren tuotteiden myötä olen ymmärtänyt sen, että kukat ja kasvit todellakin tarvitsevat erilaisia hoitoaineita, jotta jaksavat kesällä kukkia, tuottaa satoa ja ottaa talven tullen myös vähän lepoa.

P7290005.JPG

P7290029.JPG

 

Kommentit (6)
  1. Luomuna kiitos
    17.8.2014, 06:46

    Nokkosvesi, hevosenkikkareita jne niitä käytän ei mitään purkista

  2. Mä lannoitan ja kastelen ulkokukat. Olen aikoinaan ostanut jotain ravinnepuikkoja puutarhamyymälästä. Tökin niitä puikon tai pari kuukaudessa kasveille. Hyvin kukkii pelargonia ja laventelit. Orvokit eivät jaksa pysyä hyvinä koko kesää, etenkään kun omani sain jo äitienpäivänä.
    Niiden litkujen väsääminen on mulle liian työlästä. Tiedän, tiedän kannu täytetään vedellä, sekaan heitetään jauhe, mutta kun se pitää sekoittaa siihen veteen, mikä tarkoittaa että joku väline pitää sotkea siihen litkuun ja huolehtia ettei jää lapsen ulottuville. Puikko rulaa, siis. 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *