Kylpyhuonesuunnitelmia

Coco Sweet Dreams

Ensi viikosta alkaen aloitan juttusarjan, jossa seurataan kerran viikossa taloni edistymistä. Siellä aletaan laittamaan paikkoja umpeen, eli villoja, koolauksia, lattiavaluja on nyt työlistalla.

Minulta toivottiin suunnitelmia kylpyhuoneesta ja jos nyt ihan totta puhutaan, en ole yhtään varma mitä valitsen. Alkuperäinen suunnitelma oli, että valitsen edullisen mattavalkoiset 5x5 laatat ja niihin tulisi särmikkäät tummat saumat. Tätä kokonaisuutta tulisi maustamaan harmaa kylpyamme ja samanvärinen käsienpesuallas.

Käsienpesualtaan puoleiselle seinälle olen kaavaillut seiniin upotettavia peilikaappeja koko seinän matkalta tai seiniin upotettuja avohyllyjä. Tämä ideani tuskin menee läpi urakkasopimuksessa, joten jos vaan löydän tekijän niin tämä ideani menee toteutukseen.

Puhuin myös mieltymyksestäni tummiin sävyihin ja nyt olen ihan kahden vaiheilla valitsenko sittenkin betoninharmaat laatat. Toisaalta olisi aina parempi pysyä siinä alkuperäisessä suunnitelmassa - se on yleensä aina se oikein.

Mitä mieltä te olette? Tumma kylpyhuone vaiko vaalea?

Kommentit

Valkoinen tähdikki (Ei varmistettu)

Meillä on juuri alkamassa kylppäri-, wc- ja saunaremontti. Valkoiset simppelit, suorakaiteen muotoiset seinälaatat ovat pyörineet mielessä alusta asti, ja sellaiset myös valitsimme. Sen sijaan lattian osalta mieli muuttui laattakaupoilla. Pitkän pohdinnan jälkeen päädyimme mustaan pienehköön 6-kulmaiseen lattialaattaan, vaikka lattiasta piti alun perin tulla harmaa eläväpintaisella 10 x 10 -laatalla. Saunasta on tulossa tumma (lähes musta-valkoinen), joten kylppäri ja wc ovat samaa värimaailmaa saunan kanssa, mutta pesutiloissa ja wc:ssä yleisilme on saunaa vaaleampi. Kylppäri on tosi pieni (kyseessä vanha kerrostalo), joten mitään tehostejuttujakaan ei tule, ettei kyseinen tila mene ihan sirkukseksi. Itsestäni tuntuu, että pyykkikoneet, suihkunurkkaus, pyyhekuivain ja allakaappi + peili täyttävät tilaa jo niin paljon, että kaikki koristelaatat tai tehosteet olisivat jo aivan liikaa. Lämpöä ja kodikkuutta pyrimme tuomaan puunsävyisellä allaskaapilla ja pehmoisilla pyyhkeillä. Onneksi remonttifirman kanssa tehty sopimus sisälsi 3D-suunnittelupalvelun - se helpotti laattavalintojen kanssa todella paljon.

Odotan innolla tätä postaussarjaa. Iloa ja aurinkoa sinulle!

PipsaA (Ei varmistettu)

Tumma vai vaalea.. jaa-a! Itse kallistuisin ehkä tummaan tai harmaaseen. Meillä on nyt kylppäri kauttaaltaan harmaata mikrosementtiä ja itsestäni se on ajaton ja kaunis. Toinen vessoista on tummanharmaa valkoisilla kalusteilla ja siitäkin tykkään edelleen, kun taas toinen vessa on valkoista kalanruotolaatoitusta, ja hiukan kalsea kyllä, vaikka puinen allaskaappi tuo siihen vähän lämpöä. Kiva lukea suunnitelmistasi, meillä alkaa pian projekti myöskin.

Annika.. (Ei varmistettu)

Meillä on tumma lattia kylpyhuoneessa ja toiste ei tule :) Sen verran on kalkkista vettä meidän paikkakunnalla, että lattiiaa saisi olla pyyhkimässä jatkuvasti. Nyt siis kalkkijäämät suorastaan suututtavat.

Coco
Coco Sweet Dreams

Mun vanhassa kodissa oli mattamustaa myös lattiassa ja täytyy myöntää, että se oli kyllä melkoisen työläs valinta just ton takia. Oon ajatellut jtn betoninväristä laattaa... ehkä tätä: http://www.tulikivi.fi/tuotteet/tk-223pl_midnight

Betonilattia (Ei varmistettu)

Betonipinnat. Helpot, kauniit ja mun mielestä kaunein ajaton valinta myös käytännöllisyyden vuoksi. Valkoisia joutuu hinkkaamaan loputtomiin..

Vaalea (Ei varmistettu)

Sanoisin, että vaalea kylppäri. Itsekin pidän tällä hetkellä tummasta, mutta jos haluat valita sellaisen sävymaailman, johon et kyllästy, valitse vaalea :)

Limppuska (Ei varmistettu)

Vaihtaisin oman valkoisen kylppärin heti jos voisin! Talo rakennettiin 4 vuotta sitten ja valintaähky oli niin uuvuttava, etten enää jaksanut tehdä valintoja ja niinpä valitsin valkoisen. Se oli suuri virhe! Onneksi ammeen musta etupaneli tuo edes jotain särmää tilaan.

Kommentoi