Linnassa

image.jpeg

image.jpegimage.jpeg

image.jpegimage.jpeg

image.jpeg

Siitä onkin varmaan parikymmentä vuotta aikaa, kun viimeksi kävin Turun Linnassa. Näin monen vuoden jälkeen matkani suuntasi sinne, sillä halusin keksiä lapsille jotain kivaa ja erilaista tekemistä perus kotijuttujen sijaan. Poju oli loppua kohden vähän tylsistynyt, tytärtäni jäskätti kaikki pienekin käänteet ihan viimeiseen huoneeseen saakka. Minä taas katselin linnaa täysin toiselta kantilta mitä kaksikymmentä vuotta sitten, nyt Linna näytti uskomattoman kiinnostavalta ja about maailman kauneimmalta.

Tulipahan mieleen, että linnassa on muuten oikein romanttiset puitteet myös treffeille. En oikeastaan osaa sanoa nyt mitään kauniimpaa ja rauhallisempaa paikkaa jonkun tärkeän ihmisen tapaamiseen, kuin Turun Linnan. So cool and romantic! Pienet sokkeloiset käytävät ja portaat johdattavat toinen toistaan kauneimpiin huoneisiin ja ”mukamas” vankiselleihin, joihin vois meikkis muuttaa vaikka heti asumaan. Näiden seinien sisään mahtuu niin monta tarinaa, tragediaa ja tapahtumaa, jotka linnan henkilökunta osasi intohimoisesti kertoa.

Salainen vaatimaton haaveeni onkin asua jossain linnassa, ehkä Italiassa tai Espanjassa… vaikkapa täällä. 🙂

Mitä tekemistä te yleensä keksitte lapsienne kanssa, kun kotona oleskelu alkaa tylsistyttämään?

Kommentit (1)
  1. Kävimme Turun linnassa parivuotta sitten ja se on todella upea paikka. Paljon on tehty entrauksia ja muutoksia. Siellä on aina yhtä kiva käydä katselemassa ja lueskelemassa suomen historiasta. Viimeksi käydessämme otimme opastetun kierroksen ja ihme kyllä lapsetkin jaksoivat kuunnella ja katsella.

    Ne Espanja, Italian ja Ranskan linnat olisikin mukava nähdä. Niissä olisi varmasti katseltavaa. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *