Loma Turkissa

Coco Sweet Dreams

 


Hellurei!

Muutamia valikoituja lomakuvia matkaltamme ja hyvin sekalaisia juttuja, pääni on vielä täysin lomavaihteella.

Hotellihuone oli hyvin krumeluuri turkkilaiseen tapaan. Tykästyin valkoiseen sängynpäätyyn ja nukuin pitkästä aikaa todella hyvät yöunet... meidän on varmaankin aika vaihtaa kotona sänky ja tyynyt uusiin... 

Hotellimme Aska Lara oli yltä päältä marmoria. Ihastelimme erivärisiä kivilajeja, niitä oli käytetty uskomattoman paljon, huh!

Hotellin rannan kaislavarjot, saattaisin haluta myös omalle terassille. 

Travertiinia: ♥

Lapset valitsivat usein samaa ruokaa, yksi parhaimmista oli herttaisen naisen tekemät täytetyt leivät.

Ranskikset, parasta huikopalaa, kun minulta kysytään.

 

Tykkään jääkylmän Rakin mausta, pieni kulaus virkistää kovin ja ehkä se on myös hyvä vatsalääke? "One raki with ice, please!"


Reissuin käytetyin rantavaate oli suuri sininen kauluspaita sen jälkeen, kun hukkasin tai minulta pöllittiin suuri kaftaani, joka oli myöskin lempparini. 

 

Ostokset jäivät ihan minimiin, kauppapaikat pursuivat kaikenlaista tarpeetonta. Mieltäni jäi kuitenkin vähän kaihertamaan turkkilaisen kahvipannun Ibrikin ostaminen. Siskoni on asunut Turkissa ja valmistaa nyt hyvää kahvia Ibrikin kera, kahvikupin pohjalle jää sakkaa ja siitä pystyy kuulema ennustamaan kaikenlaista. 

Vesipiippukin kiinnosteli, vaikken poltakaan... se on vain aika kauniin näköinen. :) Ehkä ulkomaiset ystäväni sitä varmasti myös meillä käyttäisivät?!

 

Minusta on myös tosi kiva osata edes joitain lauseita ja sanoja paikallisten kielellä. Tässä muutama käännös teillekin, kirjoitin ne niinkuin ne suurinpiirtein lausutaan ja suomennetaan:

Nasilsin = Mitä kuuluu

Iji jim = Minulle kuuluu hyvää

Söile böile = Mitäs tässä/ niin ja näin


Me reissattiin siis taas all inclusive -lomalla, ollaan tykätty reissata lasten kanssa niin. Me yleensä kaivataan totaalista rentoutumista ja rantalomailun helppoutta, lapsille on järjestetty aina kaikenlaista kivaa ja uskon, että saavat niistä kivoja muistoja. Pidän myös tärkeänä, että he tapaavat leikkipaikoissa muita lapsia, vaikkei yhteistä kieltä löydykään, tulevat he uskomattoman hyvin "juttuun".

Pojusta parasta oli uiminen altaalla ja merenaallot, tyttö tykkäsi minidiskosta. Minä pidin eniten rannalla oleilusta ja lämpimästä hiekasta - siitä, että joka päivä kävi siivooja ja laskosti meidän yöpuvut nätisti. Pieniä suuria juttuja.

Alue, jossa olimme oli todella uutta seutua Lara Beachilla... ehkä liiankin, sillä työmaat ympäröivät hotelliamme. Hotskumme oli juuri valmistunut ja kaikenlaisia listoja puuttui sieltä täältä. Koko kompleksi oli jäätävän suuri, ehkä vähempikin olisi riittänyt? Meistä pidettiin todella hyvää huolta ja henkilökunta otti lapset suurella ilolla vastaan. Pidimme kovin hotellin alueesta, joka koostui kahdesta osasta - rauhallisesta allasalueesta ja riemukkaasta vesipuistosta tivoleineen, sekä pelikenttineen. Vesipuistosta pääsi suoraan kauniille yksityiselle rannalle, tästä ranta-alueesta laitan kuvia erikseen, voitte siihen saakka katsella vaikka tätä videota paikan päältä.

Seuraavaksi varmaan mennään testaamaan Belek, kuultiin paljon hyvää.

Mielelläni kuulen teidän vinkkejä hyvistä matkustuspaikoista, niin Turkissa, kuin muuallakin.

/our vacation in Turkey, @hotel Aska Lara.

Kommentit

Mrs.S (Ei varmistettu) http://www.therealhousewifeofsiliconvalley.blogspot.fi

Ihanan rentouttavalta vaikuttaa teidän loma olleen! :)
Oliko Turkissa jo merivesi ja uima-altaiden vesi lämmintä? Meilläkin lähtö Sideen muutaman viikon päästä, ja mietin tarkenevatko pikku-muksut räpiköimään vedessä? :)

Coco
Coco Sweet Dreams

Meri oli yllättävän lämmintä, poju kävi sielläkin kastautumassa, meikkis kahlasi vaan ja keräsin simpukoita. ;) Hotellin yksi ulkoallas oli lämmitetty, siellä uitiin koko jengi... kylmiin altaisiin ei tainnu kukaan mennä. Ne altaat oli mun mielestä kylmempiä kuin meri. Aurinko on tosi polttava, mä käytin 50 rasvaa kasvoilla koko ajan ja silti nenu punoittaa - vieläkin. :)

Side on aika kiva paikka, me ollaan oltu siellä pari kertaa (Royal Dragon ja Seamelia Beach). Dolmus-bussit kulkee kätevästi isolta tieltä sinne "raunioille", jos vaan kyytiin uskaltaa. Siellä me käytiin lasten kanssa, on jänskä paikka myös niille.

Hedelmiä oli muuten nyt yllättävän vähän... toivottavasti te saatte nauttia kuitenkin jo niistä, ehkä sesonki on vähän varhainen kaikille hedelmäherkuille.

Parin viikon päästä Sidessä on takuulla ihan huippu kelit, me saatiin kans onneksemme hyvät säät, tosin parina päivänä tuuli tosi kovaa.

Loistavaa matkaa! <3

Mrs.S (Ei varmistettu) http://www.therealhousewifeofsiliconvalley.blogspot.fi/

Voi kiitos! :)
Meillä eka kerta Turkissa, ja all inclusiveen päädyttiin tällä kertaa mekin. (Yllensä juuri nautin eri ravintoloissa syömisestä, mutta koska matkassa 3- ja 4-vuotiaat, voi olla helpompaa näin.)
Hotellissa pitäisi olla lastenallas lämmitetty, joten toivotaan että siinä ainakin tarkenee! :)
Ja toivottavasti muutaman viikon päästä voisi herkutella jo hedelmilläkin :)

Coco
Coco Sweet Dreams

Jos muistan vielä jotain vinkkejä Sidestä niin laitan tänne. Teidän kandee muuten vetää ennen reissua kunnon gefilus-kuuri, mulla on mennyt just Sidessa joka kerta maha sekaisin. :D

Mrs.S (Ei varmistettu) http://www.therealhousewifeofsiliconvalley.blogspot.fi/

eikä... itsellä vielä krooninen suoliston autoimmuunisairaus, ja tällä hetkellä olen raskaana. Ei kiitos siis mahatautia! :D Täytyypä olla todella tarkkana seisovanpöydän antimien kanssa... Kiitos vinkistä!

Coco
Coco Sweet Dreams

Paljon tsemppiä matkaan! <3

Karla All I ever wanted is here -blogi (Ei varmistettu) http://kaikkimitahalusin.com/

Heippa Coco ja tervetuloa kotiin! Meillä myös hyvät kokemukset Turkista Sidestä viime syksyltä. Olimme sellaisessa hotellissa kun Barut Sorgun (Sensatori Side); ihan hurjan kiva ai-hotelli pikkutytsien kanssa - erittäin lämmin suositus tälle! Kirjoittelin hotellista täällä

http://kaikkimitahalusin.com/2014/10/26/lastenhoitoa-hankalissa-olosuhte... ja
http://kaikkimitahalusin.com/2014/10/27/kuvat-kuin-matkaesitteesta/

Coco
Coco Sweet Dreams

Side on kyllä tosi iisi paikka lapsiperheille ja lentokentältä mukavan lyhyt matka. Me oltiin tällä kertaa tosiaan Lara -nimisellä alueella, sinne oli vain noin. 20 minsan ajomatka kentältä. Todella uutta aluetta ja vähän keskeneräinen...Side on ehkä sen takia parempi vaihtoehto. Nyt meitä kiinnostaa Belek, on tosin vähän kalliimpi kuin Lara tai Side, mutta kuulema paljon tasokkaampi.

AnskuK (Ei varmistettu) http://peaceandstyle.fi

Aijjai, näyttääpä kauniilta! Paljon kukkia ja nättejä ratkaisuja, johan silmä lepää :D

Coco
Coco Sweet Dreams

Oli kyllä tosi kaunista, olisin niin mielelläni viettänyt kohteessa vaikka pari viikkoa. <3

Kommentoi