Loma Turkissa

 

Hellurei!

Muutamia valikoituja lomakuvia matkaltamme ja hyvin sekalaisia juttuja, pääni on vielä täysin lomavaihteella.

image.jpgimage.jpg

Hotellihuone oli hyvin krumeluuri turkkilaiseen tapaan. Tykästyin valkoiseen sängynpäätyyn ja nukuin pitkästä aikaa todella hyvät yöunet… meidän on varmaankin aika vaihtaa kotona sänky ja tyynyt uusiin… 

image.jpg

Hotellimme Aska Lara oli yltä päältä marmoria. Ihastelimme erivärisiä kivilajeja, niitä oli käytetty uskomattoman paljon, huh!

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Hotellin rannan kaislavarjot, saattaisin haluta myös omalle terassille. 

image.jpg

Travertiinia: ♥

image_88.jpg

Lapset valitsivat usein samaa ruokaa, yksi parhaimmista oli herttaisen naisen tekemät täytetyt leivät.

image_80.jpg

Ranskikset, parasta huikopalaa, kun minulta kysytään.

image_79.jpg

 

Tykkään jääkylmän Rakin mausta, pieni kulaus virkistää kovin ja ehkä se on myös hyvä vatsalääke? ”One raki with ice, please!”

image.jpg

Reissuin käytetyin rantavaate oli suuri sininen kauluspaita sen jälkeen, kun hukkasin tai minulta pöllittiin suuri kaftaani, joka oli myöskin lempparini. 

image.jpg

 

Ostokset jäivät ihan minimiin, kauppapaikat pursuivat kaikenlaista tarpeetonta. Mieltäni jäi kuitenkin vähän kaihertamaan turkkilaisen kahvipannun Ibrikin ostaminen. Siskoni on asunut Turkissa ja valmistaa nyt hyvää kahvia Ibrikin kera, kahvikupin pohjalle jää sakkaa ja siitä pystyy kuulema ennustamaan kaikenlaista. 

Vesipiippukin kiinnosteli, vaikken poltakaan… se on vain aika kauniin näköinen. 🙂 Ehkä ulkomaiset ystäväni sitä varmasti myös meillä käyttäisivät?!

image.jpg

image_82.jpg

image.jpg

 

Minusta on myös tosi kiva osata edes joitain lauseita ja sanoja paikallisten kielellä. Tässä muutama käännös teillekin, kirjoitin ne niinkuin ne suurinpiirtein lausutaan ja suomennetaan:

Nasilsin = Mitä kuuluu

Iji jim = Minulle kuuluu hyvää

Söile böile = Mitäs tässä/ niin ja näin

image.jpg
image.jpgimage.jpg

Me reissattiin siis taas all inclusive -lomalla, ollaan tykätty reissata lasten kanssa niin. Me yleensä kaivataan totaalista rentoutumista ja rantalomailun helppoutta, lapsille on järjestetty aina kaikenlaista kivaa ja uskon, että saavat niistä kivoja muistoja. Pidän myös tärkeänä, että he tapaavat leikkipaikoissa muita lapsia, vaikkei yhteistä kieltä löydykään, tulevat he uskomattoman hyvin ”juttuun”.

Pojusta parasta oli uiminen altaalla ja merenaallot, tyttö tykkäsi minidiskosta. Minä pidin eniten rannalla oleilusta ja lämpimästä hiekasta – siitä, että joka päivä kävi siivooja ja laskosti meidän yöpuvut nätisti. Pieniä suuria juttuja.

Alue, jossa olimme oli todella uutta seutua Lara Beachilla… ehkä liiankin, sillä työmaat ympäröivät hotelliamme. Hotskumme oli juuri valmistunut ja kaikenlaisia listoja puuttui sieltä täältä. Koko kompleksi oli jäätävän suuri, ehkä vähempikin olisi riittänyt? Meistä pidettiin todella hyvää huolta ja henkilökunta otti lapset suurella ilolla vastaan. Pidimme kovin hotellin alueesta, joka koostui kahdesta osasta – rauhallisesta allasalueesta ja riemukkaasta vesipuistosta tivoleineen, sekä pelikenttineen. Vesipuistosta pääsi suoraan kauniille yksityiselle rannalle, tästä ranta-alueesta laitan kuvia erikseen, voitte siihen saakka katsella vaikka tätä videota paikan päältä.

Seuraavaksi varmaan mennään testaamaan Belek, kuultiin paljon hyvää.

Mielelläni kuulen teidän vinkkejä hyvistä matkustuspaikoista, niin Turkissa, kuin muuallakin.

/our vacation in Turkey, @hotel Aska Lara.

Kommentit (10)
 1. Aijjai, näyttääpä kauniilta! Paljon kukkia ja nättejä ratkaisuja, johan silmä lepää 😀

  1. Oli kyllä tosi kaunista, olisin niin mielelläni viettänyt kohteessa vaikka pari viikkoa. <3

 2. Karla All I ever wanted is here -blogi
  28.4.2015, 20:09

  Heippa Coco ja tervetuloa kotiin! Meillä myös hyvät kokemukset Turkista Sidestä viime syksyltä. Olimme sellaisessa hotellissa kun Barut Sorgun (Sensatori Side); ihan hurjan kiva ai-hotelli pikkutytsien kanssa – erittäin lämmin suositus tälle! Kirjoittelin hotellista täällä

  http://kaikkimitahalusin.com/2014/10/26/lastenhoitoa-hankalissa-olosuhteissa-vai-jotain-muuta/ ja
  http://kaikkimitahalusin.com/2014/10/27/kuvat-kuin-matkaesitteesta/

  1. Side on kyllä tosi iisi paikka lapsiperheille ja lentokentältä mukavan lyhyt matka. Me oltiin tällä kertaa tosiaan Lara -nimisellä alueella, sinne oli vain noin. 20 minsan ajomatka kentältä. Todella uutta aluetta ja vähän keskeneräinen…Side on ehkä sen takia parempi vaihtoehto. Nyt meitä kiinnostaa Belek, on tosin vähän kalliimpi kuin Lara tai Side, mutta kuulema paljon tasokkaampi.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *