Makuuhuoneen uudistus

En olekaan sen tarkemmin hoksannut millainen merkitys sängynpäädyllä on luomaan tila valmiimmaksi. Pelkkä patja teki makuuhuoneestani keskeneräisen mutta nyt se tuntuu paljon houkuttelevammalta.

Olen halunnut karsia kaiken ylimääräisen tilasta pois, jotta paikka olisi harmoninen ja raikas hyville unille. Makuuhuone on minulle tärkeimpiä paikkoja tässä kodissa, kuin oma turvapaikka. Iso matto sängyn alla kasaa tilan ja on mukava paljaiden varpaiden alla, huomatkaa miten matto on laitettu irti seinästä – enemmän jalkaosaan sänkyä, pieni mutta tärkeä seikka sisustuksellisesti.

Sängynpääty rakentui liimapuulevyistä, jotka ostin valmiina rautakaupasta; olivat vielä ”ota 4 maksa 3” tarjouksessa mokomat. Sahasin levyt mittoihinsa ja ruuvasin tukipuiden avulla ne vankasti kiinni.

Tasolle voi laskea nyt helposti kirjat, kännykän ja kaiken tarpeellisen. Sähkömies käy vielä kytkemässä tasoon upotettavat pistorasiat, kaiuttimet sain laitettua itse sängynpäädyn molemmin puolin, vain kaikki tarpeellinen on näkyvillä tässä huoneessa ja hyvä niin.

Sängynpäädyn maaliksi sain Värisilmältä Vintron kalkkimaalia näytelahjaksi ja levitin tätä paksua maalia pintaan yhden kerroksen. Kalkkimaali on minulle ihan uusi tuttavuus ja miten kaunis mattapinta siitä tuleekaan! Sävyksi valitsin utuisen beigen ja harmaan yhdistelmän, Paloman.

Olen tyytyväinen, kun päätin laittaa makuuhuoneeseen liukuoven, joka säästää ominaisuutensa vuoksi tilaa mainiosti. Japanilainen tyylikäs vaatimaton yksinkertaisuus viehättää ja halusin luoda samaa zen-henkeä makkariin, joka jäljittelee japanilaista wabi-sabi estetiikkaa. Rimotettu liukuovi toistaa tätä hakemaani tyyliä täydellisesti! Liukuovi on toiselta puolen lasia ja mustat rimat ovat puuta. Tämä vastaava rimotettu liukuovi tulee Hietakarin tuotevalikoimaan ja en voi muuta kuin suositella tätä kaunista katseenvangitsijaa. Mustan lisäksi tätä saa myös puunvärisenä.

Toisella puolen huonetta on terassiovi, jota kautta saan kaikki vuodevaatteet vaivattomasti ulos tuulettumaan. Kesällä hörpin aamukahvini makuuhuoneen oven alla ulkona portailla. Ovi makkarissa on siis ollut parhaimpia päätöksiä tässä talossa ja tekisin niin toistekin, jos vielä rakennuttaisin.

Muutamia listotuksia lukuunottamatta huone alkaa olemaan nyt täydellinen lepopaikka hyville unille. Tunnelma muuttuu yksinkertaisesti ihan vaan vuodevaatteita vaihtamalla, sen teen aina kerran viikossa ja se onkin parasta – hypätä raikkaisiin lakanoihin pitkän päivän päätteeksi ja toisinaan myös päiväunille.

Kauniita unia ja levollista uutta viikkoa!

Henna

koti sisustus
Kommentit (9)
 1. Tosi upea! Vaikutelma välittyy blogikuvista vieläkin paremmin kuin Instassa, varmaan isompi kuva näyttää rauhallisen kokonaisuuden erityisen hyvin 🙂 Ja ihailen kylpyhuoneen viikunapuuta, omani kärsii tästä mustasta talvesta hirmuisesti, mutta sun viikunasi kukoistaa. Osaatko neuvoa kasvien hoitamisessa talven yli?

  1. Se on lyyraviikuna, viihtuu valossa mutta ei suoraan auringossa. Kastelen kerran viikossa, liika kastelua kannattaa välttää. Paljon rakkautta vielä tietysti. <3 🙂

   Ja kiitos!

 2. Suorastaan nerokas tuo liukuoven ulkonäkö ! Hienon sängynpäädyn olet rakentanut, sopii huoneeseen loistavasti.

  1. Kiitos paljon! Olen myös todella tyytyväinen itsekin. 🙂

   1. Kalterit makuuhuoneessa. Huikea. Varmasti turvallinen olo nukkua 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *