Meidän kodin peruspilarit

Coco Sweet Dreams

Meidän kodin  parhaimpia puolia on valo, joka siivilöytyy isoista ikkunoista läpi toisen puolen pienten ikkunoiden. Valoisuus ja ilmavuus on kaikenkaikkiaan itselleni kodin tärkeimpiä juttuja.

Meidän remontista on nyt noin vuosi aikaa ja vielä on todella paljon tekemistä, mutta asua täällä pystyy ja todella mukavasti. Sisustus on tietysti ihan vaiheessa ja muun muassa pikkuvessa on edelleen vailla oikean kokoista lavuaaria ja sen sellaista. Terassisuunnitelmat ovat jo pitkällä ja pihan kanssa me tehdään päivittäin töitä.

Ajattelin kuvin havainnollistaa muutamat lempijutut tässä kodissa, lähinnä tyylillisesti ja materiaalivalinnoin.

Kun meidän kotiin ensikertaa astelee, huomio kiinnittyy aina ensin suuriin ikkuna(seiniin) jotka alkavat takkahuoneesta kohti ruokailutilaa ja siitä edelleen olohuoneeseen asti. Katossa menee symmetrisesti suuret kattoparrut, jotka ovat nekin osa kodin tyyliä.

Pidän myös kovin katossa olevasta aukosta, joka on siis talon ulkopuolella, mutta näkyy selvästä ruokailutilaan.

Muutamiin kantaviin kohtiin olemme asentaneet rimotusta, nämä kuuluvat myös olennaisena osana meidän kotiin.

Pohjaväriltään kotimme on hyvin vaalea ja mieheni mielestä liiankin vaalea. Mutta hän ei tiedäkkään sitä, että olen kaavaillut paljon sisustusjuttuja, jotka värittävät ja tummentavat tilaa. Oma neuvoni on, että pidä pohja vaaleana ja mahdollisimman yksinkertaisena.

Valoisuus on tosiaan meidän kodin yksi parhain puoli. Jotta varjoisa puolikin saisi nauttia valosta, olemme uusineen ovien yläpuolelle pienet ikkunat - nämä siis olivat jo aluperinkin, mutta nyt ne on vain uusittu.

Saunaan asensimme saman tyylisen ikkunan ja sieltä on kiva kurkkia takkahuoneeseen ja sitä kautta pihalle. Tykkään myös, että saunan tuijapuu näkyy takkahuoneesta katsottuna.

Takkahuone on yksi lempitiloistamme kodissamme. Siellä me säilytettiin valkoinen tiiliseinä, joka vain maalattiin uudestaan valkoiseksi. Avotakka me lämmityssyistä vaihdettiin kiertoilmatakkaan. Takan vieressä on syvennys ja nyt siinä on kokoelma tauluja. Syvennyksen punertava klinkkerilaatta on alkuperäinen ja se on tosi kiva yksityiskohta kaiken uuden joukossa.

Takkahuoneen lattia me ehkä joskus laitetaan uusiksi. Ollaan huomattu, että parketti ei kestä kulutusta niin hyvin tässä tilassa. Haluaisin jotain erikoista laattaa tähän tilaan. Täytyy myöntää, että välillä tämä valkoisuus vähän tylsistyttää.

Kylpyhuoneemme on kauttaaltaan tummaa mosaiikkilaattaa. Näin samanmoisen kylpyhuoneen joskus jossain saman aikakauden talossa ja halusin ehdottomasti meille samanlaisen. Yksi päätyseinä me jätettiin kuitenkin valkoiseksi. Yksi merkittävät yksityiskohta meidän kylppärissä on ilmastointiputki, jonka halusin jättää näkyville. Tätä aika moni ihmetteli aikoinaan, mutta mielestäni se on vaan super cool ja antaa vähän särmää tilaan. Kotelointi on vaan tylsää. Muistan muuten nähneeni jossain keltaiseksi maalatun ilmastointiputken, se näytti älyttömän kivalta!

Pikkuvessa on tosiaan kesken, mutta sieltä löytyy samaa laattaa, mutta marmorinvalkoisena.

Lastenhuoneet ovat myös vaaleat, mutta molempien yksi seinä on saanut väriä - toinen enemmän ja toinen vähemmän. Tyttö jaksaa joka päivä ihmetellä Manuel Canovaksen Bengale tapettia, se on äidinkin suosikki. Pojan huoneesta löytyy harmaa seinä, joka oli alunperin tiiliseinä, mutta se tasoitettiin tuollaiseksi harmaaksi laastiseinäksi.

Ulkoapäin en halua taloamme sen kummemmin kuvata, se on myös julkisivultaan vähän keskeneräinen. Pidän kuitenkin pihanpuoleisen julkisivun pitkästä lipasta, joka on puupaneloitu. Neliönmuotoisen ulkovalot uusittiin, mutta noudattavat samaa tyyliä, kuin alkuperäisetkin.

Pihalta löytyy vielä talon aikakauteen sopivat valkoiset käpyvalot, joista olen alkanut taas tykkäämään. Näitä valoja laitetaan joskus lisää.

Piha on loputon työmaa, siitä on luvassa kasapäin juttua kesän edetessä. Pidän siitä sellaisenaan tosi paljon, mutta yhtä sun toista projektia ollaan taas suunniteltu tälle kesälle.

Huh, olipas asiaa näin yhdellä kertaa. Unohdin varmaan montakin meidän kodin perusjuttua, mutta tässä ehkä ne mieluisimmat.

Minä jatkan nyt flunssan parantelua täällä kotona, jotta pääsen huomenna työmaalle. Pitäkää huolta itsestänne ja ottakaa iisisti.

Ihana ilma! :)

/our home basic stuff...

 

Kommentit

eelliinnaa (Ei varmistettu)

IHANA! Piste. Isot ikkunat<3

Coco
Coco Sweet Dreams

IHANA sinä, kiitos!!!

Anne Malia (Ei varmistettu) http://muotimielessa.blogspot.com

Teillä on ihan superkaunis koti! Olet osannut lisäillä mahtavia yksityiskohtia, näin valkoinen yksinkertainen ei missään nimessä ole tylsää.

Ja pidän just myös kaikista alkuperäisistä yksityiskohdista, samoin ilmastointiputkesta. Meidän vanhemmilla on muuten keittiön katossa tuollainen keltaiseksi maalattu ilmastointiputki :)

Mutta hei, just ajattelin myös, että olen vähän kyllästynyt ihan kokovalkoiseen, meillä on liian valkoista, haluan väriä!

Coco
Coco Sweet Dreams

No keltainen putki on siis bongattu sieltä... Sulla tai Suvilla tais olla blogissa siitä kuva?jos jaksat/ehdit niin liitä ihmeessä tähän kommenttiboxiin siitä kuva, se oli niin cool!!!

suvi m
suvi m

Teillä on kyllä niin kaunista! Ja samoin minäkin ajattelen monesta sisustusjutusta, mitä olit kirjoitellut tässä. :)

Tässäpä kuva siitä keltaisesta ilmastointiputkesta meidän vanhempien kotoa:

Coco
Coco Sweet Dreams

Hei jee! Kiitos tosi paljon kuvasta, toi on niin cool yksityiskohta, ihana!

Tappo (Ei varmistettu)

Kaunis koti ja blogi. Mitenkäs tuo juusto-skaba . Sofie on ilmoittanut voittajan, mutta sinä ja Nata ei. Lähteekö vaan yksi?

Coco
Coco Sweet Dreams

Heissan, odotan tässä juuri voittajan yhteydenottoa, jos en saa häneen tänään yhteyttä arvon voittajan uudestaan...

Mikäli uuden voittajan s.postia en saa käsiini, niin huhuilen täällä blogin puolella. :)

jenkki (Ei varmistettu)

Teillä on hurjan kaunis koti! Juuri minun mieleeni :). Muistatko vielä, että mitä sävyä teidän seinissä oleva valkoinen maali on?

Coco
Coco Sweet Dreams

Voi ei, ei mitään tietoa. Valkoista vaan? En muista funtsittiinko me tätä edes sen koomin. Päätettiin vaan että valkoista seiniin ja maalari tuli pöniköiden kanssa maalaamaan. Voin vielä koittaa kysellä perään...

rva L (Ei varmistettu)

Teillä on tosi kaunista! Itse olen uuden kodin myötä hiljokseen syttynyt viherkasveille. Mikä tuo teidän ananaksen näköinen kasvi on 2.kuvassa? Jotain tuon tyyppistä olen etsinyt olkkariin sivupöydälle laitettavaksi! Hih, olen tosi onneton kasvien kanssa kuten ehkä jo kasvin kuvailusta voi päätellä. Mutta hiljaa hyvä tulee ja koko ajan opin uutta:)

Coco
Coco Sweet Dreams

Sanoin kasvia pitkään ananaspalmuksi -loogisesti se mun mielestä näyttää siltä. Mutta se on googlen mukaan käpypalmu! :D

Olen onnistunut pitämään tuon kasvin ennätyspitkään elossa... pientä kastelua vaatii, eikai sen kummempaa.

MS (Ei varmistettu) http://aboutmissordinary.blogspot.fi/

Vitsit, teidän kotona on tosi monta juttua joista itsekin pidän! Tärkein juttu kaikissa asunnoissa on kyllä valoisuus. Ihanat nuo teidän ikkunat!

Jet (Ei varmistettu)

Heips,

Mistä tuo ihana konjakinvärinen rahi/divaani/sohva on? Mieheni haaveilee JUURI samanlaisesta, emmekä ole löytäneet mistään.

Coco
Coco Sweet Dreams

Se on Bo Conceptin Morini daybed, ostettiin se täältä Turusta Vepsäläiseltä tässä hiljattain, se on ihana. Siinä on tosi mukavaa loikoilla, kun on sängyn kokoinen ja nahka pehmoista. <3

Kommentoi