Meidän kodin peruspilarit

Meidän kodin  parhaimpia puolia on valo, joka siivilöytyy isoista ikkunoista läpi toisen puolen pienten ikkunoiden. Valoisuus ja ilmavuus on kaikenkaikkiaan itselleni kodin tärkeimpiä juttuja.

Meidän remontista on nyt noin vuosi aikaa ja vielä on todella paljon tekemistä, mutta asua täällä pystyy ja todella mukavasti. Sisustus on tietysti ihan vaiheessa ja muun muassa pikkuvessa on edelleen vailla oikean kokoista lavuaaria ja sen sellaista. Terassisuunnitelmat ovat jo pitkällä ja pihan kanssa me tehdään päivittäin töitä.

Ajattelin kuvin havainnollistaa muutamat lempijutut tässä kodissa, lähinnä tyylillisesti ja materiaalivalinnoin.

Kun meidän kotiin ensikertaa astelee, huomio kiinnittyy aina ensin suuriin ikkuna(seiniin) jotka alkavat takkahuoneesta kohti ruokailutilaa ja siitä edelleen olohuoneeseen asti. Katossa menee symmetrisesti suuret kattoparrut, jotka ovat nekin osa kodin tyyliä.

P1014882.JPG

Pidän myös kovin katossa olevasta aukosta, joka on siis talon ulkopuolella, mutta näkyy selvästä ruokailutilaan.

P5060016.JPG

Muutamiin kantaviin kohtiin olemme asentaneet rimotusta, nämä kuuluvat myös olennaisena osana meidän kotiin.

P1014854.JPG

Pohjaväriltään kotimme on hyvin vaalea ja mieheni mielestä liiankin vaalea. Mutta hän ei tiedäkkään sitä, että olen kaavaillut paljon sisustusjuttuja, jotka värittävät ja tummentavat tilaa. Oma neuvoni on, että pidä pohja vaaleana ja mahdollisimman yksinkertaisena.

P5060088.JPG

Valoisuus on tosiaan meidän kodin yksi parhain puoli. Jotta varjoisa puolikin saisi nauttia valosta, olemme uusineen ovien yläpuolelle pienet ikkunat – nämä siis olivat jo aluperinkin, mutta nyt ne on vain uusittu.

P5060069.JPG

Saunaan asensimme saman tyylisen ikkunan ja sieltä on kiva kurkkia takkahuoneeseen ja sitä kautta pihalle. Tykkään myös, että saunan tuijapuu näkyy takkahuoneesta katsottuna.

P5060044.JPG

Takkahuone on yksi lempitiloistamme kodissamme. Siellä me säilytettiin valkoinen tiiliseinä, joka vain maalattiin uudestaan valkoiseksi. Avotakka me lämmityssyistä vaihdettiin kiertoilmatakkaan. Takan vieressä on syvennys ja nyt siinä on kokoelma tauluja. Syvennyksen punertava klinkkerilaatta on alkuperäinen ja se on tosi kiva yksityiskohta kaiken uuden joukossa.

Takkahuoneen lattia me ehkä joskus laitetaan uusiksi. Ollaan huomattu, että parketti ei kestä kulutusta niin hyvin tässä tilassa. Haluaisin jotain erikoista laattaa tähän tilaan. Täytyy myöntää, että välillä tämä valkoisuus vähän tylsistyttää.

P5035126.JPG

Kylpyhuoneemme on kauttaaltaan tummaa mosaiikkilaattaa. Näin samanmoisen kylpyhuoneen joskus jossain saman aikakauden talossa ja halusin ehdottomasti meille samanlaisen. Yksi päätyseinä me jätettiin kuitenkin valkoiseksi. Yksi merkittävät yksityiskohta meidän kylppärissä on ilmastointiputki, jonka halusin jättää näkyville. Tätä aika moni ihmetteli aikoinaan, mutta mielestäni se on vaan super cool ja antaa vähän särmää tilaan. Kotelointi on vaan tylsää. Muistan muuten nähneeni jossain keltaiseksi maalatun ilmastointiputken, se näytti älyttömän kivalta!

Pikkuvessa on tosiaan kesken, mutta sieltä löytyy samaa laattaa, mutta marmorinvalkoisena.

P5060056.JPG

Lastenhuoneet ovat myös vaaleat, mutta molempien yksi seinä on saanut väriä – toinen enemmän ja toinen vähemmän. Tyttö jaksaa joka päivä ihmetellä Manuel Canovaksen Bengale tapettia, se on äidinkin suosikki. Pojan huoneesta löytyy harmaa seinä, joka oli alunperin tiiliseinä, mutta se tasoitettiin tuollaiseksi harmaaksi laastiseinäksi.

P5060083-tile.jpg

Ulkoapäin en halua taloamme sen kummemmin kuvata, se on myös julkisivultaan vähän keskeneräinen. Pidän kuitenkin pihanpuoleisen julkisivun pitkästä lipasta, joka on puupaneloitu. Neliönmuotoisen ulkovalot uusittiin, mutta noudattavat samaa tyyliä, kuin alkuperäisetkin.

P5060032.JPG

Pihalta löytyy vielä talon aikakauteen sopivat valkoiset käpyvalot, joista olen alkanut taas tykkäämään. Näitä valoja laitetaan joskus lisää.

Piha on loputon työmaa, siitä on luvassa kasapäin juttua kesän edetessä. Pidän siitä sellaisenaan tosi paljon, mutta yhtä sun toista projektia ollaan taas suunniteltu tälle kesälle.

P1011544.JPG

Huh, olipas asiaa näin yhdellä kertaa. Unohdin varmaan montakin meidän kodin perusjuttua, mutta tässä ehkä ne mieluisimmat.

Minä jatkan nyt flunssan parantelua täällä kotona, jotta pääsen huomenna työmaalle. Pitäkää huolta itsestänne ja ottakaa iisisti.

Ihana ilma! 🙂

/our home basic stuff

 

Kommentit (15)
  1. Heips,

    Mistä tuo ihana konjakinvärinen rahi/divaani/sohva on? Mieheni haaveilee JUURI samanlaisesta, emmekä ole löytäneet mistään.

    1. Se on Bo Conceptin Morini daybed, ostettiin se täältä Turusta Vepsäläiseltä tässä hiljattain, se on ihana. Siinä on tosi mukavaa loikoilla, kun on sängyn kokoinen ja nahka pehmoista. <3

  2. Vitsit, teidän kotona on tosi monta juttua joista itsekin pidän! Tärkein juttu kaikissa asunnoissa on kyllä valoisuus. Ihanat nuo teidän ikkunat!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *