Meidän koti kaupoissa

Coco Sweet Dreams

 

 

Parin viikon sisällä on tapahtunut niin paljon jännittäviä juttuja. Eilen kotiimme saapui yksi taivaallinen huonekalu, joka näkyy toistaiseksi vain vilaukselta instagramissa.

No viime viikolla matkustin Helsinkiin ja samana päivänä sain käsiini uunituoreen Glorian Kodin, jossa esiteltiin meidän koti ja haastattelu. Luin kädet täristen juna-aseman penkillä lehteä ja siitä olin kyllä todella onnellinen, että jutusta tuli sellainen lämmin ja kotoinen, samalla hyvin henkilökohtainen. Ehkä tärkeintä, että meillä on nyt muisto tästä elämänvaiheesta kauniiden kuvien ja lehtijutun muodossa. 

Tässä siis pari sneak peek -kuvaa ja paljon lisää löytyy siis uusimman Glorian Kodin sivuilta.

Kuvat: Suvi Kesäläinen

/couple pictures from our home by Suvi Kesäläinen/Glorian Koti

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

ihania kuvia! mistä nuo uudet kengät (instagram-kuva) on?

Coco
Coco Sweet Dreams

Ne on osuvasti justiinsa H&M:stä. :)

Katjushka1982 (Ei varmistettu)

Moikka! Pidän kovasti sisustustyylistäsi, joten ostan lehden heti huomenna!
Tuli muuten mieleen, tänään Yle näyttää klo 22 ohjelman nimeltä Halpavaatteen kallis hinta. Kannattaa katsoa, ehkäpä et enää sen jälkeen ostele H&M:n vaatteita.

Spring Cleaning (Ei varmistettu)

Ihanaa moralisointia..

Vierailija (Ei varmistettu)

No minä ainakin katsoin tuon ohjelman, ja olihan se alusta loppuun verenpainetta nostattavaa katsottavaa. Olikohan sille dokkarin ranskalaisnaiselle jotain henkilökohtaista tapahtunut H&M:n taholta, kuten vaikka ettei ollut itse saanut sieltä töitä tmv. sillä sen luokan ajojahtia juuri H&M kohtaan hän suoritti matkustaessaan ympäri maailmaa dokkarin piikkiin. Tuli vaikutelma, että kyseinen tyyppi olisi ollut tyytyväinen vasta, jos H&M hallitsisi jopa bangladeshilaista rakennusvalvontaa - vai miten sitten H&M:n pitäisi toimia jos alihankkijaltaan vaatimansa todistus tehdasrakennuksesta sisältää rakennusviranomaisen hyväksynnän?
Ja kun Aasian epävarmoista tehdasrakennuksista siirtävät tuotantoaan Etiopiaan, niin sekin oli huono. Todellisuudessa Aasiassa tekstiiliteollisuuden parissa työnsä menettävät ihmiset näin ajautuvat vielä huononpaan asemaan, esimerkiksi prostituution pariin. Ja dokkarin tekijän lyhyesti haastattelemille aasialaisille ay-aktiiveille, jotka valittavat siitä että saavat tehdä työtä, löytyy vastineita ihan mistä tahansa, kuten Pohjoismaista.
Lisäksi ihmettelin epäasiallista Ms. Clean -nimittelyä, tai sitä että ohjelman tekijä valehteli päästäkseen sinne minne halusi - mitäköhän muuta siinä valehdeltiin päästäkseen haluttuun vaikutelmaan.
Ja ei, en ole H&M töissä, ja kyllä, pidän minäkin Hennan blogista erittäin paljon :)

Coco
Coco Sweet Dreams

Moikka, mä en valitettavasti katsonut dokkaria, mutta kuulosti todella kiinnostavalta.

Itse pyrin ostamaan vaatteeni lähinnä Turussa sijaitsevista liikkeistä, olen vähentänyt toden teolla nettishoppailua ja samalla karsinut omistamiani vaatteita minimiin. Pyrin ostamaan silloin, kun on tarvetta.

Mitä tulee vaatteiden alkuperään, tekoprosessiin ja työoloihin - tiedän niistä aivan liian vähän ja oikeastaan vähän nolottaakin, etten ole perehtynyt aiheeseen - samalla uskon ja toivon, että suuret vaateketjut tekevät jatkuvasti paljon töitä edistääkseen työntekijöidensä työoloja. Nämä työpaikat ovat varmasti tekijöilleen elintärkeitä ja täydellinen boikotoiminen tuskin edistää asiaa?

Katjushka1982 (Ei varmistettu)

Olihan sillä ohjelman tekijällä varmasti jo heti alkuun negatiivinen suhtautuminen H&M-ketjuun. Mutta jo pelkästään se, että Etiopiassa pakotettiin ihmiset lähtemään kodeistaan ja tapettiin 5 heistä, jotka eivät suostuneet, niin saa minut ikiajoiksi pysymään ketjusta ja heidän vaatteistaan mahdollisimman kaukana. En ole kyllä ennenkään sieltä mitään ostanut. Jos paita maksaa 20e, niin ei ole vaikeaa arvata, missä oloissa se on tehty. Mutta jokainen päättää itse. Enkä siis yrittänyt millään lailla Hennaa arvostella. Olen bloginsa lukijana saanut hänestä kiltin ja huolehtivaisen ihmisen kuvan, joten siksi jo kauan itsekseni ihmetellyt hänen tuosta ketjusta ostamiaan vaatteita (ja varsinkin kun sisustuksessa panostaa laatutuotteisiin). Tuo eilinen jättämäni kommentti olisi voinu kauniimminkin kirjoittaa, mutta oli lasten kanssa kiire. Eli, anteeksi, Henna, mikäli sävy on huono ja jokainen siis päättäköön itse, mistä vaatteensa ostaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mun mielestä ei kannata väkisin tehdä omastakin elämästä hankalaa, kun kerran olemme saaneet syntyä näin hyvään maahan. Onhan ne kaikki merkilliset ja merkittömät vaatteet kuitenkin tehty samoissa hikipajoissa, ihan samoissa tehtaissa siis, meillä kaikilla kun ei ole mahdollisuuksia ostaa esim. Suomessa valmistettuja vaatteita.
Nuo Katjushkan viittaamat ja ohjelmassa mainitut viisi kuolonuhria aiheutuivat ohjelman mukaan siis kun suurimman osan Etiopian kaivos-, tekstiili-, pankki-, rakennus- ym. toiminnasta omistavalle tyypille Etiopian valtio myönsi 10 000 hehtaarin alueen riisin viljelyyn, eikä kaikki alueen ihmiset halunneet jättää aluetta. Itse kyllä syyttäisin tuossa Etiopian hallitusta enkä HM:ää....
Kun kaikkien high street fashion merkkien takaa löytyy ihan vastaavia ongelmia - paitsi ettei HM käyttänyt alihankkijana sitä suurta pari vuotta sitten romahtanutta tekstiilitehdasta jossa kuoli yli tuhat työntekijää - eihän sitä uskaltaisi ostaa enää mitään ulkomailla ommeltua!
Itse lotkautan korvani vain puolueettomalle ja uskottavia todisteita sisältävälle faktalle, katsoin kyseisen ohjelman eikä tosiaankaan vakuuttanut, että siinä kourallinen anonyymejä ihmisiä "kertoi faktoja".

I May Say (Ei varmistettu)

Oi, taisinkin joskus taannoin nähdä jonkun viitteen asiasta jossain (luultavasti Instagramissa). Pitääkin vilkaista kuvat.

ingis8

Oi. Marmorin ja rosmariinin yhdistelmä. En sano muuta :)

Coco
Coco Sweet Dreams

:D

ACat Heini (Ei varmistettu)

Ihania Kuvia Teidän OmaKotitalosta. Pitihän Se kauppa reissulla ostaa Omaksi ja Ihastella.
Kun ollaan Jo Netti&Blogi tuttuja. KIVA.
Kuten Aiemmin olen jo kertonut, Meidän Makuasiat kohtaavat.
Minäkin Tykkään Valkoisesta keittiöstä ja Keittönpöytä ja tuolit, on vastakohta minun Omiin. ;)

Kevät On Ihaa&Nautinnosta Aikaa. INNOSTUS hahhaha
Kivoja Puutarha ja Muita Sisustus juttuja!

Coco
Coco Sweet Dreams

Ihanaa, kiitos ja kiva kuulla! :)

SarahJ (Ei varmistettu)

I love love love this kitchen set! Can you tell me who makes the round vase for the rosemary, white salt bowl, and marble tray?

Thank you!
Sarah

Coco
Coco Sweet Dreams

Hi Sarah! :)

Marble tray is from the local ironmongery-store... it's just a bathroom tile. Vase is from Svensk Tenn and if you mean the "bolw" in the right-hand side... it's for the candle and it's vintage. Bowl where is rosmary, it's handmade by me. :)

SanniSEES (Ei varmistettu) http://seesbysanni.blogspot.fi

Ostin tänään Glorian kodin koska TEIJÄN KOTI <3

Coco
Coco Sweet Dreams

hehe, ihana! <3 <3

Kommentoi