Mikä tekee kodista persoonallisen?

Kaupallinen yhteistyö: Roots Living

Teki mieli kirjoittaa taas sisustamisesta, kun törmäsin keskusteluun: mitkä asiat siis tekevät kodista persoonattoman ja mitkä puolestaan persoonallisen? Aihe näytti synnyttävän paljon keskustelua ja aloin itsekin pohtimaan persoonallista kotia.

Minusta aihetta on parempi lähestyä kysymällä mikä tekee sinun kodista persoonallisen? 

Minun kodista tekee persoonallisen ehdottomasti tänne syntynyt tunnelma, se on mielestäni kodissa se tärkein seikka. Äänet, tuoksut ja tietysti ihmiset tekevät kodista rakkaan ja omannäköisen. Olen myös melko idearikas ja toteutan mielelläni omaperäisiä ratkaisuja tähän kotiin, kuten vaikkapa sohvapöytäni ja betonipäällysteinen ruokapöytäni. Saan toki paljon vaikutteita ja ideoita somesta, mutten mielestäni etsi jatkuvasti uusia trendejä vaan olen enemmänkin klassikoiden perään. Minulle kodissa tärkeimpiä asioita ovat valaisimet, tuolit, matot ja ruokapöytä. En pidä kirkkaista yleisvaloista, vaan fanitan enemmän tunnelmallisia pöytävalaisimia, jalkalamppuja ja seinävalaisimia. Epäsuoraa valoa olen laittanut molempien kylpyhuoneiden peilien taakse, se tuo tunnelmaa ja hienostuneisuutta.

Isolla matolla saa muuten taiottua tilantuntua ja ryhmiteltyä huonetta. Mitä suurempi matto, sen parempi. Olohuoneeseen on tärkeä valita tarpeeksi iso matto, jotta sohvan saa maton päälle ja esimerkiksi nojatuolit samaan alueeseen.

Ruokapöytäni sai hiljattain Roots Livingin hamppumaton alleen ja heti kodista tuli tunnelmallisempi. Aamupalaa on paljon mukavampi nauttia kun jalkoja lämmittää matto. Tuo matto on käsinkudottu ja siinä menee paksut raidat, joka tekee tekstuurista mielenkiintoisen. Pitkäkuituinen hamppu tekee matosta todella kestävän ja uskon, että tämä tulee seuraamaan mukanani hamaan tappiin saakka, kuten monet muutkin sisustusvalinnat kodissani. En luopuisi design-valaisimistani, tuoleista ynnä muista muuten kuin antamalla ne aikanaan omille lapsilleni. Toivottavasti hekin osaavat arvostaa näitä kestäviä valintojani. Mikä sen parempaa, kuin nauttia vielä vuosikymmenienkin päästä kauniista muotoilusta. Sen takia kotia tuleekin sisustaa harkiten ja tuomalla sinne vain ja ainoastaan sellaista, joka on siellä pysyäkseen. Muutosta ja vaihtelua sisustukseen saa aika yksinkertaisesti siivoamalla, siistimällä, vaihtamalla järjestystä ja asettelemalla tavaroita uudestaan. Kodin tulee olla myös toimiva.

Koti on minulle tärkeä paikka ja juuri sen takia haluan panostaa siihen. Juuri sen takia halusin rakennuttaa talon ja tehdä jotain omannäköistä tilaa minulle ja pienelle perheelleni.

Kommentit (10)
  1. Hei! Mistä/minkä merkkinen on tuo ihana jakkara pöydän päädyssä?

    1. Se on Ikeasta. 🙂

  2. Hei mistä tuo ruokapöydän alla oleva matto on!?

    1. Se on Roots Livingin. <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *